aparat za jogurt
jaz sem aparat imela (ne vem točno, katerega, ampak so bile noter msjhne posodice …), pa se mi je zdelo nesmiselno komplicirati s tem strojem in sem raje delala v eni večji stekleni posodi. Noter sem vlila melko in dodala žlico jogurta in to postavila na stopnice v klet (na hladno). Ne spomnim se pa več točno, koliko dni je to trajalo, se mi zdi da 1 do 2.
To redno delamo poleti za kislo mleko. Skledica mleka, noter zamešaš eno malo žličko kisle smetane, naslednji dan je super kislo mleko, da ga režeš z žlico. Hehe, lahko mu rečeš tudi jogurt… V čem je sploh tista bistvena in pomembna razlika?
Lučka, ko enkrat imaš jogurt, ga menda samo prihraniš kakšno žlico in daš naprej v naslednje mleko. Ne poznam aparata, verjetno gre samo za vzdrževanje kontstantne, malo povišane temperature. V prehodnih mesecih, ko zna sobna temperatura kdaj pasti, smo dajali skledice tudi v toplo pečico. Ampak pazi, ugasnjeno, samo malo toplo pečico. Drugače sem pozabila in je bilo takoj preveč :-)))) Tako da četudi ne boš našla aparata…
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.