Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika aparat za jogurt

aparat za jogurt

Zivjo,
želela bi sama delati jogurt iz kozjega mleka, ker kravjega ne smem,
potem pa skor vse dugo odpade.
Lepo lepo prosim za nasvet glede aparata – ga katera ima in ce ja
katerega?Kje ga je kupila?

NAJLEPSA HVALA in lahko noc

Lucka

jaz sem aparat imela (ne vem točno, katerega, ampak so bile noter msjhne posodice …), pa se mi je zdelo nesmiselno komplicirati s tem strojem in sem raje delala v eni večji stekleni posodi. Noter sem vlila melko in dodala žlico jogurta in to postavila na stopnice v klet (na hladno). Ne spomnim se pa več točno, koliko dni je to trajalo, se mi zdi da 1 do 2.

Je kdo dodal mleku žlico kisle smetane in to pustil nekaj dni?

To redno delamo poleti za kislo mleko. Skledica mleka, noter zamešaš eno malo žličko kisle smetane, naslednji dan je super kislo mleko, da ga režeš z žlico. Hehe, lahko mu rečeš tudi jogurt… V čem je sploh tista bistvena in pomembna razlika?

Lučka, ko enkrat imaš jogurt, ga menda samo prihraniš kakšno žlico in daš naprej v naslednje mleko. Ne poznam aparata, verjetno gre samo za vzdrževanje kontstantne, malo povišane temperature. V prehodnih mesecih, ko zna sobna temperatura kdaj pasti, smo dajali skledice tudi v toplo pečico. Ampak pazi, ugasnjeno, samo malo toplo pečico. Drugače sem pozabila in je bilo takoj preveč :-)))) Tako da četudi ne boš našla aparata…

LP Mimi

V Merkurju ga prodajajo – jaz sem ga dobila za božička. Je pa noter šest posodic.

LP, S.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close