Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Aparat za izdelovanje kapučino pene!

Aparat za izdelovanje kapučino pene!

Zanima me, če kdo ve, kje bi lahko dobila zgoraj omenjeni aparat. Lahko je tudi rabljen.

Lp, Manica

Poglej v Merkurju. Tam sem ga kupila za prijateljico.
Tud sama ga imam in je res super.

Lahko pa kupiš lonček za delanje spenjenega mleka. Ročno ga narediš v 15 sekundah. V Nami ga najbrž še imajo, stane pa nekaj čez 3.000 sit.

To je lonček (so različne velikosti) z posebnim pokrovom na katerem je mrežica. Peno narediš z mrzlim ali toplim mlekom. Prodajajo ga povsod- Nama,Maximarket, Leclerc…. Cene so različne. Jaz sem dala pribl. 7.000 sit. Je super!

Miami ma takšen lonček pa je ful zanič. Sploh ne naredi take pene. Drugače smo pa kupili kavni aparat in ma zraven tud za segrevat mleko in delat kapučino na paro. Men je pa itak kapučino zanič. ajbolj sovražim ko dobiš v baru kakav kjer je 3/4 pene in 1/4 mleka not, ker šparajo z mlekom.

svetujem ti da gres na internet naslov aerolatte.com,kjer imajo take aparate za peno delat.jaz sem ga narocila pred 2 mesecema iz anglije(skupaj s postnino cca.6000sit). Gre za tak manjsi aparat na baterije (velikost elektricne zobne scetke).Res deluje! In je dosti bolje kot tisto z lonckom,ko ni pene od nikoder.

No, jaz pa imam lonček in vedno rata ‘oreng’ pena. Pomembno je le, da je mleko mrzlo (iz hladilnika), ali pa segreto. Pena ne rata, če je mleko sobne temperature.

Zdravo,

danes sem kupila ta lonček in se že sladkam ob dobri peni. Hvala vsem za nasvet. Res pa je, da, če hočeš dobiti dobro peno, mora biti mleko mrzlo iz hladilnika ali pa segreto (tako piše tudi v navodilih).

Lepo se imejte.

Mleko mora biti mrzlo ali pa segreto, to ste že ugotovile. Najboljša pena se naredi iz alpskega mleka 1,6.
Imamo pa tudi tisto zadevo na baterije (od Severina), pa ne vem ali je naš slabše kakovosti, ali so vsi taki.
Peno sicer naredi kar dobro, vendar sploh ni obstojna. Takoj, ko jo damo v kavo, zgine. Tista iz lončka pa se obdrži precej dlje.
Ali ima katera izkušnje s temi, ki se dobijo v naših trgovinah, saj se mi zdi cena 6000 malce pretirana?

Jaz sem moj lonček kupila v Intersparu, je literski ter steklen. Ko peno narediš, moraš malo počakati, da se zgosti. Tako dosežeš, da je dokaj obstojna.

Mi smo naš lonček kupili v mercatorju, je znamke Bialletti in je super, pena za dol past. Cena okoli 3 ali 4 jurje. Škoda da smo vmes nehali piti kavo :))))))).

Jaz sem kupila lonček z mrežico. Imam ga že vrst let, moram pa rečt, da najboljša pena nastane z mrzlim mlekom.

LP.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close