aol40ca…??*
pozdrav
Mi lahko kdo pomaga, kaj je s temi programi…
Nedavno sem gledala velikosti map, programov… in najdem popolnoma neznane programe z imeni;
aol40uk ; 5685KB
aol40us ; 5209KB
aol40au; 5180KB
nahajajo pa se pod
C:\win98\ols\alo – Application
Če kliknem določen programček se mi odpre stran, ki me vprašuje če to inšatiram – AOL Canada 4.0 Installation
Zanima me, če kdo ve kaj to pomeni in kakšen program je to – misilm da je z internetnih strani in prosim – lahko to mirne duše zbrišem – če ne želim uporabljati…
Kako se to lahko ” pitihotapi v moj računalnik “, brez da bi sama to želela – saj imam spybot-a….
Hvala
MIA
AOL (America On Line) je eno ogroomno podjetje, njegov glavni namen pa je ponujati ljudem dostop o interneta. Se pravi tako nekako kot naš Siol.
Ampak ker je povprečen yenkie tup kot bukovo drvo, jim poleg samega dostopa zraven dajo še en kup (neuporabnih) programov, zato da se seveda potem taki ponudbi skoraj ne morejo odreči.
Te programe pa zastonj talajo tudi zraven drugih produktov (AOL mislim da ima sedaj za svoje naročnike verzijo 8.0), seveda v starejših verzijah (poleg Netscapeja, ICQja,…).
In tako ponavadi, ko nisi pozoren, zraven nainštaliraš še kak AOLov programček, ki ga seveda brez vsake skrbi lahko takoj odstraniš, saj je za vse, ki niso AOLovi naročniki skoraj vse neuporabno. Spybot ga pa seveda ne zazna, v teh programih ni nič vohunskega.
Forum je zaprt za komentiranje.