Najdi forum

antivirusni programi

Lep pozdrav
Ker vem bol malo o računalnikih bodite prosim potrpežljivi z mano. Uporabljam win XP in redno cistim racunalnik z Ad-aware SE Personal, ki mi včasih najde res veliko navlake. Imam pa potem še antivirusni program in sicer norton antivirus 2003. Zanima me kako je mozno da norton nikoli ne odkrije nobenega virusa medtem ko ad-aware pogosto najde veliko spam-a al kako se reče. Ali je to povezano? Razmisljam o tem da bi izbrisal nortona(slisal sem namreč da ni vredu če imaš na računalniku več kot 1 antivirusni program) in nalozil Antivir, za katerega pravijo da je dober in se brezplačen. Kaj vi mislite?
Hvala za odgovore

men se je zdel norton 03 res zanič,zato sem zdaj kupil nortona 05 pa se mi zdi veliko boljši…sam res nevem zakaj 03 ni nič našel….mogoče kdo ve povedat razlog?

Virus ni isto, kar ti najde Ad-Aware, zato ni potrebe po menjavi programa. Sam imam AntiVir Guard na xpjih. Tudi tvoj ni slab.

Čakaj malo, ne mešaj jabolk in hrušk.

Norton Antivirus je antivirusni program, kar pomeni, da išče viruse, črve in trojance, adov in spamov pa seveda ne, ker je to druga kategorija internetnih “smeti”.

Adaware NI antivirusni program (zato se ne meša v delo Nortona ali obratno), pač pa anti ad in anti spam program, ki išče to, za kar Norton ni specializiran. Predlagam, da si namestiš še Spybota, ki deluje v kooperaciji z Adawarom.

Glede na vse povedano, ti manjka najpomembnejši del zaščite: POŽARNI ZID! Norton Antivirus in Adaware sta samo zvonjenje po toči, če nimaš požarnega zidu, zato si ga čimprej nabavi! Res imajo XP-ji integriran požarni zid, samo ta ne zadostuje, ampak je groba osnova.

Prvo zamenjaj nortona 2003 za 2005. Stara verzija ima slabše zmožnosti kontrole kot novejša. Ne dajaj tudi 2004, ker ima ta veliko varnostnih lukenj (so sami priznali). Norton se mi zdi kar dober antivirus, sicer včasih spusti kaj ampak saj so zato še druge rešitve. Ad-Aware je fina stvar za iskanje awarov najde kar nekaj. Probaj še SpySweeper. Ta ti najde še marsikakšnega trojanca in tudi lepo spuca kompjuter. Nikoli pa se ne moreš 100% zasčitit zato si nujno omisli nujno požarni zid -Zone Alarm je ena od opcij.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close