Antivirusna zaščita
Pred skoraj 3 meseci sem kupila prenosnik Toshiba, operac. sistem je Windows Vista. Takrat mi je prodajalec rekel, da je protivirusna zaščita nameščena za 3 mesece, potem pa jo moram kupiti. Pred 3 dnevi pa me je računalnik opomnil, da imam le še 7 dni časa, naj “renew now or later”. Jaz sem kliknila “later”, potem pa se to ni več pojavilo. Zdaj pa ne vem ali lahko antivirusno zaščito inštaliram sama ali jo moram kupiti. Mislim, da je ta zaščita Norton. Nič kaj se ne razumem, prosim vas strokovnjake za pomoč.
Kar dol z Nortonom in namesti brezplačni Antivir za Visto
http://service.avira.com/freet/index.php?id=25&domain=free-av.com
pa ne bo več problemov z obnavljanjem.
Če si dala samo na Save, potem je datoteko le shranilo na tvoj disk, kar ni dovolj. Datoteko na disku je potrebno zagnati da se antivirusni program tudi namesti.
Ko bo namestitev končana pa bo v redu in sigurno, saj je Antivir kljub temu da je za osebno rabo zastonj, eden izmed boljših produktov, po mojem mnenju (in verjetno mnenju še marsikoga) daleč boljši od Nortona. Vsaj kar se domače uporabe tiče.
Namesto zbirke MS Office (Word, Excel, Powerpoint,…) lahko namestiš brezplačno zbirko OpenOffice. Slovensko različico dobiš tule http://ftp.linux.cz/pub/localization/OpenOffice.org/2.3.1/OOo_2.3.1_071115_Win32Intel_install_sl.exe
Oboje sem uredila. Zdaj imam desno spodaj na monitorju ikono bel dežniček na rdeči podlagi. Mislim, da to pomeni pravilno nameščen antivirusni program.
hmmm, hvala za vso tvojo pomoč, za tvojo prijaznost.
Včeraj pozno zvečer sem kliknila na ikono Norton, kar tako, da malo pogledam. Pisalo je “Norton Needs Attention: Fix now”. Potem pa ne vem, kaj sem naredila, ampak Norton je izginil z mojega računalnika. Tudi ikone ni več. Tako sem bila do danes dopoldne z vključenim računalnikom brez antivirusne zaščite. Izgleda, da ta moja nerodnost ni povzročila posledic.
hmmm, še eno vprašanje. Prodajalec mi je priporočil, naj imam računalnik neprekinjeno vklopljen, ker se pri vklop/izklop najbolj kvari. Nekateri laiki pa pravijo, da to ni dobro.
Bel dežniček je znak, da protivirusnik deluje, seveda če odprt(če bo slučajno zaprt, pomeni da nekaj ni ok). Zdaj samo lepo posodabljaj virusne definicije (te samodejno opozarja, mislim da na 3 dni) in si (dokaj) varna pred virusi.
Dilema ali naj bo računalnik vedno prižgan ali ne…
Ne vem in kolkor vem tudi ni nobenega znanstvenega dokaza za in proti.
Ni dobro, da računalnik ugašaš vedno kadar ga ne potrebuješ, se pravi da ga ugasneš, čez 5 minut prižgeš, delaš 10 minut, ga ponovno ugasneš in prižgeš čez pol ure itd.
Jaz svoje zvečer lepo ugasnem in spravim spat, pa nisem še v življenju imel nobenega problema (z računalniškimi komponentami seveda)
Forum je zaprt za komentiranje.