Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija antivirus ne zazna virusa?

antivirus ne zazna virusa?

Prej sem imela antivirusni program Avast, ki mi je za neki datoteko stalno javljal, da je virus. Te datoteke se ni dalo zbrisati drugače kot z varnim zagonom. Zdaj imam NOD 32 in sem čisto slučajno v isti datoteki opazila ta “virus”, ki se ga spet ne da normalno zbrisat, vendar ko sem ga poskenirala z NODom javi, da to ni virus. Se lahko moti ali se lahko kar tako od nekje pojavi ista ikonca (tak bel kvadrat pa plav rob) z istim imenom kot včasih, le da je brez virusa??

Hvala za dogovore:o)

In kakšno velecenjeno ime ima ta datoteka?

Datoteka se nahaja: C:\Documents and Settings\moje ime\Local Settings\Temp, ime pa ji je fsg_4104 (imam WinXP)

To je sicer datoteka enega spyčka, ampak če je v temp direktoriju jo ti kar mirno briši, skupaj z ostalimi datotekami v tem direktoriju.

Pa kakšen adware ali spybot še zaženi.

Ojla hmmm:o)

A to pomeni, da lahko vse datoteke v temp direktoriju brisem? Ker jih mam mali mio, samo jih ne poznam, pa se ne upam brisat:oS

jap, zato pa se imenuje temp.

Vanj se zapisujejo datoteke, ki jih začasno rabijo programi in tudi sami windowsi. Nekateri bolj kulturni programčki potem te začasne datoteke za seboj pobrišejo ko jih ne potrebujejo več, večina pa jih kar enostavno pusti tam vse skupaj. Tako da lahko pobrišeš vse datoteke, ki so tu notri, če pa kak program slučajno v trenutku brisanja uporablja katerokoli datoteko tam notri, pa bo zajambral, da je zaklenjena in bo pač ostala v mapci.

Kaj pa temporary internet files lahko tudi počistim?

Tudi, ampak samo v primeru, da ti zmanjkuje diska, ..

Aja in če maš kšne viruse.. Drugače je nesmiselno.

No ja, jaz pa ne vidim smisla v hranjenju tistih par tavžnt temp datotek od katerih polovica ni večja od 100 b, polovica pa jih je od strani, ki sem jih obiskal enkrat in nikoli več, druga polovica pa od strani, ki se itak osvežujejo večkrat na dan. Posebej še če imaš hitro povezavo v splet…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close