Najdi forum

Instalirala sem si Antivir. Ko mi napise: The file mds.exe contains code of virus TR/proxy.mads.a, kaj naj naredim? Vprasa: What shall be done with the file? Delete, Rename, MOve, Deny access ali Allow access?

Deleeeteeeee 🙂
Pa ne pozabi system restore prej izklopit če imaš xpje.

Kako se izklopi system restore? In zakaj ga je potrebno izklopiti…..hvala
lp Tanja

V Control Panelu klikneš na System, naro klikneš na jeziček System Restore in namalaš kljukico pri Turn of System Restore.

System restore je funkcija, ki shrani sistemske datoteke in pa datoteke, za katere xpji menijo, da so pomembne(da jih lahko kasneje obnoviš če gre karkoli narobe). Tako spravlja vse datoteke exe, dll in podobne ko jih brišeš ali preimenuješ. Tako se spravijo zraven tudi virusi in podobna nesnaga.

Pri odstranjevanju virusov je nekako najbolje, če to počnete v varnem načinu z izključenim System Restore.

Seveda pa ga potem vključite nazaj.

Pa potem spet preveri, ni nujno, da ga bo res uspel zbrisat, lahko tudi tiči še kje drugje.

Kdaj pa izklopimo system restore? preden zaženemo scan system v AV, pa potem vklopimo, ko konča?

kje hudiča lahko downloadaš ta AntiVir ?

Googlanje mi je vun vrglo sam ene nemške sajte, pa ne znam nemško?!

Kaj predlagate:

AntiVir vs. Clamavis

Katerega instalirati, pa da je potem mir v hiši ?

– antivir
– clamwin

V bistvu mora biti izklopljen takrat ko datoteko brišeš, tako da ponavadi narediš scan pri normalno zagnanem sistemu, potem pa ko ti najde kak frdaman virus v datoteki exe ali podobni, potem pa je priporočljivo sistem zagnati v varnem zagonu in izklopiti restore.

hmmm – Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close