Najdi forum

ANTIMALARIKI

Zanima me, če imaš kakršnekoli posledice, če vzameš tablete proti malariji ali če jih ne vzameš?

ja – če jih vzameš naj ne bi dobil malarije, če pa ne, pa je verjetnost, da jo dobiš, veliko večja 🙂

kar se tiče pa stranskih učinkov pa se gibljejo od nobenih pri večini do bruhanja pri nekaterih do enoletnega svinjsko slabega počutja, bolečin v kosteh, itd. pri ekstremih. pozanimaj se pri lokalnem zavodu za zdravstveno varstvo…

Jaz sem jedu Lariam, pa nisem imel nobeni tezav, vsekakor pa ti svetujem da jih ne jej ker nikoli ne ves katero obliko malarije bos dobil. Ce pa jo ze fases pa je bolje da te zdravijo lokalci (pa tud ce gres v afriko).

Zole, s teboj se ravno ne strinjam, da se prepustiš naključju in po možnosti zboliš za malarijo. Glede na to, da te zanima potovanje v Myanmar, si tudi v mislih raje ne predstavljam, kako bi bilo, da bi me tem zdravili. Zdravstvene razmere so katastrofalne.

Pri antimalarikih je najbolj pomembno, da tableto vzameš na poln želodec in da veliko piješ (pa ne alkohola).

Sicer pa je najbolje povprašati popotnike o nevarnih območjih malarije oz. lokalno prebivalstvo.
Na inštitutu za varovanje zdravja dajejo informacije bolj splošno in če je recimo 10% območje malaričmo, ki ga recimo sploh nimaš namena obiskati, ti bodo svetovali antimalarike.

Fora je v temu da se ti lahko zgodi da kljub vzetim antimalarikom zbolis za malarijo. Niso
npr. lariam antimalariki za vse oblike malarije. Zato vseeno mislm da je s tem bolje pocakati.
Vsekakor imeti s seboj, vendar pocakati. To je samo moje skromno mnenje.

Edino kar me skrbi glede zdravja v Burmi je Denga. To sem namrec fasu na tajskem na sreco lazjo obliko, tako da ni blo panike.

Malarone so antimalariki, ki ji telo zelo dobro prenaša, oz. imajo manj nezaželjenih učinkov kot drugi antimalariki (kot npr. slabost, nespečnost ali celo halucinacije ..). Edini problem je cena, ker so cca 4x dražji kot recimo Lariam…

Vita

če jih ješ prej, je to preventiva…

če jih ješ po tem, ko zboliš, je to kurativa

če že greš na malarično področje je bolje, da jih ješ sproti (moje mnenje), ker za večino res ni nekih stranskih učinkov..

če pa dobiš drugi strain malarije, pa doli kupi drugo vrsto antimalarikov in se zdravi z njimi

Jaz sem jih jedla 6 tednov. Morala bi jih še 2 tedna pa sem nehala. Se pa strinjam da je boljša preventiva. Jedla sem lariam. Moj fant tudi pa nisva imela nobenih hujših stranskih učinkov. Sem pa tja sva se tudi pregrešila na dan ko sva uzela tableto s kakim pivom ali dvema pa ni bilo nobenih stranskih učinkov. Je pa tako, da pri lariamu nikoli ne veš. Vsak reagira drugače. Velik odstotek pa jih ima kar hude stranske učinke. odvisno pa je tudi kam potuješ. Ni vsak antimalarik za vsako malarično območje.
V Indiji sva jedla kombinacijo dveh antimalarikov in moram rečt, da sem imela po tistih (pa naj bi bile blažje) resnično grozne nočne more. Po lariamu pa ne. Tako, da….če je velika verjetnost malarije jih raje jej.

Antimalariki – bolje preventiva kot kurativa.

Odločitev je povsem tvoja. Jemala sem Lariam (nekaj ga tudi še imam)….in o stranskih učinkih ne duha ne sluha, seveda brez pitja alkohola…

Velik del Indije sem doživela povsem popolno in v celoti – brez malarije!

Pozdravček, Romana.

V indiji ti pa res ni potrebno jemati antimalaikov. Res nism slisu za nobenga ki bi jo dobil v indiji.

Jaz sem slišala za enega. Sem se v indiji pogovarjala z njim. res pa je, da nihče od nas ni jedel Lariama v Indiji. Je premočen.Jedli smo Paludrine in še ene tablete (žal pozabila ime).
Letos pa sem jedla Lariam v Indoneziji. In zopet srečala fanta, ki je malarijo staknil na Gilijih. V deževni dobi je nevarnost baje še večja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close