Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis antikvariat

antikvariat

Moj sin bi rad dobil kakšne knjige o fiziki in astronomiji. Ker pa so nove zelo drage, me zanima, če se take dobi tudi v antikvariatu in kje spoh je antikvariat v Lj.? Ali je to isti kot za rabljene učbenike na Ribjem trgu, ali je še kje?
Hvala in lep pozdrav!

Precej jih najdeš na netu, kjer se da pregledati tudi ponudbo ali pa po e-mailu kontaktirati in povprašati. Za vzorček samo dve spletni strani:

Lp

Nataša

v Ljubljani je šest antikvarjatov plus en za učbenike.

Lp

Kje pa so? Našla sem samo tri.

LJUBLJANA

1. Edo Torkar: pri mobitelovi enoti, zraven agencije Intelekta
2. Glavan: podhod maxiamarketa, zraven pizzerije Parma
3. MK: trubarjev antikvarjat
4. v starem delu ljubljane je ena ulica med knjigarno Rokus in Alpino, drugače visi ovalna tabla, rdeče barve in gor piše antikvarjat, sam mal gor glej
5. na Gornjem trgu, ko greš v smeru ljubljanskega gradu, pri eni trgovinci, kjer se prodajajo neki kamni
6. na Gallusovem nabrežju, med trgovino za otroke, kjer prodajajo večinoma lesene strvari, in bifejem
7. bukvarna: pod avtobusno postajo (št 1,6,9,19) na robu Kongresnega trga, nasproti šolskega muzeja, cerkve
8. na Ribjem trgu je antikvarjat učbenikov, vendar bi se našlo tudi kakšne leksikone, enciklopedije, …
9. boljšak: v nedeljah v starem delu ljubljane
10: sejem rabljenih vozil na Viču: nisem bila še noter za ograjo, vendar so mi rekli, da tudi knjige prodajajo

OSTALA SLOVENIJA

celje: antika.si
maribor: ciproš: http://kid.kibla.org/~bukvarna/index_slo.html
maribor: pisanabeseda.si
radovljica: proantika.com

oglasna deska fakultete
bolha.com
knjige.org
salomonov oglasnik – daj oglas da iščeš

da ne omenjam tujih spletnih straneh, ki prodajajo stare knjige – teh je malo morje

LP

Odpira se nov antikvariat na Hribarjevem nabrežju 13 (ob Ljubljanici, nedaleč od Prešernovega trga). Odprt bo najpozneje do 1. maja, z delovnim časom predvidoma ob koncih tedna.

Ne vem, koliko je star tvoj sin, ampak če zna angleško, se za tovrstne knjige izplača kupovati po tujih e-antikvariatih.

Cene so veliko nižje, treba je biti previden le pri stroških poštnine. No, ker so tovrstne knjige pri nas tudi v antikvariatih precej dražje, pa tudi izbira največkrat ni prav velika (pogosto gre za knjige, ki so povrhu malo zastarele), se izplača pobrskat po netu, celo s precejšnjo poštnino.

Knjige so največkrat zelo lepo ohranjene, včasih se celo zdi, kot da je ni še nihče prebral. Moj dragi tovrstne knjige že leta kupuje po tej poti; doslej se mu je vedno izplačalo, pa tudi sicer ni bilo z njimi nič narobe.

Zanima me če poznate kak antikvariat kjer odkupujejo učbenike?
sem preklicala že dosti številk
tudi te ko mate tu napisane..
Na ribjem trgu ne odkupujejo učbenikov 🙁

mogoče kdo ve kje jih?
al je to zdej že preteklost?

Poglej včerajšnjo temo:

Spoštovani bralci,

iščem knjigo z naslovom: Zbogom kapitan Bowditch, ki je bila pribljižno 1954 leta prevedena v slovenski jezik v 80 izvodih.

Če mi lahko kdo pomaga, bom vesela

Išem otroške knjige:
Veličastni Max,Skrivnost smaragdnega očesa in Galeja gusarskih mačkonov.
Če jih ima kdo na zalogi in jih lahko proda ali podari,mu bom zelo hvaležna.

Verjetno iščete knjigo z naslovom Srečno, kapitan Bowditch!, pisatelja Jeana Lee Lathama, ki je izšla leta 1959. Povprašajte v kakih antikvariatih.

Lep pozdrav

Iscem dve knjigi avtorja Toneta Kosirja z naslovom

Suhi dol in Suhodolci, ter Zivljenje na Lucinskem skozi stoletja. Ce kdo ve, kje bi ju lahko nasel ali jo imate in bi ju prodali, me poklicite na 051 612 020 Stefan

Pozdravljeni..
Za darilo iščem knjigo

Babac Marko, Jezik montaže pokretnih slika

zelo bi bila hvaležna za kakršno koli pomoč, mogoče namig kje bi jo lahko imeli, ker jo že nekaj časa iščem a brez uspeha.

hvala in lep pozdrav

New Report

Close