Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek antibiotik brez recepta

antibiotik brez recepta

Kje bi lahko kupila antibiotik brez recepta? Recimo amoksicilin, ki je za skoraj vse ali azitromicin, ki je za bakterijske pljučnice in podobna vnetja?

Česen!

Legalno nikjer.

Odgovor na objavo uporabnika
Evo ti, 22.11.2021 ob 18:13

Legalno nikjer.

Tudi preko spleta iz tujine ne?

kje kupiti, 22.11.2021 ob 18:25

Tudi preko spleta iz tujine ne?

Zakaj bi? K zdravniku pejt če rabiš ane.

Samo pri zdravniku dobiš zanesljivo robo.

Mogoče sicer lahko kupiš kje po spletu… a kako veš, kaj vse bo v tisti tableti? Bi si res upal to pojesti?

rok-1, 22.11.2021 ob 18:39

Samo pri zdravniku dobiš zanesljivo robo.

Mogoče sicer lahko kupiš kje po spletu… a kako veš, kaj vse bo v tisti tableti? Bi si res upal to pojesti?

Pred leti sem v Bosni v lekarni kupila Amoksiklav, seveda bi ga upala jemati, zakaj ne? Mislis, da so v Amoksiklavu v nasih lekarnah druge sestavine kot v tem enakem v bosanskih lekarnah?

Evo ti, 22.11.2021 ob 18:29

Zakaj bi? K zdravniku pejt če rabiš ane.

Do zdravnika ne prides drugace, kot po telefonu, ce imas sreco in ni samo na mailu.

Do zobarja pa traja.

Imam tezavo, so mi spulili osmico, rana ni zarasla do konca, ostala je luknjica, moram na stomatolosko na operacijo, kazero cakam ze pol leta, pa se vsaj pol leta bom cakala. Vsakih par mesecev se mi vname, boli in natece. AB pomaga takoj, a za zobarco bi morala ze na pol umreti, da mi predpise AB in me fila samo s protibolecinskimi tabletami. Zato bi rada imela doma AB na rezervi do operacije.

Zakaj bi jedla antibiotike kat tako, mal brezveze? Če si bolana ti ga predpiše zdravnik, drugače ga ne rabiš.

Če imaš bakterijo AB dobiš, drugače ne. Vztrajaj pri zdravniku, ko se ti vname, na zalogo pa res dvomim da bo šlo.

A ste eni malo zabiti? Za bakterijsko pljučnico vas bo vsak zdravnik pogledal in predpisal, sploh pa antibiotike jemati kot bonbone na lastno roko ni koristno.

1. Lahko da ni bakterijska okužba in rabite kaj druga.

2. Predpisal vam antibiotično zdravilo glede na ostala zdravila, ki jih morebiti jemljete saj določena zdravila se izključujejo.

3. Če jemljete antibiotik pa ni bakterijska okužba si na dolgi rok delate škodo in ko boste naslednjič imeli okužbo, mogoče ta antibiotik ne bo prijel-bakterijska rezistenca.

4. Antibiotikov je čez 100 vrst in če laično povem, eni so bolj “močni”, drugi manj in tudi to bo zdravnik upošteval ob predpisovanju (glede na simptome, klinične znake), ker močnejši antibiotiki imajo več stranskih učinkov.

Anonimno 8371, 22.11.2021 ob 19:24

A ste eni malo zabiti? Za bakterijsko pljučnico vas bo vsak zdravnik pogledal in predpisal, sploh pa antibiotike jemati kot bonbone na lastno roko ni koristno.

1. Lahko da ni bakterijska okužba in rabite kaj druga.

2. Predpisal vam antibiotično zdravilo glede na ostala zdravila, ki jih morebiti jemljete saj določena zdravila se izključujejo.

3. Če jemljete antibiotik pa ni bakterijska okužba si na dolgi rok delate škodo in ko boste naslednjič imeli okužbo, mogoče ta antibiotik ne bo prijel-bakterijska rezistenca.

4. Antibiotikov je čez 100 vrst in če laično povem, eni so bolj “močni”, drugi manj in tudi to bo zdravnik upošteval ob predpisovanju (glede na simptome, klinične znake), ker močnejši antibiotiki imajo več stranskih učinkov.

Točno to!

Plus tega da se pri vnetju dlesni ali zoba lahko vstavijo trakovi z antibiotiki, ki delujejo samo lokalno, na tistem mestu kjer je vnetje in ni potrebe po tem, da se jih jemlje v obliki tablet, ki delujejo na celo telo. O tem seveda presodi in odloči zdravnik, glede na to kako hudo je vnetje.

Določenih zdravil se brez recepta – torej brez posveta z zdravnikom – ne da dobiti. In to z razlogom. In prav je tako. Antibiotike bi jemali kot bombončke, vsakič ko kdo kihne, ali pa nekaj zaboli, ob tem pa se stranskih in dolgotrajnih učinkov nihče ne zaveda.

kje kupiti, 22.11.2021 ob 18:43

Pred leti sem v Bosni v lekarni kupila Amoksiklav, seveda bi ga upala jemati, zakaj ne? Mislis, da so v Amoksiklavu v nasih lekarnah druge sestavine kot v tem enakem v bosanskih lekarnah?

IZ lekarne tako bi ga upal tudi jaz. Kupljenega nekje na netu, kjer sicer piše, da je lekarna… v resnici je pa lahko tudi hlev na vrtu, ki naroča tablete kje iz Kitajske po svojih specifikacijah… bi imel pa velike pomisleke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close