Antaliya z okolico
Zdravo!
Tudi jaz bi ti najraje priporočila Kapadokijo (Goreme), vendar v enem tednu po moje ni smiselno, da se odpravljaš tako daleč… Zato ti predlagam raje ogled Olymposa (nekje dve urci od Antalye, samo nisem čist prepričana.. v glavnem ni dosti:) – torej, gre za širšo rečno dolino, kjer so v idilični okolici ostanki mornarskega naselje – danes je med nasadi pomarančevcev nastalo naselje lesenih hišk na drevesih, ki zaradi lepe okolice in sproščenega vzdušja privablja številne tuje, predvsem pa domače turiste… Mene je navdušila obala, še najbolj zalivček v katerega se steka reka – tako imaš na voljo slano in tudi slano morsko vodo…. V bližini si je možno ogledati tudi večni ogenj… Tako da imaš za dan ali dva več kot preveč dela;)
Lep pozdrav,
Petra
Jaz bi ti priporočila še Antalyjske slapove.Kjer je kar lepo urejen park,je pa kakih 20 min vožnje iz Antalye.Če povem bolj podrobno so to slapovi reke Duden. Meni je bilo zelo všeč.Kapadokija je prekrasna,tudi pamukkalle se splača videt,ampak to je celodnevni izlet.Drugače pa se do Ankare v enem tednu skoraj ne splača hodit,ker je ogromno stvari za videt-Ankara pa je daleč.LP 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.