“Anonimni” bančni račun
Pač, občasno bi prejela nakazilo, pa bi se želela prepričati, da tisti, ki mu dam številko računa, nikakor ne more priti do mojih osebnih podatkov, da je torej anonimnost zagotovljena. V večje podrobnosti se pa raje ne bi spuščala. Upam, da podatki kljub temu zadostujejo. Vnaprej hvala za morebitno pomoč.
Pač, občasno bi prejela nakazilo, pa bi se želela prepričati, da tisti, ki mu dam številko računa, nikakor ne more priti do mojih osebnih podatkov, da je torej anonimnost zagotovljena. V večje podrobnosti se pa raje ne bi spuščala. Upam, da podatki kljub temu zadostujejo. Vnaprej hvala za morebitno pomoč.[/quote]
Kaj pa naj bi kdo počel s tvojimi osebnimi podatki? In še vedno ne razumem, kako pričakuješ, da ti bo nekdo nekaj plačal, pa sploh ne bo vedel, kdo si?
Res je, do podatkov o osebnih računih fiz. oseb lahko pridejo DURS, sodišče, CSD, KPK, tožilstvo, policija, ipd.[/quote]
Pa to velja tudi v primeru opravljene transakcije? Če na primer v spletni banki nakažeš denar na določen račun fizične osebe, so potem v arhivu vidni podatki o prejemniku nakazila? Ker se mi zdi, da sem v preteklosti to lahko videla (v primeru da sem bila jaz tista, ki je nakazovala denar).
Res je, do podatkov o osebnih računih fiz. oseb lahko pridejo DURS, sodišče, CSD, KPK, tožilstvo, policija, ipd.[/quote]
Pa to velja tudi v primeru opravljene transakcije? Če na primer v spletni banki nakažeš denar na določen račun fizične osebe, so potem v arhivu vidni podatki o prejemniku nakazila? Ker se mi zdi, da sem v preteklosti to lahko videla (v primeru da sem bila jaz tista, ki je nakazovala denar).[/quote]
mislim, da se po opravljeni transakciji to da videt v prometu
ime in priimek tistega, komur je bilo nakazano.
sicer pa ne moreš zlorabit nobenega računa, če veš samo par podatkov o lastniku
Potrjeno[/quote]
Sistem elektronskega bančništva te ne spusti naprej, če ne navedeš prejemnika računa, ki je fizična oseba in ga ročno vpišeš v ustrezna polja.
Za d.o.o. in s.p. pa izpiše avtomatsko ko napišeš TRR.[/quote]
Jep, tudi če nakazuje preko položnice na pošti, mora imet podatke o lastniku računa, ime-priimek-naslov…
Jaz vsak mesec nakažem bivši preživnino na račun in ko povem številko njenega računa na okencu banke oz. pošte, me vedno vprašajo, če nakazujem Majdi Zupanc (ime ni pravo), da preverijo, če se nisem zmotil pri kakšni številki.
To pomeni, da četudi ne povem imena lastnika računa, ga izvem.
Jaz mislim, da ni možno izvesti tisto kar avtorica sprašuje.
Lp
Potrjeno[/quote]
Sistem elektronskega bančništva te ne spusti naprej, če ne navedeš prejemnika računa, ki je fizična oseba in ga ročno vpišeš v ustrezna polja.
Za d.o.o. in s.p. pa izpiše avtomatsko ko napišeš TRR.[/quote]
Kaj pa, če navedeš pravi TRR in izmišljeno ime in naslov prejemnika? Gre skozi?
http://www.offshore-bank-account.eu/index.php/swiss-numbered-bank-account.html
preverjeno, anonimno, super delujoče. dobiš le številko računa in pod ime oni ponovno vpišejo številko računa. ni izsledljivo razen s sodnim nalogom, kajti za odprtje moraš poslati kopijo overjenega potnega lista. vse deluje brezhibno.
ps pa tudi viso, anonimno seveda lahko dobiš.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.