anonimna prijava delovni inšpekciji
povabili so me na razgovor,jas pridem ko sm 8km daleč,od podjetja noben ni prišo,niti me obvestil da sastanka nebo,čakam 20 minut pa sm šla,na poti domov me pokliče šefica pa mi reče da niso mogli prit zarad snega……………pa so vsi v mestu ki mamo sedež podjetja,js prišla ko sm 8km daleč,nevem kaj naj zdej,znorela bom
Pozdrav vsem,prosila bi za nasvet,ako se najde kdo,ki bi bil tako prijazen.Zadeva je sledeča:zdravnik za medicino dela mi je na pregledu delazmožnosti,ugotovil,da sem nezmožna za nočno delo.Moj nadrejeni je seznanjen s tem vendar,mi je dal vedeti,da lahko postanem presežek delovne sile,če bom vztrajala pri ugotovitvi zdravnika.Najlepsa hvala za bilo kak nasvet!!! BONBONJERA
Če si starejša delavka, tj. stara 54 let in 4 mesece si itak zaščitena kot presežek in lahko mirno odkloniš nočno delo. Je pa res, da boš lahko zaradi tega imela nižjo plačo. Če pa nisi starejša delavka, je pa tako, da te res lahko dajo konec koncev ven kot presežek, seveda ti potem pripada odpravnina in nadomestilo na zavodu. Sama pa preračunaj kaj se ti bolj splača, pač odvisno, če bi dobila drugje službo.
rogi’zelo me veseli,da se lahko takole pomenkujeva (m/ž),.iskrena hvala za spodbudo-torej grem v borbo,rezultat ti sporočim……poizvem dodatno še pri zdr.med.dela,,ter Spiz-u,ter svoji že preverjeni odvetnici.Ker se trudim biti optimist,upam do zadnjega.Nameček je samo,da sem bolezenski inv.(psoriatik) z dodatki,ki jih rajši ne omenjam,ker se nočem smilit sama sebi,ki nikoli ne izkorišča te bolezni za nedelo……Lep pozdrav’,
js bi sm neki uprašala, delam pri privatniku,in sm v bolniški 4 ure 4 delam,šefica mi je rekla da ostanem dans doma pa bom juter in petek delala po 6 ur,me zanima a ma pravico da mi določi da delam 6 ur,ker komaj naredim 4 ure od bolečine v kolenu.nevem komu naj se obrnem,če ji kaj rečem,takoj sm prestavljena na drugo lokacijo in v drugo mesto,če bom tih mi bo pol dala delo na 8 ur,hvala za odgovor
Dober dan
Pogodba za določen čas mi je potekla 31.12.2013.
Normalno delam naprej, sedaj smo 29.1.2013, vendar še nisem dobil nobene pogodbe.
Zato me zanima ali sem opravičen do nove pogodbe in to za nedoločen čas oz. kaj lahko storim, kaj moram storiti, na koga se moram obrniti?
Hvala za odgovor
Lp, Marko
Hvala za odgovor.
Vendar me je vseeno srah, če mi po tem, ko ne bom hotel podpisati nove pogodbe za določen čas (saj mi avtomatsko pripada za nedoločen čas) delodajalec da odpoved !!! Tega si ne zaslužim in tudi ne želim, saj mi je delo všeč in ga zelo potrebujem.
Sem v zelo veliki dilemi, saj ne vem kaj bo v prihodnosti.
Hvala, lp Marko
Prijavil bi rad podjetje SIRIUS MARIBOR d.o.o., Cesta k Tamu 6, 2000 Maribor ,saj mi dolguje vpis delovne dobe v evidenco zaposlitve,plačila plač, odpravnine in regresa.Jaz sem proti Sirius Maribor vložil tožbo za vse to in tožbo tudi dobil, ampak ker se oni ne odzovejo na vse to ,sem ga dal v izvršbo in tudi sedaj ni odgovora.to že seveda traja skoraj dve leti jaz pa ne morem niti borze uveljavljat.Direktor tega podjetja je Janez Ravtar, ki je že več podjetij odprl in zaprl. Sedaj pa naj bi podjetje poslovalo v enakih prostorih preko njegovega nečaka Kvas Andreja. Zanima me kaj je za naredit in če vi lahko kaj naredite,prosim.K ugodni rešitvi se vam v naprej zahvaljujem.
lp Tomaž
Mene pa zanima, kam se lahko za pomoč obrnem kot študentka – delam preko študentskega servis. Plačo nisem dobila od maja, šefica mi vsak dan sladko obljublja da bo še ta teden, govori da je dala na študentski servis – tam pa niti ur še niso dobili, kaj šele denarja. Vsi mi pravijo naj grem iz službe, vendar mi je služba všeč, že pred tem sem dobivala plačo z zamudo ampak je denar vedno bil. Zdaj pa rabim nujno ta denar in ga ni od nikoder. Počutim se zelo nemočna, sploh ne vem kaj naj naredim. Naj povem, da so mi iz prejšnje službe ostalo dolžni zadnjo plačo, ki je nisem niti še daj po enem letu še dobila. Študentski servis pa ti itak ne more ali pa noče pomagat.
Prosim za nasvet, če se lahko sploh na koga obrnem.
Lp
Spoštovani
Moja stvar je sledeča..Lansko leto sem delal v slovenski firmi za montažo v tujini, delali smo v tujini….Šef je imel najet avto(rentacar), sumim da na črno, jaz sem mu ga dostavil 1 dan kasneje in zato mi je od plače odbil 500 evrov…rekel da zato ker mu je lastnik rentacara zaračunal 500e, kar pa mu jaz ne verjamem, povrhu je pa še avto zelo verjetno imel na črno, brez računa…Kam se lahko obrnem ?
Forum je zaprt za komentiranje.