Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis anketa o žepnih knjigah – za diplomo

anketa o žepnih knjigah – za diplomo

Živjo, letos pišem diplomo o žepnih knjigah na slovenskem knjižnem trgu, del katere bo tudi manjša raziskava … Ker potrebujem čim več odgovorov, sem se odločila, da povezavo do svoje spletne ankete objavim tudi tukaj: http://freeonlinesurveys.com/rendersurvey.asp?sid=zhoslakgyi9mxei530956

Zelo bom vesela, če jo boste izpolnili – vaše mnenje mi je res pomembno! Anketa je popolnoma anonimna, rezultati pa bodo uporabljeni izključno za potrebe diplomske naloge.

Za sodelovanje se vam že vnaprej res lepo zahvaljujem. 🙂

Absolventka, z veseljem grem rešit tvojo anketo, bi pa vseeno rada izvedela za rezultate te ankete. Jih lahko potem nekako tule poveš?
hvala!

Hvala za sodelovanje! 🙂

Odgovore bom zbirala še kakšen mesec (potrebujem jih nekaj sto), rezultatov pa tukaj raje ne bi objavila; če te zanima, ti lahko kasneje pošljem kakšen povzetek analize, ki bo objavljena v diplomski nalogi … Lahko se mi oglasiš na email shneefy@hotmail.com in se bova dogovorili. 🙂

kako je kaj z vrednostjo vzorca, zbranega preko teh spletnih anket; mislim, populacija, ki jo predstavlja je zelo priložnostna in ozko specifična, ali pač? saj ne, da je slabo, le pri interpretiranju je potrebno biti na to pozoren, gre le za tisti del populacije, ki ima net, ki ga uporablja, ki obiskuje te in te spletne strani, ki ga to zanima in – ki se mu sploh da izpolnjevati takšne ankete, in seveda minus tisti (pri tej morda je to manj prisotno, pri kakšnih drugih pa najverjetneje ni nezanemarljivo), ki iz dolgčasa izpolnjujejo kar tako v tri dni.
kakšne kontrolne načine uporabljate pri tako zastavljenih anketah?

Spletna anketa je le del raziskave, ostalo (več kot polovica) bo opravljeno s pisnimi anketami na ustreznih mestih (knjigarne), tako da ne bo vključen samo tisti del populacije, ki ima net. Ker gre za specifično temo, bo anketa večinoma izvajana na “krajih”, kjer se zbirajo “bralci” oz. ljudje, ki jih ta tematika zanima. Res ne gre za splošen del populacije, ampak bolj za ljudi, ki jih knjige najverjetneje zanimajo.

Glede kontrolnih načinov – niti ne vem, kaj bi lahko uporabila, razen tega, da sem omogočila “piškotke” in da ljudje lahko anketo rešijo le enkrat. Med izpolnjevanjem ankete nikomur ne morem dihati za ovratnik (tudi v živo ne), zato se lahko vsaka najstnica izdaja za 70-letnega ata, ki kupi 50 žepnih knjig na leto, ne vem. Sicer upam, da so ljudje resni, tistih nekaj potencialnih šaljivcev se bo pa v nekaj sto odgovorih verjetno tudi izgubilo. 🙂

Za vprašanja se zahvaljujem, vsekakor so bila na mestu, če imate še kakšen predlog, se pa priporočam. 🙂

Pri enem vprašanju, mislim, da št. 15, bi moral biti tudi odgovor “vseeno mi je” (Katere knjige bolj cenite ali tako nekako se glasi vprašanje).

K.

New Report

Close