Najdi forum

Pozdravljeni!

Tale forum je vse bolj zanimiv in slasten. Toliko receptov kot najdem tukaj, je ze neverjetno. Pa tako praktični so, kratki in jedrnati. Skratka SUPER!

Sama pa imam za vas eno vprašanje. Ko sem bila mala, je moja babi večkrat naredila krasne kekse za moč. Vem pa žal le to, da je notri zmešala razno sadje in oreščke. Vse to je zmlela, dobila grobo maso, jo razvaljala na 1 cm debelo in dala sušiti čez noč na peč. Potem nam je zjutraj dala te pekače in smo iz testa izrezovali trikotnike in krogce. Te kekse smo cele dneve vlačili po žepih in jih pridno zobali. bili so krasna moč ob naših, otroških naporih. Ko sem šla kam na izlet, šolo v naravi ali s planinci, me je babi oskrbela za 5 kolegic in v hrib je šlo lažje. Ko sem bila večja, mi jih je delala za v šolo, za moč, ko mi je padla koncentracija. Skratka, blazno fina stvarca so bili ti sadni bonboni/keksi.

Zanima me, če ste kaj takega tudi sami počeli, kaj vse ste notri zmešali in kako ste te dobre male stvarce za moč in koncentracijo izdelali.

Rabim ideje, kaj vse bi lahko dala v takšno testo, kakšne kombinacije naj naredim. Moja babi je notri dajala: jabolka, hruške, marelice, fige, banane, cimet, lešnike, orehe, mandelje…

Kaj pravite?

Hvala za ideje in upam, da boste tudi sami pogruntali kako fini in krasni so tile bonbončki za vaše ta-male. Midve sva imela pravi obred ob izdelovanju le-teh. Tudi moja mami je z njo uživala, a takrat le ob božiču in podobnih praznikih.

Pozdravček,
Anja

ovseni kosmiči, kaksna semena, orešćki, suho sadje- zmelji, dodaj malo vode olja mogoče prave moke, ruma, sladkorja ali pa medu.. posusi in speci, alpi naredi kot jaz- kupcke, in nato speci brez da bi susila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close