Anglija – kakšen uporaben nasvet?
Ker ima Adria Airways trenutno zelo ugodne letalske karte do Londona in nazaj, sva se z možem odločila, da to izkoristiva.
Ker pa gre le za letalsko karto, midva pa nisva neka “težka turista”, imam še en kup vprašanj, za tiste ki bi mi lahko pomagali…
Torej … letiva 28. maja (vračava se 1. junija). Gre za let Ljubljana – London (letališče Gatwick).
Za nastanitev sva izbrala Slovensko hišo, ravno danes mi je župnik potrdil rezervacijo.
Kaj vse nama priporočate za ogled, česa res ne smeva zamuditi?
Naj kaj naj bova pozorna? So kakšne formalnosti, ki jih (poleg zavarovanja) naj urediva še doma?
…. in še in še …
torej, vse popotnice in popotniki, ki poznate Anglijo, prosim dajte kakšen uporaben nasvet
Ko prideta v london se oglasita v turist biroju in si vzemita LONDON PLANNER za maj 2004. V njem bosta našla opis vseh znamenitosti, vodič za gledališča, hrana in nočno življenje, izleti po Londonu in okolici, zemljevid, nakupovanje….. skratka vse kar bosta potrebovala za 5 dni raziskovalnega življenja v Londonu.
LP Lana
tole je naslov tega župnika (g. Stanko Cikanek). Jaz sem mu poslala prijazen mail (lahko pišete v slovenščini), kjer sem napisala, da se z možem zanimava za bivanje v dvoposteljni sobi in še isti večer dobila odgovor od njega; kopiram njegov odgovor:
Spostovana …!
Hvala za oba e-maila. Kar zadeva termina bom uposteval drugega (t. j. od 28.
maja do 1. junija), ker v prvem tako ne bi mogla bivati pri nas, ker imamo
ze zasedeno. Za ta vas drugi termin imamo se prosto prijazno dvopostejno
sobo za vas in za vasega soproga. Za veljavnost rezervacije pa potrebujem
naslov vasega stalnega bivalisca in obe tel. stevilki: hisnega in mobilnega
telefona.
Prispevek za bivanje v dvopostejni sobi je pri nas GBP23/osebo/noc. V ta
prispevek je vstet samopostrezni zajtrk in moznost priprave lastne vecerje v
nasi skupni kuhinji.
V pricakovanju skorajsnjega odgovora z navedbo vasega naslova in tel.
stevilk ter s tem potrditve vase rezervacije, vas lepo pozdravljam.
S. Cikanek, zupnik in upravnik “Nasega doma” v Londonu
ŠE ENO OPOZORILO! To baje ni Slovenska hiše, kot sem jo prvotno imenovala, mi je ena ki je bivala pri njem povedala, da ne mara, da ta dom tako imenujemo, tako da pazite. če mu boste pisale 🙂
Za vse, ki vas zanimajo res poceni letalske karte do Londona, si oglejte http://www.easyjet.com, kjer že zdaj lahko rezervirate karte Ljubljana – London (Stansted) od 1.5.2004 naprej (takrat namreč ta družba začne s poleti iz LJ). Cena karte je odvisna od termina, se pa dobi tudi za 45 EUR, kar je izreeedno poceni.
Taja, tebi pa priporočam naslednje: National Gallery, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, British Museum, Tate Gallery, Tate Modern Gallery, The Monument, Buckingham Palace, Hyde Park in ostali parkeci, Tower of London, Tower Bridge, London Eye, Madam Tusaud’s ali kako se že piše… Skratka, v Londonu je toliko zanimivih stvari, da ne vem, če bosta v petih dneh videla vse.
Pozdrav od prave oboževalke.
Miki
Forum je zaprt za komentiranje.