Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Angleško branje za šolarja

Angleško branje za šolarja

Sin je sicer majhen (10 let), vendar močan bralec. Zdaj se doma iz neznanega razloga z nami pogovarja – angleško. V petem razredu nimajo toliko angleščine, da bi je “smel” toliko poznati, ampak – jo. Zdaj, ko se bliža čas obdarovanja bi ga morda presenetila s kakšno angleško knjigo. Pa ne vem – ali naj posežem po “klasiki”, npr. da poiščem Piko Nogavičko ali kaj podobnega, naj se zatečem po kakšno slikanico (zaradi manj in preprostejšega jezika)? Kaj bi mi svetovali, da obstaja tudi v slovenščini, torej da ima doma lahko oba izvoda, pa da hkrati angleško ni prezahtevno?

Jaz ti svetujem, da greš malo pokukat v knjižnico ali knjigarno. Slikanice mu znajo biti vsebinsko nezanimive. Ko smo mi v OŠ brali angleške knjige, so obstajale take posebne izdaje bolj klasičnih del v skrajšani obliki in enostavni angleščini.

Hvala za nasvet, Enka. Ravno po klasikih ne bi posegala.
Razmišljam, če bi kupila kakšnega Groznega Gašperja (Horrid Henry)…

Nisem mislila klasike dobesedno. Mislila sem bolj znane knjige.

🙂
No, šla sem na Thebookdepository mal pošpegat. Naročila sem tri – paperbacki so po 3 EUR pa drobiž.
Njemu so znane, slovenske ima, če mi spomin služi, te iste doma, pa naj se zabava. Če mu ne bo potegnilo pa teh slabih 10 EUR tudi ni nek hud denar.

New Report

Close