Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev aneks k pogodbi o zaposlitvi

aneks k pogodbi o zaposlitvi

Direktor mi je danes vročil aneks k pogodbi o zaposlitvi, ki je v bistvu bil napisan zgolj zaradi znižanja plače iz 1007 eur na 645 eur bruto, brez obrazložitve in z datumom 30.09.2009. Koliko dni imam zakonsko čas da mu aneks vrnem?

Sta se sporazumno dogovorila za tako veliko znižanje plače ali je to le delodajalčeva direktiva?
Takšnega aneksa vam ni potrebno podpisati, saj vam drastično znižuje plačo in verjetno boste padli tudi v nižji tarifni razred. Tarifni razred na nekem delovnem mestu je pridobljena pravica in vam jo delodajalec ne more kar tako odvzeti.

Če vam je aneks vročil šele danes, verjetno proti podpisu, bi vam moral tudi povedati do kdaj morate aneks podpisati oz. vrniti (3-5 dni morda). Če niste nič podpisali si nekje naredite zaznamek kdaj in kako vam je bil vročen.
Zagotovo imate v aneksu tudi člen kjer piše od kdaj aneks velja oz. se uporablja, kar pomeni, da lahko aneks podpišete tudi 5. novembra, uporablja pa se od 1. oktobra – torej ko je podpisan tudi iz vaše strani je veljaven.

dogovor oz direktiva je bila zgolj z njegove strani, ker hoče na tak način doseči da bi s še eno sodelavko dali odpoved pogodbe oz. delovnega mesta, ki je drugače sklenjena za nedoločen čas.,aneks mi je vročil brez, da sem karkoli podpisala. ali je treba zavrnitev podpisa pisno podati, ali je dovolj da mu to ustno povem? Hvala za pomoč.

Takega aneksa ti ne more kar tako podturiti. Jaz bi pisno sporočil, da se z aneksom ne strinjaš in da ga ne boš podpisal. Pa papirje spravljal, ker ti lahko še prav pridejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close