anek k pogodbi
Pozdravljeni
Imam suizbo za nedolocen cas, leto in pol nazaj sem dobila aneks k pogodbi, da opravljam vecjo funkcijo. aneks mi je ze potekel in jaz se zmeraj opravljam isto delo, Sedaj pa sem dobila ze dva opomina in sicer ze pred odpovedjo.za drugi opomin nisem kriva, ker me sploh ni bilo v sluzbi.
Ali se lahko zgovarjam na aneks, ki mi je ze potekel, da opravljam delo ki mi vec ni v pogodbi ter da sta opomina brezpredmetna?
LP
Žal se na podalgi napisanega ne da nič reči, saj ste o zadevi premalo napisali.
Predvidevam, da so zoper vas 2x sprožili disciplinski postopek. Je bil speljan v redu? Ste se zagovarjali?
Ne morem vam odgovoriti ali se lahko sklicujete na aneks, ker niste napisali kaj je v aneksu pisalo, zakaj ste dobili opomin, na kakšen način ste jih dobili….
Svetujem vam obisk pri odvetniku ali drugemu strokovnjaku, ki se na delovno pravo spozna, da bodo postopki korektno opravljeni in da ne boste vi kaj narobe naredili oziroma opustili kakšno ravnanje.
V aneksu je da nadomescam namestnico v casu porodniskega staleža, namestnica je prisla letos marca nazaj in je šla v drugo poslovalnico delati, meni niso podaljšali aneksa ne spremenili pogodbe, v katerem pa je navedeno, da sem trgovka.
Dobila sem dva opomina, na prvem nisem imela zakonskega casa, da se pripravim na zagovor,
tako da se nisem niti zagovarjala
in tudi v drugem mi niso dali zakonskega časa za zagovor, imam namreč dva dni.
Pa mogoče kdo ve, trgovina ima 1000kvatratnih metrov, koliko delavcev mora biti?
delale pa smo po dve v trgovini, ena na blagajni in ena sama v trgovini
Meni ni čisto jasno s temi opomini. Po moji logiki, če ste dobila aneks k pogodbi za čas nadomeščanja in vam je ta pretekel, bi vsaj morali v aneksu zapisati, da to delo opravljate do vrnitve sodelavke, nato se vam nadaljuje pogodba o zaposlitvi, glede na to, da ste zaposlena za nedoločen čas.
Ne razumem ravno najbolje, kako je s temi opomini. Niti ne razumem, pred čem bi se morala zagovarjati.
Če so vam dali aneks k pogodbi za določen čas – nadomeščanje delavke, vam ne morejo naenkrat, dati kar odpoved, ko aneks poteče. Mislim da, ne gre kar tako, najprej si redno zaposlen, potem si za določen čas, potem pa v odpovedi. Za moje pojme skregano z logiko sistema.
Kar se tiče zagovora, pa bi morali biti pisno obveščeni in morali biti imeti določen čas na pripravo zagovora! Če vas ni bilo v službi, ne more biti razlog, da se ne bi mogla zagovarjati, ker bi morali to izpeljati pravno, to je pisno, po zakonskih določilih. V kolikor vas ni bilo v službi, bi vam morali vabilo poslati na dom.
Ta zadeva je definitivno zrela za odvetnika.
Forum je zaprt za komentiranje.