Ana ajnfoh solata
Res super ajnfoh, a zato slastnost pri tem nič te trpi.
Zmešaš narezano mlado čebulo, skuto in kislo smetano. Posoliš in popopraš. To je to. Seveda se lahko potem lupčkaš lahko le s tistimi, ki so tudi jedli solato :-))
No, samo tole majčkno idejo sem hotela deliti z vami. In se zahvaliti vsem puncam, ki ste mi dale vse tiste koristne nasvete glede kuhanja vnaprej, ko imamo na vikendu v soboto praznovanje.
🙂
Strašno dobro se bere :-)). Jah, lupčkanje pa kkšn drug dan :-)).
Samo tale “ana ajnfoh” me je pa spomnila na tisti vic:
Kaj je to – po nebu leta, pa na a se začne. Pa ni avion :-)). Ablak (po možnosti kje nad Šentjernejem ali kje drugje na Dolenjskem)
Torej vprašanje se zastavlja samo po sebi: še ena dolenjka na prehrani?
😉
Deja!
Mi se malde cebulce ne bojimo:))) Danes sem jo v berivko narezala celo, od belega do zadnjega konca zelenih listov in se mlad cesen, pa sva samo dva:)
Kjer disi po skuti, sem zraven. Hvala!
Sonce
Ne, pri nas ni nobenega ablaka, samo soncek:)
Prejle sem gledala oddajo jasno in glasno ( kjer so mladi, sem tudi jaz).
Tema vegetarjanci – mesojedci. Gost je bil Drazigost Pokoren…zelo pameten clovek in vse je lepo povedal: Lahko se mesojedi in ratlinojedi zelo nezdravo ali pa zdravo prehranjujejo.
Sem pa dobila idejo: perutninski zvitki z zelenjavo v skrniclju v pecici…kot delam ribe. Jutri bo na jedilniku.
Lep pozdrav obema
Ja g. Pokorn je napisal kar nekaj knjig (ali pa bil soavtor). Z zgornjo izjavo se pa strinjam povsem.
Babi kakšen sonček? Pri nas so ablaki že cel dan, večinoma tudi nekaj rosi – kot da se dež ne more odločit al bi al ne bi. Jutri bo menda lepše.
Je pa dan kot naročen za ustvarjanje!
LP
d.
Hotela sem ze zjutraj napisati “armena”, pa sem si milsila:
Ne bo, ker r ju sledi u.Torej lahko izgovorimo ru.
Praksa iz sole: Ceprav nismo Dalenjci, so prvosolcki izgovarjali in pisali…
ardeca ali rudeca
arjava ….rujava
Pri rumena nobenih tezav:)))
Otroci imajo tezave pri samoglasniskem r, ko mu sledi soglasnik. Tisti polglasni e najraje spremenijo. Tezav pa ni bilo, ce je sledil samoglasnik, kot v primeru ” rumena”.
Tudi pert namesto prt in perst namesto prst.
Preselila sem se malo od stedilnika v solske klopi:)
Proxima je pa pogruntala; barvi zelo originalni, ni kaj:)))
Pri nas je krasen soncek, upam, tudi pri vas:)
Imejte lep vikend Babi
Ej punce, a iz ene ajnfoh salate pridejo na dan vse te barvne kombinacije :)))) Tudi v Poljanski dolini so ablaki, pa vada, pa armena, pa aranžna, pol pa ratajo tud abšlisane….. :))))))))
Super prijetne ste, lepo je biti v vaši družbi !!!!
Se še oglasim z eno prošnjo, zdaj moram pohiteti naprej.
Lep dan vsem skupaj !!!!!!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.