Amway
Mojca,
poleg tega pa, da ste v enem izmed svojih zgornjih postov napisali, da ste svetovalka – kako lahko potem trdite, da ne veste, katere so sestavine.
Konec koncev – če svetujete – morate najbrž imeti kaj na zalogi.
Pa še to me zanima: Katera raziskava kaže, da je vitamin C obstojen 30 dni po premešanju obeh komponent? In kako je zaščiten pred razpadanjem?
Vsi vemo, da vitamin C zelo hitro oksidira in je občutljiv na svetlobo. Si predstavljate, kolikokrat do vitamina C prodreta zrak in svetloba, če ju odpremo SAMO 2x na dan 30 dni?
No,
pa brez zamere – ampak potem ste pa – OVCA. Prodajati brez strokovnega znanja in s slepo vero v vse, kar vas na vaših izobraževanjih naučijo, žal ponavadi ne zadoščata za uspešnost pri tistih ljudeh, ki zahtevamo malo več podatkov.
To je ravno tako, kot če bi jaz – prevajalka – rekla, da glagol “do” (v angleščini) pomeni samo in le tisto, kar piše v slovarju (=strokovna literatura)… Vsi pa vemo, da lahko pomeni še mnogo več.
In tako je tudi na področju kozmetike – kar piše v vaši strokovni literaturi žal ne drži kot pribito in potrebno je mnogo več podatkov, da prepričate take “nejeverne Tomaže” (ki zaradi izkušenj ali znanja postavimo kompleksnejša vprašanja), kot sva jaz in Pika.
Izobrazevanje poteka najbrz v tej smeri, da se kupca preprica da je to naj, vse drugo zanic, oz. slabse.. Jasno, da se cim vec proda.
Podoben nastop sem dozivela pri predstavitvi njihovih vitaminov in dodatkov. Najhuje je, ce jih vprasas kaj, kar ni iz njihovega konteksta (ker slucajno vec ves in te stvar zanima)
Saj vse skup niti ni cudno, ce ves, da so v resnici kozmetologi farmacevti, ki imajo za sabo pet let studija.
Tko da dvomim, da v takih tecajih dobis tudi kemijska in podobna znanja…
Ze tako se moras prekleto dobro informirat, ce hoces v tej poplavi kozmetike in vsega, dostopnosti vsega…., kupit dobro in sebi primerno stvar.
Zato pa, zaupam zdravnikom in sama sebi, grem v drogerije, kjer so prodajalke prijazne in brez problemov in kolobocij, ter predvsem brez, da te kdorkoli kaj obtozuje ali cudno gleda, preberes, kaj je v skatlah.
Tu te pa oznacijo da jih zaj…. in da ni njihova dolznost, da ti sploh kaj razlagajo. Podobna debata je potekala na “zenski cvek”.
Da še jaz povem, da je Amway nasplošno en velik bulshit. Temu pravijo kozmetične svetovalke, hhaaallllooo pa še ve ne kaj misliš ko rečeš sestavine. Čeprav sodeč po teh sestavinah krema ni bog ve kaj. Amway in ti k se ukvarjajo s tem pa itak samo stremijo k temu, da čim več kupiš, briga jih tud če ti potem koža razpade.
Živjo!
Artistry je vrhunska kozmetika,zelo kvalitetna in glede na svoj rang,
dosegljiva vsaki ženski.
Uporabljam jo že nekaj let in sem zelo zadovoljna.
Če te zanima kaj več,najdeš na strani http://www.artistry-europe.com ,
če pa želiš imeti informacije iz prve roke,pa sem ti na voljo tudi na
email naslovu a.k.07@email.si.
Srečno!
vizažistka
Vsak, ki vsaj malo pozna današnja moderne pristope trženja, mora biti zelo pazljiv pri nakupu izdelkov za osebno nego. Saj je že vsaka krema učinkovita proti gubicam ali celulitu… A se kdaj vprašate zakaj so razlike v cenah?
Hm, zanimiva pa je prodaja kozmetike na domu. Jst temu prav nič ne zaupam. Poznamo reklame, ki govorijo, da gre za naravno kremo iz izvlečkov kamilic, potem pa ugotoviš da je delež rastline mikro-majhen, kar pa je umetno proizvedenih spojin (malo morje).
Amwayu ne zaupam, ne čistilom ne kremicam. Pri nas prodaja te izdelke sosed, ki je gostinec. Sej nimam prav nič proti njemu, ampak kako naj mu zaupam, ko hvali izdelke, ko pa nima ustrezne strokovne podlage… Sama imam precej znanja kemije (s faksa), pa se ne pustim prepričat glih vsaki lepi besedi.
Podpiram vse tiste, ki ste jasno postavle vprašanja o sestavinah teh “čudežnih” krem. A se še spomnite čudežnega čaja “Čang-šlang”? Menda je bil v vrečkah čisto navaden Drogin čajček.
Pozdravljeni,
tudi sama sem prebrala vašo debato in bi želela pustiti mojo fb-stran – sem lepotna svetovalka za omenjeno kozmetiko in problematično kožo ter se preko naše fb-strani (ZS) – lahko dogovorite za brezplačno svetovanje na vašem domu (širom Slovenije) v mesecu maju. Lep pozdrav!
fb – Svet-Lepote/Welt der Schönheit/World of Beauty
Forum je zaprt za komentiranje.