amstar program
dominikana nepr.
hehe sem se prov nasmejala ko sem videla tvoj nick….
no v glavnem me zanima kako hudiča se nastavi in kje da se na fakturi izpiše tudi TRR zavezanca….drugo pa oče je zaprl s.p. in ga je prevzel sin. in zdej je treba prenesti vse dobavitelje, kupce itd…v novega davčnega zavezanca, a mogoče katera ve kako naj to naredim…
uf….sej vem zakomplicirala…
hvala
Ni panike 🙂
Predvidevam, da davčno številko izdajatelja računa- jaz sem jo vnesla v podatke v glavo podjetja, tako kot je na vzorcu.
Če je poslovnih partnerjev veliko, bi počakala da pride iz dopusta in ga vprašala, po moje bi se dalo, a to ve le lastnik programa. Sama sem enkrat poskušala, pa mi ni uspelo. A ker ni bilo veliko vnosa, sem naredila ročno.
LP
D
Ja pardon, evo medve bi se težko kaj zmenile, ko se tokrat zatipkava :-)))
Prebrala davčno, drugič pa preverila pa videla da TRR.
No in TRR imam jaz pod nazivom vpisan, če pogledaš demo njegov vpis prodajalca ima notri vpisan tudi trr- tam kjer je glava računa.
Upam da sedaj bo, če ne se bova pa mogli srečat 😉
Greš v fakturiranje, tiskanje, oblikovanje glave.
Zgoraj imaš podatke o podjetju, pod to pa vpišeš še trr in meni ga izpiše. Imam pa zapolnjenih več vrstic, še telefon in ostale podatke, tako da dolžina ne bi smela biti problem.
Razen če nimaš oblikovano glavo- logo (ko spodaj preneseš datoteko), potem je potrebno urediti tam.
Pa ko greš nato na izpis računa, pazi da je izbira glave dokumenta pravilna,če jih imaš več. Mogoče samo tukaj nimaš spremenjeno na novo.
lp
Samo še enkrat, preveri katero obliko glave imaš določeno na izpisu, to je tista stran, predno natisneš dokument- je sigurno prava? Edino če bi tam imela kakšno drugo.
Če imaš vse isto, potem bo pa treba njega počakat, ker meni na te nastavitve izpiše. Sem pogledala izpise.
če bo pa še kaj, se pa bereva.
Jaz lahko “listam” med glavami in jih imam toliko, kolikor imam vnešenih firm. Samo nazivi se menjajo. Mogoče imaš dve glavi za isto podjetje in na eni niso vsi podatki (če delaš za več podjetij).
Tiskanje, oblikovanje glave- so prejšna glava in naslednja glava- tukaj še prelistaj, če jih je več.
Samo kot ideja, ker mene začne to (moje) nerazumevanje računalnika tako glodat, da potem lahko sedim eno uro in poskušam kaj se da naredit.
LP
Ja osnovo glave moraš naredit- men so jo dali v dizajnerski firmi, kjer jo imajo za vizitke al pa za kaj drugega.
Samo mora bit pa logotip in vsi podatki skupaj, ker potem samo te prikaže.
Ko ti oni pošljejo logotip, ga shraniš nekam in greš v to isto glavo, daš ustvariti novo in spodaj imaš eno okence za iskanje, tam poiščeš shranjeni dokument z glavo in ga potrdiš, shraniš in je.
V kolikor ti ne gre, bom jutri dop v pisarni in se lahko slišiva.
LP
še enkrat jaz…iz amstarja so mi poslali tole in jaz se čisto nič ne znajdem kje so te datoteke…upam, da mi boš lahko ti kaj pomagala…kopiram: “v tem primeru seveda namesto mape Knjiga63 poiščete v mapi Knjiga7. Datoteko 1-SFR.DB (oziroma 1-SFR)-če je to izvorni zavezanec-prekopirajte v Moje dokumente, jo tam preimenujte tako, da 1 zamenjate z 2 (če je to številka ciljnega zavezanca) in prekopirajte nazaj v mapo 2008 v mapi Knjiga7. Povozite obstoječo.”
to je za tist prenos ki sem spraševala in mi ga zadnjič ni uspelo narediti…
:((((
Uf, tole je pa že računalniško kopiranje datotek. Če imaš kakšnega računalničarja kje na dosegu roke, naj ti pomaga.
Če ne greš v start, klikneš desno na miški, nato se ti odpre razišči in tam na lokalnem disku C najdeš knjiga 7 (dvostavno) ali 63 (enostavno). Tam spoiščeš omenjeno datoteko, jo nekam shraniš, da veš kje je- kopi past- Nato greš isto na C v Knjiga in v leto v katerega želiš kopirati, tam imaš za vsakega bazo- prva številka je št stranke (1,2,3,…), sedaj izbereš tistega, kateremu želiš prilepiti podatke in narediš prenos iz tiste datoteke, ki si jo določila.
ooooo super no napol mi je uspelo…mi je ful lažje, če mi nekdo tko po domače pove kot pa preveč zakomplicirano…še na pamet mi ni prišlo, d abi to tko naredila ampak sem iskala po programu kje so te datoteka (butl jaz)..v glavnem zdej sem vse naredila in ko hočem nazaj v knjigo7/2008 kopirat mapo , ki sem jo preimenovalla me vpraša, če hočem zamenjati s tisto prejšno prej je bilo 1-sfr zdej je 3-sfr, no tle morm kliknt samo še yes, ker od prejšnjega zavezanca te datoteke itak ne rabim več…sam vseen me je strah da ne bom kej zašuštrala, čeprov pomoje nima bit kej narobe…se pravi sam še kliknem yes in imam prenešeno datoteko k zavezancu pod št. 3….joj kok jaz kompliciram, sej vem…sam se še lovim…sej čez neki časa bom že jaz nasvete delila, hehe…
ful hvala za pomoč…
Forum je zaprt za komentiranje.