Ameriške palačinke
Palačinke po ameriško:
3 velika jajca
dobrih 100 g navadne moke
zvrhana žlička pecilnega praška
1.5 dl mleka
ščepec soli
Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo moko, pecilni prašek in mleko ter zmiksamo. Beljake stepemo s soljo v srednje trd sneg. Vmešamo ga v testo.
Na srednje močnem ognju razgrejemo teflonsko ponev. Nekaj testa vlijemo v ponev in pečemo toliko časa, da je spodnji del palačinke videti zapečen in čvrst. Zdaj jo po zgornji strani posujemo z dodatkom (glej spodaj), nato pa jo z lopatico obrnemo in popečemo še po tej strani.
Lahko jih jemo samo z javorovim sirupom in z maslom ali kislo smetano. Če pa se odločimo, da jih posujemo z dodatkom: sveža koruza s storža, hrustljavo zapečena slanina, borovnice, banana, dušena jabolka, nastrgana čokolada…
LP Daša
Forum je zaprt za komentiranje.