Najdi forum

AMD Athlon 64 (Venice)

Pa dejmo še malo o procesorjih govorit 🙂

Koliko vas že ima ta procesor in kakšne izkušnje imate z njim? Se da dobro naviti? Primerjava s prejšnjim procesorjem, ki ste ga imeli? Kakšne izkušnje imate tisti, ki ste skočili iz Intela na AMD?

Lp, Max

Jaz sem si prav prejšnji teden kupil AMD Athlon 3000+ – 64 bitna zadeva.

Kupljen je bil za test:

– Windows XP 64 bit
– Windows 2003 64 bit

– CentOS Linux (produkcija doma)

Zadeva se pač bolj greje kot Intel (na katere sicer prisegam),
sami testi na Microsft OS-u pač niso pravilni, zato, ker
sploh še ni pravega programja za 64 bit okolje.

– Windows XP – bolj kot ne razočaranje (ni gonilnikov – ni tega … bah)
– Windows 2003 – je boljši, ampak še vedno ni gonilnikov, ki bi dobro delali.

Je pa definitivno prihodnost v tem okolju (64 bit), namreč LongHorn
naj bi delal veliko bolje (tako kot vsi MS produkti – novejši ko so – več hw opreme rabijo)…

Je pa CentOS pravo nasprotje – dela hitro, dela vse, sam prepoznal vso
strojno opremo, skratka prava zadeva za moj serverček doma…

Zamenjal ga bom iz sobote na nedeljo…. Do sedaj nisem imel težav..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Če sem prav razumel teste v revijah se Athlon bistveno manj segreva kot Pentium istega ranga. Hitrostni testi kažejo, da je athlon hitrejši v večini programov (igre in podobno), razen v kodiranju in dekodiranju multimedije, kjer je intel hitrejši.

Do sedaj sem imel Pentium IV 1.8 GHz, sedaj bom v novem računalniku kupil Athlon 64 3.2 GHz. Ker je pač cenejši od enakovrednega Intela. 64 bitni windowsi pa tako ali tako nimajo smisla, dokler ni gonilnikov, 64 bitnih programov in tako naprej, ker sicer samo izgubiš z takim OS. (po mojem je čas az 64 bitov več kot leto, da se uveljavi)

Prihodnost pa je verjetno v tem, kar sedaj vgrajujejo v nove generacije igralnih konzol PS3 in XBox 360 – večjederni oziroma celični procesorji. Seveda za tiste ki tako moč potrebujejo (igre, 3D grafika …).

V strežnike večina vgrajuje Xenone in redko kje najdeš Athlona (ne vem sicer zakaj), za v pisarno pa je vseeno, ker je vse prehitro in predrago.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close