Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika AMC- ČAS KUHANJA

AMC- ČAS KUHANJA

Pred kratkim sem kupila posodo AMC. V navodilih je sicer res napisana razpredelnica za kuhanja s hitro pokrovko Secuquick softline, mene pa zanima, kako in predvsem koliko časa, ve izkušene AMC gospodinje pripravljate s to pokrovko klasične jedi napr. ješprenj, ajmoht, makarone, golaž…vesela bom vsakega praktičnega nasveta, tudi glede kuhanja v AMC posodi z navadno pokrovko (s termostatom).
lep dan,
žarek

Pri pokrovki prakticiram tako: Ko se zapre, torej izpusti paro, počakam da pride kazalec prek “dvanajst” oz. pri goveji juhi, golažu tako daleč, gre ponovno para ven. Potem ugasnem in počakam, da se pokrovka sama odpre. Če imaš novejšo in je najprej rumena in zelena barva na levi, potem enako na desni, temu sledi rdeča in še črna… Ko pride do sem, ugasnem plin in počakam, da se sama odpre. Tako delam, ko imam čas, če pa želim hitreje skuhati, pa upoštevam približen čas iz tabel in potem postavim posodo pod vodo.
pod navadno pokrovko je najbolj enostavno pripraviti riž. Delam ga kot v običajni posodi in ko dodam vodo in vse začimbe, počakam da zavre in ugasnem. Nič več ni potrebno kontrolirati in v par minutah je riž skuham, enako velja za kašo.
Zelenjavo raje kuham pod navadno pokrovko, ker se sicer prehitro skuha in razkuha. Kazalec pride na “dve”, ugasnem in čez nekaj minut je zelenjava skuhana. Vmes pa seveda dvigneš pokrovko in če še ni gotovo, še malo energije… Krompir za pire pa delam pod hitro pokrovko. Pet minut in je gotov.
Nekaj mojih izkušenj, sicer boš pa sama hito ugotovila, kako in kaj.
V AMC kuham že lep čas in ne bi je zamenjala več za nič na svetu.
Lp

Žarek in Majda in tudi ostale, ki vas zanima AMC, pozdravljeni. Javite se na mail: micadebeljak@email.si, pa vam bom pomagala z najsodobnejšimi in pravilnimi nasveti v zvezi z AMC. Lep pozdrav, Mica

Debeljak M.

Pozdravljeni, AMC posodo uporabljam od leta 1988. Za vse jedi ki ste jih navedli, se z “ekomom” pokrovko skuhajo v 20 minutah, brez namakanja. V loncu s termostatom pa po navadnem receptu, s tem da ne solite in ne mokate, ker bodo začimbe dale vse od sebe. Seveda pa ne smete pokrovke dvigovati in mešati (kot v navadni posodi), ampak samo paziti, da bo termostat na določeni črtici. Če se vam bo zdelo, da preveč vre, raje ugasnite štedilnik, ali pa kupite “policaja” , ki ga namestite na termostat. AMC prodajalci imajo tudi tečaje kuhanja, ki trajajo cca 2 uri in stanejo 8,00 evrov. Kje in kdaj, pa se pozanimajte pri prodajalcih.
Veliko užitka pri kuhanju vam želim, Zlata

a je tu ker prodajalec AMC , naj se mi javi na ZS

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close