alumimium chlorhydrat
Jaz sem precej brala o tem, nekaj stvari imam celo shranjenih, vendar pa tega do zdaj se nisem nasla v nobeni strokovni literaturi.
Synonimi: aluminium hydroxychloride, aluminium chlorhydroxide, aluminium chloride basic, aluminum hydroxychloride, aluminum chlorhydroxide, aluminum chloride basic, aluminum chlorohydrate
formula: Al2Cl(OH)5
Eni viri navajajo, da ni toksičen in nevaren,ponekod delajo hudo paniko, ponekod piše, da pri stiku z vlažnim zrakom lahko zelo ziritira kožo…
Uporablja se še za druge stavri v kozmetiki in nekaj celo v medicini.
Bolj pišejo o škodljivosti parabenov.
Tukaj ti pa kopiram del članka, ki sicer ni iz strokovne literature, se mi zdi pa vseeno verodostojen, govori pa o škodljivosti parabenov in aluminijevega klorohoidrata.
PARABENS in deodorants and skin care linked to risk of breast cancer
Earlier this week a study from the University of Reading was released which linked synthetic chemicals called parabens, used in some deodorants, with a risk of breast cancer.
This is the second report published in the last year which suggests a link between the use of deodorants and an increased health risk, and raises further concerns about the wide range of other ingredients such as Aluminium chloride and Aluminium chlorohydrate that are commonly used in personal care products.
Parabens – a group of preservatives commonly used in personal-care products including shampoos, skin lotions and deodorants. According to the Women’s Environmental Network (WEN), research indicates that some Parabens are oestrogen mimics which readily penetrate the skin. Traces of Parabens have been found in human breast tumours, and Propyl Paraben has been linked to decreases in male reproductive function and sperm production.
Pore-Clogging Aluminium – commonly used in anti-perspirants, salts such as Aluminium chloride and Aluminium chlorohydrate work by blocking pores and sweat glands, thereby preventing the vital and natural function of perspiration. Due to their relatively small molecular size, these compounds can readily penetrate the skin and enter the blood stream, thereby increasing aluminium levels in the body. High levels of aluminium have been linked to Breast Cancer, Alzheimer’s and other central nervous system disorders.
To avoid all of the above potential health-risks, be sure to only use personal-care products that don’t use ingredients such as Parabens, Pore-Clogging Aluminium and Ethanol.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
lp
Živjo,
bravo Pika, spet glas razuma! Jaz sem čisto razkurjena, ker take bedarije prodajajo (tisti skrajno nedostojni hrvaški člančič), s takimi trhlimi in neumnimi razlagami. Zadeva utegne biti škodljiva, ampak ne z vidika, da preprečuje potenje in se nam bodo vsi strupi nakopičili v telesu, saj imamo še več kot 99 % kože, kamor se lahko z veseljem potimo, pa ne bo tako neprijetnih vonjav, izločilo se bo pa brez skrbi vse odvečno, nič se ne bo ustavilo v bezgavkah pod pazduho in potem povzročalo raka na dojki (po tej logiki zamaševanja bi dobili potem tudi raka na rokah).
LP
Čao!
Ja, men grejo tud na živce take stvari, ki se nekontrolirano širijo po mailu.
Konkretno za tole zadevo sem zvedela 2 meseca nazaj, sem pa tak človek, da moram vse sama prešnofat. Internet in razne publikacije so odličen vir informacij – lahko si ustvariš svojo sliko.
Če so zadeve res znanstveno dokazane, bomo o tem prej ali slej na primernem nivoju brali v strokovnih člankih.
O parabenih, ki se uporabljajo kot konzervansi, pa že kar dolgo pišejo, da so povzročitelji mnogočesa……
Bomo videli….
Forum je zaprt za komentiranje.