“All you can eat” London
Pozdravljeni poznavalci Londona!
V kratkem potujem v London. Prosim da mi priporočite poceni restavracije s sistemom All you can eat. Kje približno, v katerem predelu Londona se nahajo in kakšno hrano imajo (italjansko, kitajsko, indijsko…). Nad katero ste bili najbolj navdušeni?
Verjetno jih je večina v Sohu?
Katere mi priporočate?
Takšne restavracije so na vsakem koraku, ogromno jih je v sohu, na Oxford streetu…v glavnem kamorkoli zaideš sigurno najdeš vsaj eno. Je pa tako nekatere so dobre, druge ne. Načeloma so kitajske in indijske najboljše, vsaj po mojem okusu in mnenju. morda tudi zato ker se dosti sproti vse dela in že sam način prirpave je najbolj primeren za takšen tip restavracij.
Za moj okus je zelo dober Mr. Woo v Sohu, kakšne 3min hoda od Leichester Squer-a, sicer pa mislim da imajo več restavracij po Londonu. Hrana je neka mešanica kitajske in Evropske, cena pa 4,9€. Tudi pijača je precej poceni. Sicer pa ti priporočam take away na ulici, ki pelje od Traffargar squara po levi strani nacionalne galerije v smeri hoje na Leichester Squere (vse skupaj je dolgo kakšnih 300m tako da ni tako zakomplicirano kot se sliši). Restavracija se imenuje Vox oz. Wox, ne vem točno kako, je pa kitajska hrana, kjer za 5,5€ dobiš take away zabojček, ki ga 1 oseba ne poje prav z lahkoto 🙂 Imajo pa po mojem okusu izjemno hrano:)
Aja pa vse oznake € pomenijo GBP 🙂
Sem bil pred nekaj tedni v Londonu in bil tudi v eni all-you-can eat kitajski restavraciji v CinaTownu za 8 GBP. Je bilo precej zanič in mastno preko vsake normalne mere. Najbrž sem pojedel za kake 4 funte, potem pa preprosto nisem več mogel. Pa nisem zlahka sit, niti ne izbirčen!
Kolegica, ki že nekaj časa živi gor je potem komentirala, da je več kot 90% all you-can-eat variant v tem predelu preprosto zanič. Predlagala je suši restavracijo v bližini, ki se je izkazala za odlično (Misato, 11 Whitcomb Street). Za 18 GBP sva se dva najedla do sitega in pri tem tudi uživala. Poleg sušija imajo tudi drugo ponudbo in normalne cene.
Poleg tega sva jedla tudi odličen English breakfast (presenetljivo, glede na dosedanje izkušnje). To sva poskusila na eni “organic farmi” praktično sredi mesta (www.surreydocksfarm.org.uk). Zanimiva in hkrati okusna izkušnja.
Več bom v prihodnjih dneh objavil tudi na blogu (s slikami za lažjo predstavo).
http://www.travel-pb.com/search/label/London
Največ “all you can eat” restavracij je v Kitajski četrti in večina je kitajskih. Cene se trenutno gibljejo med 4,5 in 7 funti (skozi Kitajsko četrt sem se sprehodil ravno prejšnji vikend).
Pred časom sem dve ali tri izmed teh restavracij tudi preizkusil, a žal ugotovil, da lahko tako nizke cene vzdržujejo le z uporabo najcenejših sestavin najnižje kakovosti ter velikih količin soli, zaradi česar gostje ne morejo pojesti ravno veliko.
Toplo priporočam, da za hrano nameniš kakšen dodaten funt in obiščeš restavracije, iz katerih ne boš odkorakal le s polnim, pač pa tudi zadovoljnim želodcem.
Dve poceni, a odlični restavraciji v Sohu, v kateri se redno vračam, sta na primer:
Yalla Yalla (http://www.yalla-yalla.co.uk/[/url])
Odlična libanonska restavracija, vedno polna, hrano lahko vzameš tudi s seboj. Poskusi jagnječje kofte ali piščanca na žaru. Porcije so ogromne, kakovost neizpodbitna.
Bibimbap Soho (http://www.bibimbapsoho.com/[/url])
Korejska restavracija, v kateri strežejo korejske specialitete bibimbap (sklede riža z raznimi dodatki: govedino, svinjino, zelenjavo…). Tudi v Bibimbapu so porcije velike, cene glavnih jedi pa se gibljejo okoli 7-10 funtov.
Crt: velika večina teh restavracij je samopostrežnih, tako da plačaš neko vsoto in si potem sam jemlješ hrano. Podobno, kot pri samopostrežnem zajtrku v hotelu. V nekaterih primerih imajo te restavracije tudi tako imenovane ‘kuharske kotičke’, kar pomeni, da hrano naročiš pri kuharju in ti jo takoj, pred teboj pripravi.
In mimogrede – pred kratkim sem odkril eno izmed teh “all you can eat” restavracij, ki je na precej višjem nivoju od tistih v kitajski četrti: http://kitchinn1.co.uk
Oglej si njihovo galerijo fotografij, pa ti bo takoj jasno, po kakšnem principu delujejo te restavracije.
@falkec: hvala za kompliment. Obišči ga še kdaj… je kar nekaj uporabnih informacij glede potovanj gor – večinoma osebne izkušnje. 🙂
Glede angleškega zajtrka se ne spomnim več prav točnih cen (se mi zdi, da okrog 5 GBP), se pa cene jedi na tej farmi gibljejo med 5 in 10 funti. Definitivno se splača it probat – je vse zelo okusno in organsko pridelano.
Prepričan sem, da lahko angleški zajtrk poskusiš tudi precej ceneje, vendar sem imel pred obiskom te farme zelo slabe (neokusne) izkušnje na to temo…
Forum je zaprt za komentiranje.