alkohol
Pozdravček!
Pišem vam, ker me skrbi zdravje mojega tasta. Namreč odkar ga poznam, pije “špric” (belo vino+radenska), pa da ne boste mislili, da govorim o par kozarčkih, govorim kar o litrih. Skrbi me, saj dnevno popije pribljižno 2 litra te “mešanice”. Sprašujem se, kje-na katerih notranjih organih se to najprej vidi (so to jetra)? Rada bi mu pomagala, saj sta tašča in mož že skoraj obupala nad tem, da bi ga odvadila. Mene pa ne skrbi le za njegovo zdravje ampak tudi za varnost mojih dveh sinov, ko bosta (stara sta 27mes. in 2mes.) kakšen dan tudi v njegovem varstvu, da o prevozu kamorkoli niti ne pomislim, ker me kar zmrazi. Prosim pomagajte mi in predlagajte, kako bi ga lahko odvadili.
Čawčk
Kaj pa on pravi na vse to? Se zaveda, da je to že alkoholizem? Vsekakor pa se prekomerno pitje alkohola vidi na jetrih, prvi znaki okvare jeter pa mislim, da se vidijo tudi na krvi.
Vladka
Vsekakor je to že odvisnost od alkohola. Verjetno bi bilo pametno poiskati nasvet strokovnjaka, če se sami ne morete z njim pogovoriti. Obstajajo posebne skupine za pomoč svojcem alkoholikov. Malo pobrskajte po netu. Zavedajte pa se, da na silo ne boste ničesar spremenili. Še huje, poslabšali boste stanje. V prvi vrsti se mora bolnik sam zavedati svojega stanja, šele nato se mu lahko ponudi ustrezna pomoč.
Učinki prekomernega uživanja alkohola se res najprej pokažejo na jetrih (povečani jetrni encimi), nadalje slinavki, okvarah živčevja …. Veliko je tega in marsikatera posledična bolezen prekomernega uživanja alkohola lahko vodi v smrt, če bolnik ne prenaha z zlorabo alkohola.
lp
hello,
verjamem, da se na jetrih vidi in verjetno tudi na krvi. Ni mi pa jasno, da ko gre k zdravniku in tudi ko mu pregledajo kri, mu zgleda nič ne rečejo. Sem pa opazila, da tisti dan preden gre k zdravniku ne pije alkohola in se naroči takoj zjutraj za naslednji dan. Baje da je pred leti prebolel 2 zlatenice “na nogah” in da ima od takrat hepatitis, ma ne vem kateri (baje ima 2 – B in C). Mogoče pa se zaradi tega ne da ugotoviti okvar zaradi alkohola, saj je okvara že zaradi hepatitisa.
Sama mu ne morem rečt, da naj malo pogleda, koliko popije, vem pa, da je bilo pred leti še huje (takrat moža še nisem poznala). Nerodno mi je tudi zaradi mojih staršev, ker vidijo, kako je. Mojemu očetu tudi veliko ponuja (vsakič, ko bi on pil, ponuja tudi mojemu očetu, a ga moj zavrne z besedami, da tko ne gre, saj ni vajen in če lahko dobi raje sok ali pa vodo).
Hvala Bogu, da možu ne diši alkohol in da se lepo razumeva in se tudi on strinja z mano.
LP
To, da ne pije alkohola pred odhodom v laboratorij, nima kakega posebnega vpliva na krvno sliko, razen mogoče na trigliceride. Nisem sigurna. Povečani jetrni encimi pa se pokažejo po daljšem uživanju alkohola in treznost dan prej, nima vpliva. Ja, jetra so zaradi hepatitisa že okvarjena in verjetno izvidi zato nič ne pokažejo. Je pa ta okvara razlog več za prenehanje uživanja alkohola.
Kar se pa tvoje družine tiče, bodi ponosna na to, saj imaš podporo svojih bližnjih in nisi samo ti “čudna”, ker te moti tastovo pitje. Združite moči in ni vrag, da ne boste dosegli nekega uspeha v tej smeri.
lp
Obstoja najenostavnejša varianta, kako se odvaditi kakršne koli razvade, vendar, če ljudem to govorim, mi ne verjamejo. Me sicer poslušajo in gledajo nekam mimo mene in nič se ne zgodi !
Povem vam lahko to varianto, vendar, kot rečeno, če ne poskusiš in ne verjameš, ne more pomagati !!!!!
Besede ” Jaz sem se odvadil piti vino” si naj ponavlja zvečer, ko leže k počitku in ko je že čisto umirjen, naj te besede ponavlja v mislih tako dolgo, da bo zaspal. Na ta način bo to vstavljeno v podzavest in podzavest bo delovala naslednji dan tako, da kozarca z vinom niti v roko ne bo prijel.
Vse premalo upoštevamo sposobnost naše podzavesti, ona nam pomaga tudi do zdravja, če si govorimo čimvečkrat pred spanjem “jaz sem zdrav”.
Pa lep pozdrav, veselilo bi me, če bi to, kar sem napisala, komu koristilo.
mene bi takšna skrb snahe in ostalih obupno motila. porazdelitev pitja enega litra vina preko celega dneva ni zastrašujoče, sploh če tudi fizično” miga-dela”,da bi vplivalo na kakršne koli slabe akcije, sploh, “vajenemu pivcu”. v principu pa bi dozo lahko zmanjšal.
Ti se moraš umakniti “od tam”, da se ne postavljaš v dvom in ne gnjaviš drugih, ki ti celo nekaj nudijo oz. ponujajo. vsaki dvom ni nič drugega kot obremenitev in ti po moje pomeni, da ti zadeve niso jasne.
Ma halo!
Hvala bogu, da sem taka, da me skrbi, saj sploh ne pozna druge pijače kot je “špric”. Pa kaj če popije na dan dva litra tega in se vozi okrog z avtom, kot da ni nič!!!!!!!!!!!!!!!!! Ma halo, si se vprašal, koliko je pa varen na cesti? Koko hitri so njegovi refleksi? Bi se peljal z njim? Že hlapi te ubijejo. Kar je preveč, je pa preveč!!!!
čawčk
Forum je zaprt za komentiranje.