Najdi forum

alkohol

Morda kdo ve kateri alkohol je pridobljen z destilacijo žitaric ? Jaz vem za viski, pivo, vodko, gin … ali je še kateri ?

In še kateri alkohol zanesljivo ni pridobljen z destilacijo žitaric ? Morda vino, a je še kakšen ?

Pivo ni pridobljeno z destilacijo. Vino ni iz žitarice.
Mogoče še riževo žganje, potem tudi meni zmanjka.

lp

Ma, kako slabo berem.
Riževo žganje je iz žitaric.
Alkohol iz nežitaric pa je med žganimi pijačami konjak, maraskino, sadjevec, vse variante od slivovice do viljamovke, rum.

lp

Spoštovana j.t,

Hvala za odgovor, iz kje pa si to prebrala -ali to veš kar tako. Jaz sem sigurna da je rum, tequilla, vino brez žitaric – to piše . Pivo je iz žit, čeprav ne vem če gre za destilacijo, osnova pa je menda ječmen. Konjak je menda tudi rizičen. Ne vem kako je npr, z unicomom, jagermaistrom in zeliščnimi žganji.

Sprašujem pa zato ker ne smem uživat glutena, torej ne žitaric kot so pšenica, rž, ječmen, oves. Mi pa pivo med vsemi sigurno najbolj škodi, očitno ima precej glutena.

Zganja, ki so destilirana po moje ne morejo vsebovati glutena (le ta je v vodi netopen proteinski kompleks), saj ne verjamem da se lahko predestilira. Pivo se ne destilira, pripravlja se ga popolnoma drugace in pomembna sestavina je res zito – jecmenov slad – vir OH za fermentacijo v alkohol.

Kakorkoli na seznamu prepovedanih živil pri celiakaših je alkohol pridobljen z destilacijo žit , pivo – po kakšni logiki pa ne vem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close