Alkohol kriza
Poslusaj ti Vse sorte izkusenj,
Nehaj lagati !
Alkoholizem je huda zasvojenost in ni cloveka, po ukinitvi alkohola sposobnega za normalno zivljenje. Vecinoma hrepenijo po alkoholu ali pa zivljenje prezivijo na antidepresivu. Nihce pa ni bec svoboden. Kaj je torej manjse zlo, vsak vikend popiti neskodljivo 1 do 3 piva (brez drugega) ali se dosmrtno zastrupljati z antidepresivi, antipsihotiki, bit reden gost psihiatrije v poslabsanjih???
Da si sploh upas mene na ta slabsalen nacin komentirat, ki kazem pravo pot, ko.pa sama z alkoholom nimas nikakrsne izkisnje! Pa kaj vpletas nikotin zraven, saj nikotin ne spremeni osebnosti, ne poskoduje zivcevja, spomina in organov, zenska! Tezko je opustiti nikotin, ampak od tega ne bo delirija , telesnih bolecin ipd!
Vztrajam, da si clov3k naredi najvecjo uslugo z nacrtno samo obcasnim pitjem za vikend v sprejemljivi kolicini, sevwda potem, ko opravi s telesno odvisnostjo!
[/quote]
Glej, žal mi je zate, da tako gledaš in vidiš svoje težave. Ne zavedaš pa se, da se skoraj vedno takšne stvari slabšajo in bolj globoko lezeš. In vse težje je..
Napisala sem samo svojo izkušnjo z nikotinom, imam pa izkušnjo kot svojka svojemu partnerju, ko sem mu bila v oporo in verjemi, da sem videla ni da ni. Tudi se naposlušala tragičnih zgodb in predelala skripto v kateri je vse o zasvojenosti.
Ne bom te v nič prepričevala, ti pa priporočam, da si morda to skripto nabaviš in prebereš, da boš razumela kako škodo delaš svojemu perifernemu živčevju, možganom, jetram in celotnemu organizmu. Tebi se morda zdi, da to ni nič, ker piješ samo ob koncu tedna, ampak v resnici na dolgi rok boš nosila posledice.
Vse dobro ti želim.
Hvala za lepe želje. Tudi tebi naj gre vse odlično!
Če sem alkoholik, pač sem. Prav. Ampak ne predstavljam si normalnega življenja brez nekaj alkohola. Ne gre. Sem poskušala fejst, uspela nekaj mesecev, potonila v apatijo, obup, zakrčenost, pa začela spet nazaj…..
Nisem zbrala poguma za odvajanje in verjetno tja ne grem. Ne skrbi me mnenje drugih, ampak dvom v uspešnost. Verjetno moraš res na antidepresiv., da nisi več prazen. Jasno si vredu samo, ko kaj spiješ, čeprav samo 1 pivo.
Pejt k zdravniku, obvezno. Ni nič takega. Res nič takega,jaz sem nehal piti in zdaj se boljše počutim, ogromno boljše, pa nikoli se nisem imel alkoholika,ker nikoli nisem redno pil. Tako,da lahko vsak preneha če želi, seveda je treba delati na tem kot na vsaki stvari. Bo držim pesti zate in za vse ostale.
Pozdrav
Ta odgovor je pa zelo vzpodbuden. Tudi sama sem v tej fazi,da imam dost piva. Kot prvo me zgaga peče,slabo mi je,nič dobrega. Pijem že 7 let od ločitve. Skoraj vsak dan po 3 do 4 pive popoldan ali zvečer. V sredo zvečer sem pila nazadnje,potem sem se zjutraj odločila,da imam dosti. Danes je petek in abstiniram. Hvala za idejo glede Magnesola,danes grem v Lekarno. Spomladi imamo zdravniški pregled obdobni službeni. Upam,da mi uspe,ker mcv in mch sta kar povišana 109 in 36
Hej
Tudi sama sem se odločila. 7 let že pijem pivo od 3 do 4 na dan. Danes je drugi dan abstinence,zaenkrat sem v redu. Pri meni tudi ne vedo,da preveč pijem. Sem se pa odločila,ker me je non stop zgaga pekla in vsak dan slabost in v februarju imamo zdravniški pregled,tako da upam da mi uspe. Imam pa mcv in mch povišan 109 in 36. Kakšne vrednosti pa imaš ti?
Lp,javi se kaj in držim pesti zate
Stvar posameznika, moja izkušnja sem rekel da bom nehal piti in tega se držim v torek bo točno leto dni brez alkohola. Hodi , telovadi, zdravo jej. Dobro se naspi. Skratka drži se. Pa dan danes je to tako drago. Nevem če bi šel v gostilno na pijačo zadnjih 7 let sem v gostilni zapravil 300 eurov. Zdaj kar rabim naredim večinoma sam. Danes pogledal cene pive v Ljubljani 1,2 ure dela minimalne plače v Sloveniji. Zdaj pijem samo vodo, jo prekuhamo in damo v hladilnik tako imamo 6 litrov vode vedno na razpolago. Drži se.
Zakaj se ne obrnete na osebnega zadravnika za napotnico. Če vam uspeva biti brez alkohola, bi bilo vseeno fino, da se vključite vsaj v ambulantno zdravljenje, brez, da ste zaprti. Tam vas zdravnim spremlja, pogovarja z vami in vam lahko tudi z zdravili pomaga, kadar bi morda prišlo do kake krize. Vključit se tudi nekam na psihoterapijo. Fajn je imeti čim več take podpore, za dolgoročni uspeh.
Včasih se je v službah veliko pilo. Vedno se je nekaj proslavljalo. Ne spomnim se, da bi bila kdaj zares pijana in imela mačka, a rahlo sem bila vse dopoldne pod glasom. Popoldne sem morala doma funkcionirati zaradi otroka. Tudi pred možem sem malo skrivala, čeprav se je pilo tudi pri njih. V prostem času skoraj nisem pila. To je trajalo več let. Ko so se razmere spremenile, v novi službi ni bilo več pijače. Takrat sem ugotovila, da sem telesno bolj toga, zategnjena in postala sem vzkipljiva. Alkohol prej mi je očitno lajšal stres, ki se ga sploh nisem zavedala. Čutila sem bolečine in tudi splošno počutje je bilo slabše. Samega alkohola niti nisem pogrešala, kaj sem spila le v družbi ob kakšnih dogodkih in včasih zvečer. Na zdravju se mi k sreči ni poznalo.
Morag, 10.09.2019 ob 17:45
Pravijo, da so za vsako odvisnost najhujši prvi trije tedni- 21 dni. Ko sem nehala kaditi, sem samo štela te dneve in po teh 21. dneh je bilo res lažje. Probaj vsaj 21 dni.
Moj tip se zna dvakrat na teden ornk napit. Odkar je z menoj, to ni vsak teden in tudi ne ful, v bistvu tako koma po mojem je že prej bil redko. Ampak vem, da je redno pil vsak dan alkohol, ko ni bil z menoj, do pijanosti. Alkoholik. Zdaj pa spije dve pivi na dan, kar je še vedno alkoholik za moje pojme. Ampak ko se on odliči, ima 60 dni pavzo in se ne bo dotaknil in nobene krize ni videt da ima. Samo on se žal odloči v naprej da bo to samo 60 dni in nima namena nehat.
Ne bo hudega ne, 11.09.2019 ob 14:24
Pa kaj je s tabo? Tvoji možgani so pa že totalno v kolapsu…..
Za avtorico:
Če se zavedaš, da imaš težave, vztrajaj in vztrajaj in zapomni si, nekdo, ki ima težave z alkoholom, nikoli več ne more biti zmerni pivec ampak vedno alkoholik, ker nimaš v sebi občutka, kdaj je tista meja pri pitju. Saj če bi imela ta občutek, ne bi imela težave, a ne?
Glej draga avtorica, sem dala skozi hudo zasvojenost z nikotinom in sem štela ure, dneve, mesece, kako dolgo že vztrajam (zdaj so to že leta) in nikoli več si nisem prižgala niti enega cigareta, ker sem vedela, da če popustim, bom svet zasvojenka in to še hujša kot sem bila. Vedno padeš še nižje, če popustiš svojim demonom.
Zato prosim vztrajam in se izogibaj takim bedakom, ki ti svetujejo, da malo si pa le privošči, ker je življenje prekratko, ne zavedajo pa se, da ravno zaradi svojih težav z zasvojenostjo je življenje kratko.
Sem bila tudi svojka partnerju, ki je zdravljenec že vrsto let in vztraja, tako da poznam te stvari iz prve roke. Idi v knjižnico in si vzami kakšno gradivo na to temo, da ti bo lažje in boš bolj razumela, kako škodo si si delala in kam to vodi, če nimaš zadosti trdne volje za do presekaš.
Veliko moči, volje, veselja do življenja ti želim in zavedaj se, da to slabo počutje bo minilo in je samo prehodno, oz prehod v lepšo prihodnost.
[/quote]
Poslusaj ti Vse sorte izkusenj,
Nehaj lagati !
Alkoholizem je huda zasvojenost in ni cloveka, po ukinitvi alkohola sposobnega za normalno zivljenje. Vecinoma hrepenijo po alkoholu ali pa zivljenje prezivijo na antidepresivu. Nihce pa ni bec svoboden. Kaj je torej manjse zlo, vsak vikend popiti neskodljivo 1 do 3 piva (brez drugega) ali se dosmrtno zastrupljati z antidepresivi, antipsihotiki, bit reden gost psihiatrije v poslabsanjih???
Da si sploh upas mene na ta slabsalen nacin komentirat, ki kazem pravo pot, ko.pa sama z alkoholom nimas nikakrsne izkisnje! Pa kaj vpletas nikotin zraven, saj nikotin ne spremeni osebnosti, ne poskoduje zivcevja, spomina in organov, zenska! Tezko je opustiti nikotin, ampak od tega ne bo delirija , telesnih bolecin ipd!
Vztrajam, da si clov3k naredi najvecjo uslugo z nacrtno samo obcasnim pitjem za vikend v sprejemljivi kolicini, sevwda potem, ko opravi s telesno odvisnostjo!
Nekdo ki nima mere pri pitju, ne more kar na enkrat postati zmeren pivec.
Treska9, 10.09.2019 ob 16:50
Dva dni nisem nič spila. Sem se odločila nehati. Drugace redno pijem ze 5 let. Imam hudo krizo, potim se, tresem, v glavi mi divjajo vse sorte misli na probleme, ki sem jih prej utisala z alkoholom. Grozno se pocutim. Kako dolgo traja ta kriza? Telesna mislim, za psihicno mi je jasno, da do konca zivljenja. Do zdravnika ne grem, ker nihce ne ve za moje pitje. Strah me je, ker berem da lahko pride do epilepticnih napadov.
Bi se lahko dobili?
Forum je zaprt za komentiranje.