Alkohol
Pozdravljeni,
Po več kot desetih letih sem se vrnil živet domov k staršem, ker s punco nisva imela kam, sva si uredila zgornje nadstropje. Po nekaj dnevih opazim, da oče samo spi, od jutra do naslednjega jutra vmes kaj poje predvsem pa ga pije. Od mame sem zvedel, da to traja že kako leto, vendar mi ni hotela nič povedat.
Saj sem vedel, da ga rad da na grlo tu pa tam, ne pa vsak dan po 1l ali več.Ker tako ni nič od njega, ker samo spi in nič drugega, bi ga rada z mamo poslala na zdravljenje. Za kar pa oče niti podrazno noče slišati. Kako bi ga lahko prepričala in ga poslala na zdravljenje?
Dobro, da spi, da ni agresiven!
Ko bo prvič kaj ušpičil, ga z mamo postavita pred dejstvo.
Moj bivši fant, je tud piu, se je poscal v kot spalnice…
Sem spakirala in šla, bila je njihova hiša in imel je babicino podporo, nisem mogla nič spremeniti, razen da sem spalirala in šla.
Vi to zmorete. Ampak počasi.
Preberite malo članke, kako so drugi prepričali take, da so se odločili za zdravljenje. Lahko so za njim travme, v službi, v otroštvu…
Preverite si več o tem zdravljenju, zgodbe, da ga boste laže razumeli
Mogoče ima pa depresijo. Ko si v depresiji ne moreš vstati iz postelje. Alkoholizem je tudi ena vrsta depresije. V knjigi Notranji krokodil, izkušnje naučene optimistke, psihiatrija piše, da je v depresiji najbolje, da se brcnemo v rit in gremo hodit v hrib, se lotimo generalnega pospravljanja ali gremo delat na njivo. Težko bo, če sam noče, kaj narediti.
Forum je zaprt za komentiranje.