alko
Živjo!
Mislim, da se niti približno ne zavedaš teže problema. In tega, kako grdo za tebe se lahko razvije tvoja zgodba.
Zakaj prenašaš pijanega moškega enkrat na teden v svoji postelji??? Samo če se spomnim na tisti pijanski smrad, mi gre na bruhanje. Če že zdaj na začetku zveze dovoliš take svinjarije, kaj boš dovolila čez par let?? Problem je v tebi in ne v tvojem partnerju. On bo svoje težave reševal sam, če jih bo hotel in želel, ti pa moraš reševati svoje in dejstvo je, da ti manjka samozavesti, da bi pijanca nagnala iz svoje postelje, ampak raje prenašaš smrad in smrčanje – pošteno premisli, zakaj!!!!
In potem se odločaj, kaj boš naredila.
Pametne ženske naredijo tako dramo in tulbo in ne vem še kaj, da moškemu še na misel ne pride, da bi ponavljal neprijetna dejanja ali pa po hitrem postopku spoka stran!!
In pozabi na človeško solidarnost in pomoč sočloveku. Pri alkoholu tega ni!!! Postavi se zase z vso odločnostjo, kar jo imaš!
Odločitev je odvisna od tebe.Najprej se temeljito pogovori s fantom in mu razloži nastalo situacijo.Daj mu pogoj:ti ali alkohol.Svetujem pa,da bolje da se umakneš od alkoholika prej dokler ne bo prišlo do še hujših razsežnosti.Da ne boš kasneje trpela.Torej rešitev je,da fant popolnoma opusti alkohol.Vsak izgovor:” samo en,dva ali tri pive,ali saj bom ob 10 ih doma”ni sprejemljiv.Če se to ponavlja pogosto naj se gre zdraviti.Boleče ali ne;prej bolje bo.
SEZIBA, prijateljsko ti povem, da imaš resen problem, ki pa se ga da 100% rešit, ker si verjetno šele na začetku.Predlagam ti, da preiskusiš sam sebe in sicer tako, da nekaj časa, najmanj 1-2 meseca ne popiješ NIČ in se “poslušaš” kaj se dogaja s teboj…ali boš nemiren, ti bo “nekaj” manjkalo itd…če boš ugotovil, da ti nekaj manjka, potem to obdobje brez alkota še podaljšaj oz. poizkusi se z njim družit čim manj, ali nič.Morda si tip človeka, ki je “podvržen” hitri zasvojitvi, ker tvoja zlata polovica pravi, da se dobesedno PRIZIBAŠ domov, kar pa res ni v redu.Jaz rad popijem, ampak, da bi se ZIBAL, to je pa res preveč.
Sicer pa vama želim vse najboljše in zapomni si, (v to sem prepričan) tvoja ZLATA polovica te ima res zelo rada, kakšna druga bi ti rekla da si najšibkejši člen in ADIJO………………….
Forum je zaprt za komentiranje.