Najdi forum

alko

moj dečko se VEDNO, ko gre s frendi na “eno pivo”, vrne vs v rožcah, dobesedno se priziba domov in to z več urnimi zamudami….to se dogaja recimo da 1-2x na teden….mogoče me ne skrbi toliko število večerov, ampak bolj to, da se to zgodi vedno, ko gre ven….
se vam to zdi ok?
star je 28 let….in njegov oče je alkoholik….
mene že konkretno skrbi!
že v naprej hvala za vaša mnenja!

Njegov oče je alkoholik, on pa tudi. Žal, ampak men se zdi “normalno” če se ga človek nacuka enkrat na mesec, ne pa večkrat na teden. Imaš resen problem.

ni še alkoholik…je pa odvisen od alkohola…..

Po moje ni najboljš, žih ga mal bremzaš. Saj veš – trenutno ni tak hudo, vendar če to pride v navado? Morda se motim, a jaz bi mu na tvojem mestu kar mal stopu na prste!

Žal, dokler ne bo spoznal sam, da je pijanec ne bo rešitve. Samo še slabše bo, predno bo bolje in mu boš lahko pomagala.

in kakšna je razlika???
primer: ni narkoman, ampak odvisen od drog?

No, tako hudo še ni, lahko pa do tega pride

preberi si kakšno knjigo o alkoholizmu od dr. Ruglja… v njih so resnične izpovedi alkoholikov in njihovih žena, v katerih opisujejo svoje zgodbe čisto od začetka… morda prepoznaš svojo situacijo

alkoholik…..non stop pod vplivom alkohola

odvisen od alkohola….ko ne moreš en mesec zdržat brez alkohola….

A si to kje prebrala, ali si si pravkar izmislila??

to je teorija ruglja…

Naj te vse te punce ne prestrašijo preveč. Ni tako hudo, kot sem napisal, pa bi lahko prešlo v navado. Tudi jaz včasih s kolegi spijem pivo, če je pa treba, tudi 2,3, ali 5! Pa nisem niti približno odvisen od alkohola, res pa je, da se to zgodi morda 1 x na dva meseca

Odvisen si taktrat, ko kozarca z alkoholom ne moreš več zavrniti.

Seveda! Sam mislim, da ga on še zmiri lahko zavrne, če ima razlog za to!

Ah dej no, razlog pa zanj itak ni nikoli dovolj dober, da bi zavrnu kozarček. To so tipični alkoholiki, če se priziba 2 ali 3 X na teden domov, nažgan, je to skoraj polovica tedna,…Ne se preveč farbat.

Hvala za vaša mnenja….
Prebrala sem že full literature s to tematiko….prav zaradi tega, sem še toliko bolj zaskrbljena…. za to sm hotla slišat še vaša mnenja, mnenja kao laikov….najlepša hvala!
zdej bom sicer malo tvegala, a poslala mu bom vse kar ste napisali…

počas, in ti misliš, da bo sedaj konc debate? Alkoholizem, potem te bo pretepal, sledi zapravljanje denarja in še kaj…. Še se slišimo!

Slabo mu kaže ja, tebi pa tudi. Prav nič ti ne zavidam situacijo, ker se mi zdi da stojiš na pragu pekla in se nimaš namena obrniti nazaj in jo pobrisati dokler se še da.

Še moja stran…
Nikoli ne pijem ob hrani, obiskih, sestankih in podobnih zadevah.
Če grem ven, vedno spijem konkretno :).

Res je, da sem v zadnjih dveh mesecih bil v akciji 1x-2x na teden. Je pa tudi res, da septembra nič (bil sem v bolnici in na bolniški), prejšnje mesece pa 1x na mesec…

Stvar je vsekakor vredna razmisleka!

/seZiba

KrEna : hvala za razumevanje in tale thread. LoveYou!

A ti si njen fant?

jap

VEDNO je več kot dva meseca. Kdo laže?

Upam da bosta zrihtala tako, da bosta oba zadovoljna. Srečno.

glo: kaj misliš s tem?

KrEna: VEDNO ko gre s frendi…
Ti: Dogaja se le dva meseca.

Punco skrbi, ti se opravičuješ, da ne traja dolgo, torej ni nič narobe.
Šok zate, da se je obrnila na forum.
Ona te zdravi s šokom, ker ji je nekaj do tebe.

Kdo ima bolj prav? Ne vem, a mislim, da se ona boji, da bosta dva meseca narasla na tri, pet in tako naprej. Tista meja, kjer je preveč je zelo tanka in se ne opazi. Prinese pa gorje. Kdaj se prizna, da je meja že mimo. Še neudeleženi se ne bomo strinjali.

Pomenita se brez prepira.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close