alipnini čevlji ALPITEX – mokre noge…
Razmišljam o reklamaciji, kljub uporabi impregnacijskega spreja imam takoj mokre noge, gre pa za tale model:
http://www.alpina.si/si/trgovina/artikli/?v=art75353Z
še kdo s slabimi izkušnjami??
sicer imama rada alpinine čevlje in sem prvič razočarana…
Kupila sem nizke čevlje Alpitex s prav takšno osnovo, kot je tale gležnar, enak podplat, semiš zgoraj. Nosila sem jih 4 sezone (2 pomladi in 2 jeseni) precej, ker pešačim v službo (vsak dan) 20 min v eno smer. Po koncu 4. sezone sta mi počila oba podplata pod prsti. Nisem se sekirala, navsezadnje sem jih res ogromno nosila in niti enkrat!!! nisem imela mokrih nog.
Letos za jesen sem kupila enak model, ampak ne semiš, torej usnje, tudi Alpitex. Po dveh mesecih nošnje mi je počil podplat v dolžini 3 cm, to sem resnici na ljubo opazila ob prvem večjem dežju, noga je bila, kot da bi stala v vodi. Na srečo sem shranila račun, odnesla nazaj v trgovino, po desetih dneh so mi vrnili stare čevlje z novimi podplati. To je bilo prejšnji teden. Zdaj jih seveda ne nosim, jih pa bom obula ob prvem večjem dežju, da jih sprobam.
V glavnem, semišni so držali vodo dve leti, tile pa niso zdržali niti dva meseca.
Kolikor sem bila prej navdušena, sem zdaj razočarana, kajti dvomim, da bo kljub novim podplatom kaj bolje.
V tvojem primeru bi jih reklamirala.
Nepremočljivi naj bi bili samo tisti, ki na njih piše “..TEX..”
Reklamacija velja 2 leti, z računom, čeprav pravijo 1 leto. Če ni namerno poškodovano, 3 reklam. morajo vrniti denar, čeprav bi morali takoj, na vašo zahtevo, se izmikajo normalno, kot vsak trgovec. Omenite, da boste kontaktirali varstvo potrošnikov, pol boste pa videli reakcijo.lp
Alpina se je ful pokvarila. Sem kupila nizke pohodne čevlje pa se je podplat odlepil… Moj oče pa pravi, da je kupil 3 pare in sta dva para iz takega usnja, da kar pije vodo, ne glede na premazovanje… Jaz sem skelnila kupovati samo še res poceni tex ali pa res drage (Meindl)… Menda je pri proizvodnji s tex membrano tako, da jih 30% ne drži vode. Treba je nujno shranjevati račune in reklamirati.
Imam čisto podobne, samo za zavezat, že od lani. Hodila v njih tudi po plundri, pa kdaj zagazila v kakšno lužo, nikol premočili.
@čevljar: ni navaden semiš, ampak alpitex.
Sicer imam pa jaz skor vse čevlje Alpinine, salonarje, škornje, gležnjarje, sandale, gojzarje, treking čevlje, smučarske tekaške … z vsemi zelo zadovoljna, nikoli težav.
Tudi jaz sem kupil čevlje anapurna in to včeraj,kupil sem tudi impregnacijski sprej jih našprical tako da sem porabil več kot polovico spreja,dan potem sem šel na pohod v sneg uporabil sem gamaše tako da je bilo polvico gojzerja prekritiga,a sem po kaki uri hoda po suhem snegu imel zelo mokre noge.
Mislim da jih bom reklamiral,ker kljub temu da gre za čevelj ki je malo boljši a ne zagotavlja suhosti.
Forum je zaprt za komentiranje.