Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek aliexpress

aliexpress

Si dobila že kakšen odgovor?

Tudi jaz sem jim poslala račun, pa nobenega odgovora nisem prejela.[/quote]

Paketek že doma, vse je bilo OK. Samo davek/carino sem plačala.

Sem pa tudi jaz že večkrat naročila pri Aliexpress, ampak vedno je bil znesek po 22€, sedaj sem prvič nad tem zneskom.
Moram reči, da sem zelo zadovoljna z nakupom na tej strani, saj bi za isto stvar pri nas plačala 3x več….samo en “problem” se ti lahko pojavi in to je čas dostave.

ali ima kdo izkušnje z nakupom nike airmax 2014 kako je na carini koliko možnosti imam da mi jih dajo na uničenje

Živijo
Nikoli še nisem naročala preko AX, ampak zdaj imam nagledano eno torbico, ki je seveda ponaredek…
http://www.aliexpress.com/item/2014-new-famous-fashion-brand-designer-pu-leather-women-a-bolsa-handbags-shoulder-totels-bags/1928084701.html
Evo jo… mislite da bi mi jo zasegli/uničli na carini al bi tvegala? Gledala sem oceno in feedback, pa je vse ok…sam še vseeno ne bi rada plačevala dodatnih stroškov in na zadnje ostala brez izdelka
Hvala za pomoč 🙂

Znamke ne poznam, ker to ni moje ciljno področje, ampak podajam zgolj moje izkušnje in videnje problematike nakupovanja preko AX.
Dejstvo je, da imajo priznane znamke pri nas zastopnike in oni so tisti, ki dajo carinski upravi mnenje o avtentičnosti izdelka. Nike je meni “šel skozi”, Adiadas pa sodelavcu ne (60 evričev za uničenje). Z moje strani pozitivno, priporočam le testno pomerjanje v SLO.

Dobila v 35 dneh. Za artikel, ki ni sel pravočasno na pošto in se prodajalec ni odzival so mi denar sami nakazali v 5 dneh nazaj ne , da bi jaz kaj intervenirala,

Živjo, tudi jaz sem ena tistih, ki smo se navdušili na AX. Kupila predplačniško MC in prvič sem tudi naročila par ‘kozlarij’, da vidim kako poteka tale prodaja. Vsak nakup je bil manjši kot za 10 EUR. Upam, da bo z mojimi artikli na carini vse vredu in, da jih prejmem v čimkrajšem času, ker me zdej pa že firbec matra 😉

Ima mogoče kdo izkušnje kako se je z trgovcem najboljše dogovorit za pošiljanje artiklov glede na preglede na carini? Tu imam v mislih predvsem kaj najbolj odpirajo…pisma…pakete in v kakih velikostih in vrednostih. Hvala 🙂

Aliexpres je v bistvu alibaba za manjše potrošnike torej nekoga, ki kupuje izdelke po komadu. Plačila če še niste tisti, ki tak radi kritizirate izvedene preko kartice in posrednikov in dokler ti ne potrdiš da je vse vredu z izdelkom in ste zadovoljni z storitvijo PRODAJALEC NE DOBI DENARJA-NAKAZILA.
Se pa lahko vprašate zakaj je paypal šel stran. Med drugim kdor ma PP naj gre na svojo stran in gre pod zavihek za pošiljanje denarja pa boste videli koliko si PP zakasira (fee) pri pošiljanju denarja drugemu uporabniku na PP, kar more kriti v primeru nakupa prodajalec. Sam sem pred 6 leti začel z ebay-om ki ga vsi poznam do kasneje aliexpressa do DX ter tomtop-a in tako naprej sky is the limit v bistvu pri teh kitajcih. Pa tudi izdelkov včasih pri ebayu nisem dobil potem pa se čez 3-5 mesce prikazal paket na vratih. Je pa res da se na žalost kar precej paketov izgubi med pošiljanjem.
Kar je pa največja svinjarija pri naši carini pa je da plačas izdelek in ko ti ga carinijo če je cena več kot 22 EUR si še gospodje zaračunajo poštnino iz carinske do vaših vrat. KAJ NISEM PLAČAL POŠTNIE IZ KITAJSKE DO MOJEGA DOMA?
Pa lep dan še naprej.

Prek spleta kupujem od 2005 in zadnja leta tudi kaj na ebayu prodam. Ze veckrat kupila prek aliexpressa in vedno bila zadovoljna u nulo. Med drugim narocila desigual torbico za 16 eur, prepricana da gre za ponaredek. Prisla je in na moje presenecenje original, celo s ceno za eu trg 86 eur 😉
Dobila ze veckrat salomonke in je so enake kot iz hervisa za katere sem placala 120 eur, prek ax pa jih dobila z vsemi dajatvami za 37 eur. Prvic ko sem narocala zadeva ni prisla do 60 dneva. Zato sem jim pisala da nisem prejela paketa in vrnjen denar in paket sem prejela cez tri dni.
PayPal pa se ni umaknil, ampak so ga umaknili, ker je prevec oderuski, sploh za ne americane. Kot prodajalec placas kar nekaj stroskov od objave, prodaje, do nakazila na kartico. Vse to pa privede do visje cene artiklov..
Na bayu in na tej strani pazite na feedbacke, berite jih!!!! Verjamem da so bili eni nategnjeni, ampak te nategnejo tudi na bolhi in se kje…;)

Imam eno vprašanje glede teh ponaredkov. Pa da ne bo kdo skakal v zrak, samo teoretično vprašanje:
Če kupim športne copate znamke ADIDAS predvidevam da bodo zaradi smešno nizke cene podvrženi pregledu carine, obvestilu zastopnika in po vsej verjetnosti uničenju (ob predpostavki da so res ponaredek). Kaj pa če kupim športne copate znamke ADADIS, ki pa seveda zavajujoče spominjajo na ADIDAS? Namreč precej je tudi znamk, ob katerih na hitro pomisliš na originalno oz. bolj znano znamko…

zanima me če recimo air max 2014 dobiš res take pač tut če so fejk pač sam da se tega nevid recimo naprimer da nimajo nike kljukce

Cel koliko casa si dobil nakazilo? Meni so zakljucili vracilo denarja 12.9 pa se zdaj nisem prejela denarja..?

Prvič naročala preko Alija. Prvi paket prejela po 14 dnevih od plačila, enega mi niso morali dostaviti , zato sem prejela denar nazaj na MC v roku 3 dni, čeprav je njihov pogoj 7-10 dni. Nekaj naročil še čakam, bomo videli. Vsekakor so cene ugodnejše in se mi splača potrpeti DO 60 dni.

Kar se tiče ponaredkov, je pač tako, da je to hazard. Če vam carina zapleni karkoli, skušajte “gnjavit” pisno, da želite biti prisotni pri uničenju. Govorice razhajajo, da si znajo zaposleni tudi kaj domov odnest (sploh trenutni MK ponaredki torbic in denarnic…). Znanka naj bi jih gnjavila mesec dni, da želi biti prisotna pri uničenju in ne vem točno kje še je našla “luknje” v carinskih postopkih, da so ji naposled le poslali paket. Ne vem točno če drži, ker sem to izvedela iz druge roke, lahko pa probate.

Pozdravljeni jaz sem malo brala komentarje in si nagledala en izdelek. Pa me zanima glede na to, da ni neka znamka kakšna je kaj verjetnost, da mi na carini zasežejo? In ali mislite, da je prodajalec vredu? Pri tem izdelku nima dost feebackov ima pa pri drugih izdelkih veliko dobrih feedbackov.
To je pa ta izelek:
http://www.aliexpress.com/item/Gigabyte-Gsmart-Arty-A3-Mika-M2-Guru-Flip-Leather-Case-Universal-Cartoon-Painting-Cover-Case-For/2025754344.html

mene zanima to… prvo sem dobila da je narocilo placano in vse zdaj pa to

Order No. 64246760446114 Cancelled

Dear rebeka vehovar,
Your Order No. 64246760446114 has been cancelled because payment was not made before 11 Nov 2014 21:25. If you would still like to buy this item, please reorder it at AliExpress.com.

Sincerely,
AliExpress.com
2014.11.11 21:26

Ker imate veliko vprašanj vas vabim na http://aliexpress-slo.blogspot.com – tukaj piše vse glede Aliexpressa, carine, poštnine poleg tega imajo na voljo še kontakt, da jih kontaktirate za vprašanja.. pa bo vse pojasnjeno 🙂

Na tem blogu najdete napisano vse o naročanju, ponaredkih, pošiljanju – http://aliexpress-slo.blogspot.com

Tudi sama naročam prek Aliexspress že nekaj časa. ponavadi izdelke, ki niso dražji od 15 eu..vedno pogledam feedback in naročim samo tiste izdelke, ki so dobro ocenjeni in imajo veliko naročil. Za enkrat sem dobila še vse, kar sem naročila. to je približno 50 stvari..nekatere nad pričakovanji, druge manj..odvisno od ponudnika..z dostavo je tako, kot so že napisali: različno. Od 20 do 60 dni..prinese poštar..včasih je za podpisati, včasih ne..na carini zadržijo največkrat ponaredke..adidas čevlje, vem da jih kolegica ni dobila saj so šle na uničenje..vem za primer ko je kolegica naročila torbico in je dobila isto sporočilo kot je že nekdo napisal na forumu. Aliexspress je na koncu denar vrnil na kartico in odstranil ponudnika s strani. Seveda tveganje ostaja, vendar sama za enkrat nimam slabih izkušenj..
Za vse tiste, ki pa pljuvate čez nas, ki podamo pozitivno mnenje o Aliexspressu, češ da si izmišljujemo..imam vprašanje (kaj bi imeli mi od tega?) meni osebno je čisto vseeno kdo naročuje na tej strani, nebom imela nič od tega če podajam dobro mnenje glede te strani..Povem samo svojo izkušnjo, kar je tudi namen tega pogovora…
LP

Nekaj bi rad vprašal. Ali imate izkušnje z nakupovanjem prek spleta na tej povezavi:http://sl.sportsdirect.com Koliko dni traja da dobiš naročeno? Ali je za “verjet”?Že v naprej HVALA za prejete odgovore.

Pozdravljeni,

mene zanima če ima kdo izkušnje glede naročanja iz kitajske ,,alixpress,, naročil bi si cnc gravirko ki stane 670 eur + 150 eur za DHL. me pa zanima če je to vse ali je še tu kakšna carina ali kaj podobnega?

Lp

Mene zanima kdo ti to prnese domov, ko je free shiping?

Napiši kakšen link od teh tvojih tujih forumov, če ne je vse skupaj precej …..

Zaenkrat dobre izkušnje in samo+ tudi za ebay lahko rečem da so fer.
Tisti ki pa pišejo preko teh strani so pa vrjetno kakšni prodajalci ki stojijo v sloveniji po trgovskih centrih in prodajajo stekla in etuije za telefone kjer na veliko služijo. Zanima me kje oni dobijo te stvari? vse so izdelane na kitajskem. npr. isti izdelek tudi na telekomu je cena za več od 10 do 20x dražja kot je na teh straneh

Hja, ti je meni tudi zanimivo. Sem kake pol leta nazaj naročila drobiznico za 2,5€,identicno prodajajo pri nas znizano na 13€. Prvotne cene si nisem zapomnila. Hudooooo!

Tudi jaz kupujem na tej strani in sem zanekrat še vse dobila, majhne stvari lahko pridejo tudi v 14dneh, kake večje oblačila pa lahko traja tudi do mesec dni, zgodilo se mi je da mi nekaj niso mogli poslat in sem dobila denar nakazan, ostale stvari pa so prišle do zdaj še vse. Plačujem s predplačniško viso, ki jo uporabljam samo za nakupovanje preko spleta. Rajši bodite bolj pozorni na slovenske strani calipsa,nakitko itd… ki kupujejo na kitajskem pa dajejo cene 3x večje…obleka na aliju za 7€ pri nas za 28€ ali pa uhani na aliju 1,74€ pri nas za 10€….pa tudi etuiji za telefone kot je nekdo že prej napisal…

Prinese vse domov poštar(Pošta Slovenije)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close