aliexpress
Pozdravljeni.
Danes sem dobil od AX takle mail:
Your order 60664565727326 has been frozen due to suspicious seller activity
Dear Srecko Xxxxxxx,
We have suspended this seller’s account because we detected unsafe trading activities. All of your pending orders with this seller have been frozen for your security.
We have asked this supplier to provide supporting evidence, such as shipping documents and qualification certificates, within 3 working days. Normally, it takes 15 calendar days to close the case.If the supplier is unable to provide the evidence or if the evidence is insufficient, we will close the order and process the refund for you.
We apologize for this inconvenience. At AliExpress we are committed to ensuring you enjoy a safe shopping experience. We will continue striving to improve.Your understanding and cooperation are highly appreciated.
Sincerely,
AliExpress Trade Security Department
V bistvu so ugotovili, da se prodajalec sumljivo obnaša na njihovem portalu. Tudi meni je bil sumljiv, vendar je izdelek poceni in se počutim varno. Naročilo so zamrznili in če se prodajalec ne bo mogel izkazati o pošiljanju z dokumenti, dobim najkasneje v 15 dneh denar nazaj. Opravičujejo se mi za nevšečnosti in se priporočajo za naprej. Zame ne to več kot dovolj.
Aja, pa še to: Če vas prodajalec želi zvabiti k plačevanju izven Aliepress, je to gotovo goljuf. NE plačujte drugače, saj tako niste več varni.
LP, Srečko
No, tole je pa rezultat.
Your order 60664565727326 has been closed
Dear Srecko Xxxxxxxx,
Your Order No:60664565727326 has been closed because the supplier did not provide necessary evidence. The payment will be refunded to you within 7-10 working days.
AliExpress strives to continuously improve our trading environment. Thank you for your understanding and continued support.
Sincerely,
AliExpress Trade Security Department
Torej, denar dobim nazaj.
LP, Srečko
Nekaj napotkov. Ne kupuj znamke. Gledaj feedbacke. Žal, velikokrat dobiš zanič robo in ugotoviš, da si je preplačal. Zgodi se, da dobiš tudi kakšen v redu kos. Obleke so ponavadi brez specifikacije materiala (ne veš sestavo). Težava je tudi s številko. Njihove številke so drugačne kot naše. Vračilo se ne splača, ker sama poštnina pride dražje kot izdelek.
izkušnje
Am moje prvo naročilo vgradne stropne led luči. Čakam jih že 7 mesecev. V glavnem nategovanje s sledilnimi številkami.
Drugo naročilo brezrokavnik north face dobil v enem mesecu. Popolna kopija originala in zelo dobra kvaliteta.
Tretje naročilo superge speedcross 3 salomon na videz, ko daš te iz kitajske in te pri nas skupaj so popolnoma iste. po kvaliteti pa. Nosil sem jih en mesec po 10 ur na dan pa je plastika začela pokati po robovih.
Rok dostave je 60 dni. Odgovor prodajalca naponiti morajo cel kontejner da pošljejo zato lahko traja tudi več kot 60 dni.
Do vrednosti 22 eur ni potrebno nič plačati. nad 22 eur se plača davek 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ter poštni stroški. Do vrednosti 150 eur nad to vrednostjo se plača še carina.
Da zaplenjo hm je možno tuki ni zagotovila. Pogledat je treba koliko ima prodajalec feedbackov več kot jih ima boljši je bolj zanesliv. Kaj se pa zgodi na naši carini je pa loterija. jz sem do zdj vse dobil nekateri ko jih poznam pa ne. Kar se tiče oblačil in obutve je največkrat zelo dobra kopija kvaliteta pa največkrat zelo zanič.
lp
Ko je uporabnik pravični debatiral, da plačujte samo s pay-palom in nikakor ne vpisujte številke računa, datuma veljave in varnostne kode, ker takšne strani so nateg je pozabil omeniti, da je potrebno te podatke vpisati VEDNO, kadar plačuješ s kreditnimi karticami. Tudi na ebayu moraš vpisati vse to, amazonu, pri letalskih družbah ko kupuješ karte,… čisto povsod!
Kar se pa tiče zaplembe in carinjenja je pa isto kot pri vseh nakupih preko spleta, za vse velja isti zakon. Če gre za ponaredek, ga zaplenijo in uničijo, dobiš obvestilo od carine, da so izdelek uničili. Za originalne izdelke, katere vrednost je nad 20€ pa plačaš 15€ stroškov carinjenja + 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} DDV glede na vrednost nakupa. Domov dobiš obvestilo, da je tvoj paket predmet carinjenja in jim moraš poslati račun, da ti izračunajo DDV. Ko dvigneš paket plačaš na pošti 15€ carinjenja + 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} DDV. Izdelki pod 20€ so oproščeni davka.
@ joža š; Če pa moraš plačat poštnino ti piše ob nakupu strošek poštnine, če je free shipping krije stroške poštnine prodajalec.
Sem nakupil že kar nekaj stvari iz Aliexpressa in do zdaj, sem še čist vse dobil. Je pa res da vedno pogledam koliko {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je ocenjen prodajalec in če so kakšni komentarji jih preberem, tam se pa točno vidi ali je pošten ali ne. Zalomilo se je edino zdaj pri zadnjem naročilu superg, sicer so že v Sloveniji, ampak so na carinskem postopku in ugotavljajo če so original ali ne. Upam, da jih dobim, ampak sem malo skeptičen. Sem pa že kupil superge znanega proizvajalca pa sem jih dobil brez kakšnega preverjanja originalnosti, tako da zdaj ne vem zakaj se je zakompliciralo.
Res sem si vzel malo časa in prebral komentarje tukaj skoz, ampak tiste ta “neumne” sem raje kar preskočil kajti večina, ki negativno pišete nimate pojma sploh kaj pišete…..zanima me če sploh veste na kakšnen princip deluje aliexpress ??? NI ENAK PRINCIP KOT EBAY !!!
večino stvari, pravilno in tako kot dejansko je, vam je razložil uporabnik “turg” z svojim izčrpnim komentarjem…kaj se pa tiče ponaredkov pa logično da jih bo carina zasegla, tako da morate sami malo presodit kaj je ponaredek in do kakšne vrednosti stvari kupovat.
p.s. nakupil že več kot 20 različnih artiklov preko aliexpress in vse do zdaj prejel 😉 lp
Tudi jaz sem pred kratkim prvič kupila na aliexpres za sina ene adidasove tenise nakar so mi iz carine sporočil da jih bodo uničl ker so ponaredek dans pa sem dobila neko obvestilo o izjavi za uničenje je pa navedeno tudi neko plačilo 60€ sedaj pa ne vem več kam naprej vse to je zame prvič nimam denarja za kaj takega saj z sinovoma trenutno živimo le od otroškkega dodatka 150€ in res ne vem kako bom le to plačala sem pač upala da bom ceneje poskrbela za novo šolsko leto
Danes sem dobil telefon,čisto nov,kot piše v navodilu.Dobil v 2. tednih.Zapakiran,original. Čez 1 teden dobim še en telefon.In celo seller mi je 1 telefon zastonj poslal v vrednosti 100 eur. Aliexpress je zakon.Morate od tistega naročit kjer ima pozitivne feedbacke. Ne naročat od tistega kjer ima 0 ocen in nič feedbackov ker ne veš ali je res ali ne.
Forum je zaprt za komentiranje.