Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek aliexpress

aliexpress

Zanimajo me vaše izkušnje z nakupom preko spleta: http://www.aliexpress.com
Plačevanje z Visa kartico in pa koliko časa traja dostava tam kjer piše do 60 dni. Dejansko je tako?
Kupila bi si nekaj oblačil in kakšne čeveljce:)
Skratka vsak nasvet dobrodošel:)

Dobre izkušnje. Ja pač do 60 dni mora paket prit.Saj na ebayu imaš tudi različno dostavo,to nbe pomeni da ti pride šele 60 dan 🙂

hvala ja zanima me v kolikem času si ti dobila paket mogoče 14 dni ali dejansko tam 60?

Daj malo vklopi možganske celice, no. Kaj ti pomaga podatek v kolikšnem času je Francka dobila svoej štumfe, če ti kupuješ pa torbico? Če imajo robo na zalogi, ti bodo poslali takoj. Če jo dobijo na zalogo čez 14 dni, ti jo pošljejo pa čez 14 dni. In tako do maksimalno dveh mesecev. Kolk ste folk čudni. Ti še napišem, kolko časa moram v našem McDonaldsu čakati da mi pogrejejo fišburger?

Jaz sem večkrat nakupovala prek njih. Do sedaj je bilo vse OK.

Nekaj vam očitno ni jasno glede tovrstnih portalov. To ni spletna trgovina, ampak spletni portal na katerem so različni trgovci, torej različne trgovine. Tudi take fake trgovine, s akterimi se lahko opečeš. VIn je čisto odvisno od katerega prodajalca kdo kaj kupi. Jih je pa na stotine. Dejstvo, da so vsi na Kitajskem, pa ti, če znaš logično mislit, daje vedet, da boš težko kaj dobila prej kot v 14 dneh, sploh če bo šlo po navadni pošti. Je tudi odvisno kaj kupuješ, ali so manjše kuverte ali gre za pakete in tudi od tega ali gre stvar, ko pride v Slovenijo takoj k tebi ali bo še nekaj časa ležala na carinski pošti, da jo ocarinijo.
Sicer pa imaš vedno možnost glede vsega kontaktirat konkretnega prodajalca. On bo verjetno več vedel o zadevi, ki si jo kupila, kot kot pa MON. 🙂

Lp!

Imam zelo dobre izkušnje z aliexpressom! edina neušečnost je, da paket čakaš 60 dni. to pa zato ker je večina pošiljateljev na kitajskem in če hočeš met zastonj poštnino pošljejo paket preko navadne pošte. če pa maš preveč denarja pa lahko zbereš možnost da ti paket pošljejo preko dhl-ja in ga dobiš sigurno prej!

pa kako ste vi to plačali? js poizkušam z mastercard pa mi napiše da je plačilo uspešno izvedeno nato pa takoj dobim mail da so mi vse skenslali???

lp, urban

Zdravo,

ewo še komentar od mene…ZLATO PRAVILO: BREZ PAY-PAL-A NO DEAL, drugače je pa pay-pal prenehal s sodelovanjem z aliexpress-om , ker je bilo preveč pritožb oz nategov….na kratko aliexpress je nateg, če samo malo pogledate po googlu vsi pravijo, da je nateg in da v primeru težav ne dobijo denarja nazaj…sem videl obrazec za registracijo in plačilo….takoj veš, da nekaj ni ok, vpisati moraš bančno številko, varnostno kodo, veljavnost kartice itd…

nasvet za vse: ne uporabljajte aliexpress in vseh podobnih trgovin, ker boste izgubili denar (če ne zaradi blaga, pa lahko vse poberejo dol s TRR, ker imajo vse vaše podatke-registracijski obrazec)…pa kupujte tam kjer imajo pay-pal boste vsaj lahko denar zahtevali nazaj.

BREZ PAY-PAL-a no deal!

Pozdravljeni,

zanima me kdo pripelje paket domov poštar ali kdo drug namreč moj paket naj bi 1.11.2013 prispel v Lj in sedaj čakam kako je bilo pri vas?

Maša

Jaz imam samo pozitivne izkušnje. Do sedaj kaj sem naročila sem dobila. 2eh izdelkov pa nisem dobila in sem brez problema dobila denar nazaj. Noben mi denar ne jemlje dol s trr-ja. Plačujem pa z mastercardom. Dostavni čas pa je ful različen. Najhitreje kaj sem dobila je bilo 21 dni, najdalj pa sem čakala mesec pa pol. Naročala pa sem ure,pasove,majice,torbo za prenosnika in kindla. Vse je prišlo tak kot je blo na sliki. Preden pa kupim kaj pa vedno pogledam kako oceno ma prodajalec in kaki so feedback-i. Je pa vedno neko tveganje za nateg 🙂 pač tvegam.

Zdravo,

ljudje če si hočete dobro ne kupujte na tej strani! poznam polno ljudi (vključno z mano), ki so izgubili denar…raje kupujte v Sloveniji! problem je tudi carina, ogromno izdelkov zadržijo v sloveniji zaradi carinskih postopkov…uglavnem ne kupujte!

P.S.: če pogledate na tuje forume, boste videli, da vsi odsvetujejo aliexpress, ker nategujejo prodajalci. Stran je označena z rdečo barvo kar pomeni da je potrebna ekstremna pozornost. Ne nasedajte ljudem, ki pravijo, da so kupili in vse dobili, pamet v roke! Če bi bilo vse tako super, pay-pal in podobni nebi prekinili sodelovanja z aliexpress!

Ne kupujte!!!

Večer,

Se popolnoma strinjam z uporabnikom miki mouse….ne kupujte na tej strani…ni varno, izgubili boste denar!

LP

Glede Aliexpressa lahko rečem,da imam samo pozitivne izkušnje. Vedno sem dobil v redu robo tako tehnično in ostalo blago. Kadar kupujem blago večje vrednosti poiščem takega prodajalca,ki ima tudi ugodno ceno DHL prevoza, tako da dobim dobo tudi v nekaj dnevih (rekord so 3dnevi). Sem pa tudi naročil blago ki ga je prodajalcu zmanjkalo in sem dobil vrnjena sredstva na min MC.

tisti, ki pravi, da je vse dobil je imel veliko srečo ali pa se zmišljuje…ne nasedajte tistim, ki pravijo da je varno…če bi bilo varno, pay-pal nebi prekinil sodelovanja, carinska uprava nebi zasegla izdelkov ipd….tako, da ljudje nehajte škodovati drugim, če ste vi izgubili denar ne vlačite še drugih v to…ne kupujte na tej strani…imate ogromno tujih forumov, kjer lahko pogledate, da ni varno, če nam ki vas opozarjamo ne vrjemete…ne kupujte na tej strani v vaše dobro!!!

Naročil sem 5 x in vse dobil, čas dostave med 20 – 38 dni. Ena zadeva je bila zavrnjena, denar nakazan med 7 in 10 dni, javim kako bo z nakazilom. Drugače do sedaj +.

Odgovor Vojaku… kaj pa je danes varno tudi v trgovini te lahko okoli prenesejo. Carina zaseže vse kar ni ok.. tukaj mislim vse kar ni original obutve, razni telefoni, prenosniki skratka vse kar sumijo, da je kopija ne gre dalje… razen, če imajo gužvo in spustijo dalje. Če niste prepričani ali je zadeva ok, pošljite skupaj z linkom na 1004.ljubljana@posta.si.
Je pa vsak nakup lahko nateg kjerkoli boste kupovali..

Pozdravljeni.
Še vedno čakam nakazilo, sem napisal mail na ‘BUYER@ALIEXPRESS.COM’; ‘SECURITY@ALIEXPRESS.COM’
odgovor, ki sem ga dobil je, da bo denar nakazan v roku 14 dni ( 4.12.2013 ).
Naročil sem 6 stvari od tega dobil 5 eno še čakam prav tako nakazilo.
Vojak ima delno prav, potrebno je preveriti od koga kupiš:
Če je v zgornjem delu napisano:
cuirong chen

China (Mainland)

No feedback score.
Je potrebno napisati mail in peveriti.

Če je napisano :

Today Shopping

China (Mainland) (Fujian)

97.9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Positive feedback

Detailed seller ratings (out of 5)
Item as Described:

4.8
Above Average

Communication:

4.8
Above Average

Shipping Speed:

4.8
Above

Tukaj bi zadeva morala biti ok.

PREDLAGAM, ČE BOSTE KUPOVALI PREVERITE KUPCA NAPIŠITE MAIL IN SE NA PODLAGI ODGOVORA ODLOČITE KAKO IN KAJ.

Prilagam link foruma, preberite in se odločite. http://community.aliexpress.com/forum.php

Lep dan Vam želim.
Robert.

Pozdravljeni.

Zanima me kakšne izkušnje imate s kupovanjem neoriginalnih blagovnih znamk. Ali jih naši cariniki vestno uničujejo ali pa imate pozitivne izkušnje in ste naročeno dejansko tudi prejeli.

Hvala za info.

LP

Pozdravljeni !

Imam zaenkrat dobre izkusnje z nakupovanjem na Aliexpress.
Dobil sem vse, kar sem narocil!
Seveda moras vedeti kaj narocas, ce blago ni v skladu z nasimi predpisi vrjetno
lahko nastanejo problemi.
Seveda pa tudi nisem narocal stvari vecjih vrednosti, ker vem, da je veliko falotov že v Sloveniji
kaj šele v sirnem svetu.
Tisti pa, ki ste imeli slabe izkusje z Aliexpressom bi prosil, da malo podrobneje opisete
kaj in zakaj ni bilo vredu.

Pa en lep pozdrav vsem !!!

Jaz imam pozitivne izkušnje z Alijem,negativne imam z preprodajalci,ki nabavljajo in prodajajo
v sloveniji na mojalbum jih je polno. Neka Sabina pod linkom shopaholičarka nabavlja tukaj
in prodaja 3x ali še več dražje…..temu se reče totalni nateg!

Tudi na amazonu ne moreš plačevati s paypal, pa tudi tam je treba napisati kar zgoraj opisuješ (bančna št,…)

Kak eni glumite tu da brez paypala nebi kupovali. Kao da je zaj ebay zlati ker ma paypal. Bluzite nekaj v prazno, tam še je več nategov trenutno razen če ebay garantira za prodajalca. Mam izkušnje z raznimi shopingi preko interneta pa mit ta aliexpress ni nič drugačen kot ebay razen da nima paypala samo če kot slovenec maš paypal lahko tudi brez skrbi plačuješ preko aliexpressa tudi s kartico. Zlata roba sicer ni samo če malo preveriš prodajalca tam pa tak dalje pa če dobro pregledaš maš tam cenejšo robo kot pa pri nas, pa še to enako ker če še niste opazili so naši hudo bolani kake cene majo pa je vse skoraj kitajska roba.

Samo za info, ker proizvajalec ni imel več zadeve oz. je njegova trgovina prenehala z delovanjem so nakazali kompleten znesek.
Še nekaj očitno sem naletel na dobrega prodajalca in pošteno osebo…. naročil baterijo za Hp-ja, ki pa ni delovala, po nekaj mailih mi je poslal novo – jo še čakam….
Do sedaj vse ok Aliexpress-om….

Lep pozdrav vsem…

Pozdravljeni.

Jaz osebno sem kupil kar nekaj stvari na AX. Zadeva je podobna eBayu, le da so cene še kar krepko nižje. Aliexpress je nekaj podobnega kor eBay + PayPal, le da je to na kitajskem in združeno pod enim imenom. Postopek nakupa je sledeč:

Izberete izdelek (izdelke) in jih date v “voziček”. (predvidevam, da ste registrirani na AX.)
Ko ste se naveličali (beri “fond kaput”), kliknete ikono “Cart”. Izpiše se seznam izdelkov grupiranih po prodajalcih.
Če želite vsem prodajalcem plačati na enkrat, kliknete na “Buy all”, nekje na desni spodnji strani ekrana. Na ta način boste vse kupljeno plačal v eni transakciji, vsak prodajalec pa bo dobil svoj delež. Vsak ima tudi svoje pogoje, katere je potrebno predhodno preveriti. Od vsakega boste tudi prejeli obvestilo, ko bo roba poslana. Sicer je nadležno, vendar je treba ob vsakem nakupu tipkati vse podatke iz MC ali druge kartice. Absolutno pametno je imeti vključeno SMS obvestilo ob transakciji.

POMEMBNO! Prodajalec ne dobi denarja od AX vse dokler VI ne potrdite, da ste blago prejeli in da ste z njim zadovoljni. Zato so prodajalci motivirani, da hitro, vestno in kvalitetno opravijo svoj posel. Vaša naloga pa je, da ne goljufate in potrdite prejem blaga, ko ga dobite. Ne samo, da je nepošteno prejemati blago in lagati, da ga niste, sledijo vam lahko sankcije. Večina blaga se tako in tako pošlje priporočeno.

Ne lotevajte pa se nakupov, če vam angleščina ne gre ravno in če ne razumete točno, kaj klikate in pišete. Raje poprosite kakega prijatelja, ki to obvlada, da vam pomaga. Zavedajte se, da se nad 22€ (ja, s poštnino) plača davek, carina, obvestnina, posredovalnina in še kakšna …ina, ki sem jo morda pozabil. Ne kupujte nelegalnih stvari, to pa že itak veste.

Za moje pojme je AX 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zanesljiv, za državo pa ne preveč dober (saj tudi eBay ni), saj se za drobnarije ne plača dajatev. Jaz sem letos kupil (to je bila velika izjema) celo CNC gravirni stroj v vrednosti ~1600$ in to brez težav. Vse je šlo tako, kot mora iti.

No, zdaj pa že gotovo mislite, da me AX sponzorira, zato bom nehal.
Srečno in lahko noč,

Srečko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close