Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali zahtevate račune?

Ali zahtevate račune?

Ali kljub novi zakonodaji o nenujni izdaji računov te še zahtevate ali ne?

Za artikel z garancijo, ga vedno bom.

pa ob večjih nakupih tam poln voziček fasunge tudi -ker bom še vedno preverjala, da me pri tipkanju niso nategnili- ker so me že kar pogosto poizkušali… Ja, bo tega lahko kar veliko, ko vam bodo parkrat več tolki artiklov, kot ste jih dejansko namenjeni kupit… Ali pa pravilno obračunano znižanje 30% , 50% minusa.. Mene ne bo sram v vrsti zahtevat računa. Ker svoj denar pošteno zaslužim in želim, da se mi tudi pošteno obrčunava robo, ki jo kupim.

Odgovor na objavo uporabnika
da ne bo zlorabe, 22.01.2022 ob 18:05

Za artikel z garancijo, ga vedno bom.

pa ob večjih nakupih tam poln voziček fasunge tudi -ker bom še vedno preverjala, da me pri tipkanju niso nategnili- ker so me že kar pogosto poizkušali… Ja, bo tega lahko kar veliko, ko vam bodo parkrat več tolki artiklov, kot ste jih dejansko namenjeni kupit… Ali pa pravilno obračunano znižanje 30% , 50% minusa.. Mene ne bo sram v vrsti zahtevat računa. Ker svoj denar pošteno zaslužim in želim, da se mi tudi pošteno obrčunava robo, ki jo kupim.

e naslovov pa ne mislim dajat, da bi mi pošiljali po mejlu v “oblak”, ker to je pa potem spet lahko zloraba mojih podatkov – bohved kje bodo pristali moj osebni podatki , kdo bo še lahkoprišel do njih, ko jih bo nekdo drug plačal za “bazo 2 potencialnih….- ne maram tega. Kar lepo fizični račun. Poštena igra. Smo le Balkan…

Lahko tudi namenoma pove višji znsek. Recimo pride 74,40 €, reče pa 76,40 €. Pa ima 2 € “tringelta”. Pa tako 10-im strankam, pa je poleg plače, še 20 € dodatka dnevno.

da ne bo zlorabe, 22.01.2022 ob 18:07

e naslovov pa ne mislim dajat, da bi mi pošiljali po mejlu v “oblak”, ker to je pa potem spet lahko zloraba mojih podatkov – bohved kje bodo pristali moj osebni podatki , kdo bo še lahkoprišel do njih, ko jih bo nekdo drug plačal za “bazo 2 potencialnih….- ne maram tega. Kar lepo fizični račun. Poštena igra. Smo le Balkan…

Ti se imaš pa za sila pomembnega človeka ane? ?

Vademekum, 22.01.2022 ob 18:34

Ti se imaš pa za sila pomembnega človeka ane? ?

Pojma nimaš, koliko sledi si pustil/a že s tem odgovorom, sodelovanjem  na MONu za seboj 🙂  A ne ?

Vedno.

Ne bom. Razen za garancijo. Drugače sem pa vedno rekla npr kozmetičarki, frizerki ipd., da računa ne rabim. V trgovini ga še nikoli nisem vzela, čeprav mi ga vedno daje. In tudi ne mislim, da me blagajnicarka goljufa. Če pa vzame kdaj kak evro, me pa tudi ne bo pobralo.

lahko bo tudi namerno, 22.01.2022 ob 18:19

Lahko tudi namenoma pove višji znsek. Recimo pride 74,40 €, reče pa 76,40 €. Pa ima 2 € “tringelta”. Pa tako 10-im strankam, pa je poleg plače, še 20 € dodatka dnevno.

To težko, saj ja pogledaš na ekran blagajne in se mora izrečeni znesek ujemat s številko na dipsleju – saj dispeja pa ne bodo smeli prikrivat, tudi če se ne bo videl, bodo morali omogočit, da boš to videl od sedaj naprej – jaz vedno gledam na dispej tudi vmes, ko tolče cene  in koliko količinsko nečesa vnese, če imam Xkratnik enega izdelka- pač sokolje oko, zdresirano – vem, sem zajebana za  prodajalce na blagajni, ker me ne morejo nategnit 🙂 Ampak čisto mirno, z milim in umirjenim glasom – joj tole ste pa preveč vnesla, samo 6 jih je, ne 8… Ali pa: popust ste pozabila obračunat – nalepka s 50% popusta 🙂   ŠProblem je, ker bezljajo, pa se potem izgovarjajo, samo ene so zdresirane tudi na to in komot te okoli prinese…

Pa se mi je pri eni in isti v Hofru že zgodilo – Lidl ima sedaj tako, da je koda na oranžni nalepki in direkt vleče preko scanerja 30% popusta , včasih so tudi ročno pisali – Hofer pa še nima na okroglih nalepkah črtne kode spodaj pod nalepko – ročno mora odtipkat tist popust…. In te komot lahko nategne, kao “pozabi” vnest- ker tako gleda, kako dolgooo ima vrsto pred blahajno pa samo vleče…..:) Triki in taktike….. – Ker v Hofru ko skenira, vleče polno ceno in mora še ročno vnest pote tistih 30% popusta..

Ja, na mesec takole od oka prihranim s temi popusti nekje 150 EUR pri prehrani.  Zakaj pa ne? Ciljano grem, vem kdaj ob katerih urah in ob dnevih je to možno. Pa nisem socials, da ne bo pomote – ampak tistih 150 EUR raje kje drugje zapravim, ali pa prihranim.

Zakaj plačevat za ovojnino in plastiko prehrambenih artiklov polno maržno ceno, če pa je znižana roba še čisto OK in jo dobiš toliko ceneje? Nič gnilega, oporečnega – samo znižat morajo, ker je rok morda en dan prej ali na da roka odtisnjenega na embalaži. Samo rib in mehkužcev, pa kakšnih tatrcev ne kupujem znižanih, vse ostalo pa brez problema.

” Za artikel z garancijo, ga vedno bom.

pa ob večjih nakupih tam poln voziček fasunge tudi -ker bom še vedno preverjala, da me pri tipkanju niso nategnili- ker so me že kar pogosto poizkušali… Ja, bo tega lahko kar veliko, ko vam bodo parkrat več tolki artiklov, kot ste jih dejansko namenjeni kupit… Ali pa pravilno obračunano znižanje 30% , 50% minusa.. Mene ne bo sram v vrsti zahtevat računa. Ker svoj denar pošteno zaslužim in želim, da se mi tudi pošteno obrčunava robo, ki jo kupim.”

Jaz tudi tako. Pri garanciji je nujen. Prav mi pride tudi takrat, ko nakupujem za več ljudi, da si znamo potem razdeliti stroške.

Vsi smo kot potrošniki za korporacije enako pomembni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close