Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali vsak vikend kam greste?

Ali vsak vikend kam greste?

Ali ste kdaj preprosto cel vikend doma. Morda kakšen sprehod po okolici, pa je to vse?

seveda, sploh spomladi, ko se začne več opravil zunaj hiše. obrezovanje sadnega drevja, prekopavanje vrta, itd, potem so izleti bolj omejeni na okolico 🙂

En krog okoli na zrak v primeru, če prebolevamo oz smo po bolezni sicer pa en dan obvezno izlet, zdaj je to smučanje recimo, poleti plavanje to je klasika potem pa en dan priprav za teden pa res dolgo spanje, da se spočijemo. Otroka šolske obveznosti, kakšen rd mogoče še, umivanje las, stanovanje je treba v red spraviti in gre dan s kratkim sprehodkom vmes.

Včasih. Odvisno od vremena, počutja, dela ki je še za opravit, itd.

sem za vikend doma z možen in otroci, otroci se zunaj igrajo, jaz kaj še pospravim okrog hiše

že vsak dan smo leteči in mi res paše biti doma

Odgovor na objavo uporabnika
ena rožica, 17.01.2022 ob 08:53

Ali ste kdaj preprosto cel vikend doma. Morda kakšen sprehod po okolici, pa je to vse?

Večkrat kam gremo. Pridejo pa valjda tud vikendi, ko smo doma, no ja, v naselju 😛 da bi bila pa sam en dan skoz v stanovanju, pa lahk prštejem na prste ene roke. To se zgodi sam ko sm res čist švoh, npr orng bolna, da nič ne morm, ker drugač tud če sm kej bolna, pa da je kaj s čimer bi se lahk kdo nalezu, grem vsaj na kakšn krajši sprehod, pač telo navajeno gibanja, jbg. Pa da ne bo kdo zdej spet v luft skaku. Takrat se izogibam stikov, delam kroge, al pa čvekam na večji razdalji in tko se obnašam že cel lajf.

Meni tudi zadnje čase bolj paše biti doma. Imam ogromno dela s hišo, ki jo prenavljamo, pripravljam vse za vrt, vse 3 obroke jemo vsi doma pa se tudi tu malo bolj potrudim, da je vsakič kaj dobrega in jih presenetim s kakšno sladico. Tako da mi časa enostavno zmanjka za izlet. Se pa vsak dan 2x po pol ure sprehodim po okoliških poteh tudi med vikendom in mi to zadostuje.

Včasih sem pa res šibala sem ter tja vsak vikend. Ko zaključimo z zidanjem bo malo več časa tudi za to, si že delam načrte za pomlad/poletje. Vsega enostavno ne moreš imeti hkrati

ne cisto vsak vikend. Tri krat na mesec se vsedemo v letalo in se malo zapeljemo okrog. Ne predalec. Po EU.

Mi smo edini med sosedi, ki komaj čakamo vikend, da se lahko kam odpravimo. Pozimi hodimo na sankanje, smučanje, tek na smučeh, drsanje in zimske pohode, poleti h kakšni reki ali jezeru, vmes pa še povsod drugam. Zaradi tega veljamo za črne ovce, saj zamudimo razne sosedske piknike in praznovanja, do katerih nam prav nič ni. Raje smo na prostem, kje na sončku in svežem zraku, prav tako pa nam je škoda vikendov za delo okrog hiše in čiščenje. Malo že porihtaš v hiši in po njej, daš prat kakšen stroj cunj in jih posušiš, morda posesaš, a to lahko narediš tudi pred izletom ali po njem.

Sedaj so tudi otroci še tako majhni, da gredo z veseljem na take izlete, vprašanje pa, kako bo, ko bodo najstniki. Takrat si verjetno vsakega vikenda ne bodo želeli preživljati s starši, zato je sedaj čas, da vikende maksimalno izkoristimo za skupno druženje in spomine.

Ne vsak, pogosto pa..

Mi smo večinoma doma. Med tednom je že toliko enega letanja, da potem prav paše, ko pride vikend. Občasno kak izlet, ampak to pride recimo 1x na 3 mesece. Pa nihče ne dela drame iz tega, da kam ne bi šel. Tudi otroci ne. Se igrajo zunaj, imajo vse pogoje za plezanje, skakanje, tekanje, mivko, kolesa, igre z žogo… midva pa na stol in pok na sonce pred hišo s kafetom v roki.

Ne vem, zakaj bi bilo to nekaj tako posebnega, če za vikend kam gremo?

Ne, velikokrat smo doma, kak sprehod, do igrišča, na sankanje na bližnji hrib, za par ur smo v normalnih časih skočili do bazena; ampak to se meni še vedno zdi, da smo doma.  Enako obisk k sorodnikom.

To, da kam gremo, meni pomeni, da nas vsaj dva ali tri dni ni doma. To pa je redko, razen poleti, ko gremo skoraj vsak vikend na morje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close