Ali vprašate na razgovoru…
Zakaj pa ne! Če oni povedo, kaj vse od tebe pričakujejo in vprašajo,kar jih zanima (in marsikaj, kar jih ne bi smelo zanimati) , lahko še ti vprašaš to, kar te zanima – plača je pri odločanju za službo ena osnovnih stvari!
Meni se ne zdi, da zaradi tega padeš niže na lestvici kandidatov, če si to mislila.
Mislim, da je to najbolj normalno, ker večinoma vsi hodimo v službo zato, da zaslužimo in o tem se je potrebno zmeniti takoj na začetku. Do sedaj sem imela že kar nekaj razgovorov z možnimi kandidati, vedno sem morala jaz vprašati, kakšno plačo pričakujejo, nikakor se mi nebi zdelo čudno, če bi kandidat to sam vprašal (samo ne čisto takoj, ko bi stopil skozi vrat:))
Razumljivo je, da vprašaš za plačo. Jaz imam sicer prakso, da v prvem krogu intervjujev vprašam kandidata po pričakovani plači, če se uvrsti naprej se pa na drugem pogovarjamo o naši ponudbi in potem glihamo glede na zainteresiranost.
Si pa vsekakor mislim slabše o tistem, ki ne vpraša, kot tistem, ki vpraša. Če ne vprašaš pomeni, da ne ceniš sebe in svojega časa.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.