Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali vprašate na razgovoru…

Ali vprašate na razgovoru…

Zanima me, če na razgovoru vprašate, kakšno plačo vam ponujajo?
Oz. če je katera kadrovnica, ali vas to sprašujejo in kako gledate na to vprašanje.

Hvala in LP,
S.

Zakaj pa ne! Če oni povedo, kaj vse od tebe pričakujejo in vprašajo,kar jih zanima (in marsikaj, kar jih ne bi smelo zanimati) , lahko še ti vprašaš to, kar te zanima – plača je pri odločanju za službo ena osnovnih stvari!
Meni se ne zdi, da zaradi tega padeš niže na lestvici kandidatov, če si to mislila.

Mislim, da je to najbolj normalno, ker večinoma vsi hodimo v službo zato, da zaslužimo in o tem se je potrebno zmeniti takoj na začetku. Do sedaj sem imela že kar nekaj razgovorov z možnimi kandidati, vedno sem morala jaz vprašati, kakšno plačo pričakujejo, nikakor se mi nebi zdelo čudno, če bi kandidat to sam vprašal (samo ne čisto takoj, ko bi stopil skozi vrat:))

Hvala za odgovore. Ja, saj tudi meni se zdi samoumevno, da to vprašam, ampak nekateri pa tega ne marajo, tako, da človek potem res ne ve.
Bom vprašala, pa bo kar bo.

LP, S.

Če gre za prvi krog razgovora, ne vprašam, v ožjem izboru pa ja.

_ * _ * _ * _* _* _ * Itak se vedno zgodi drugače, kot pričakujem :)

V prvem krogu jaz tudi ne vprašam.

Razumljivo je, da vprašaš za plačo. Jaz imam sicer prakso, da v prvem krogu intervjujev vprašam kandidata po pričakovani plači, če se uvrsti naprej se pa na drugem pogovarjamo o naši ponudbi in potem glihamo glede na zainteresiranost.
Si pa vsekakor mislim slabše o tistem, ki ne vpraša, kot tistem, ki vpraša. Če ne vprašaš pomeni, da ne ceniš sebe in svojega časa.
LP

jaz ne, ker je za panogo v kateri iščem delo kolektivna pogodba ki velja tako pri državni službi kot pri koncesionarjih.

ja seveda je treba vprašat, ker menda ne menjaš službe za tako, v kateri mnaj zaslužiš? no, razen, če so v bolje plačani pogoji slabši.

---------- le vent nous portera...

Delam v kadrovski in mi je zelo čudno, če kdo ne vpraša po višini plače. Do sedaj se mi je zgodilo samo enkrat, da sem morala kandidata sama vprašati, kakšno plačo pričakuje.

No, razgovor je za mano in sem vprašala za pačo oz. mi je že direktorca odprla debato na to temo, jaz sem pa potem samo za konkretni znesek vprašal.

Hvala za vaša mnenja, prdloge,… Upam, da mi rata in da dobim to službo.

LP, S.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close