Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ALI VELJA USTNI ODPOVEDNI ROK?

ALI VELJA USTNI ODPOVEDNI ROK?

Dober dan! Jas bi pa prosil za pomoc. Svojem delodajalcu sem dal ustno odpoved pred 5 tedni in sedaj me zanima ce lahko v pisni obliki napisem da mi odpoved velja od ustnega in da bi rad v trenutku zakljucil delovno razmerje? Odkar sem nadrejenem povedal da dajem odpoved me je prisilno vrgel na drugo delovno mesto ter zahteval da delam drugacen delovni čas brez da bi me kak dan prej obvestil ali se to steje kot nezakonito? imam se eno vprasanje ali me lahko moj šef odpusti ce prisilim tri plave in kaksne posledice morem potem nosit? Ter kako je z vracanjem regresa po odpovedi ali ga morem odplacati? kajti v tujini sem dobil delo in bi moral takoj pricet na tem delovnem mestu. Ze vnaprej se zahvaljujem za kakrsnokoli pomoc. Lp

zdravo.
Odpoved mora biti pisna (1 odst. 87 čl. ZDR-1).
Tudi če mu date pisno, in napišete, da se šteje odpoved od takrat ko ste mu povedal, to nič ne spremeni.
Tudi “premestitev” na drugo delovno mesto mora biti pisna – načeloma nova pogodba o zaposlitvi, če seveda gre za drug naziv delovnega mesta.
Če ste dobil cel regres, in vam dejansko pripada samo sorazmerni del, ga mora delodajalec iztožit.
Preverite tudi, ali imate kakšne interne akte – disciplinski pravilnik ali kaj podobnega, če tam kaj piše o tem, da kar ne pridete par dni v službo.
tudi če vam da izredno odpoved…..pravite da že imate službo v tujini….zato vas ne bo nič prizadelo, če vam da izredno odpoved.
da bi pa od vas kaj iztožil, pa mora dokazati, da mu je s tem ko vas ni bilo v službi nastala škoda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close