Ali vaši otroci vsak dan posteljejo posteljo – ali jo vi?
tak s firbca, 06.01.2022 ob 10:42
Ne razumem zakaj bi v postlani postelji lepše spala kot nepostlani. Saj pa jogi se tudi mora zluftat.
Razlika je ogromna, ce se zvecer vlezes v postlano posteljo, pretepes spestan povster in ga pomasiras, da je fin in mehak in se lepo pokrijes s prej pretresenim in lepo poravnanim kovtrom ali pa se zvecer vlezes med zmeckane kovtre in potlacene povstre.
Mi vsi postiljamo postelje, vsak na svoj nacin. Zjutraj pustim odgrnjene, odprem okno, da se lufta, dokler pijem kavo, potem jih skorah po hotelsko pospravim. Otroci prav tako odprejo okna dokler zajtrkujejo, potem si kovtre in deke zlozijo, njim je pac tako bolj vsec. Vsak dan.
samo kadar pridejo obiski, 06.01.2022 ob 11:13
In tudi doma nismo, pri tem, da je bila mami totalen picajzelj glede čiščenja, sesali smo vsak dan, prah brisali vsak dan, pometali dvorišče kar naprej…
Haha, vi ste taki, kot moj mož, kar se vidi, mora bit v nulo, kar se ne vidi, pa je lahko raztureno do konca.
Jaz sem pa popolno nasprotje, briga me, kaj drugi vidijo ali ne, v nulo mora biti vse, kar meni zbuja občutek prijetnosti, ostalo je pa lahko raztureno do konca, pa če se še tako vidi.
ker se vidi, 06.01.2022 ob 11:21
Haha, vi ste taki, kot moj mož, kar se vidi, mora bit v nulo, kar se ne vidi, pa je lahko raztureno do konca.
Jaz sem pa popolno nasprotje, briga me, kaj drugi vidijo ali ne, v nulo mora biti vse, kar meni zbuja občutek prijetnosti, ostalo je pa lahko raztureno do konca, pa če se še tako vidi.
Ne, pri postiljanju postelje ne gre za to – večine ljudi nepostlana postelja ne moti, zato se pač z njo ne ukvarjajo.
Pri nas ne postiljamo oz. kakor komu paše. Naj se lufta. Posteljo sem postiljala le v študentski sobi, sedaj pa le, če sem kje na majhnem prostoru (kajuta). Likam pa vse rjuhe, to pa ja, ker mi je lepo it spat v polikano posteljnino. Me pa ne briga, kako imajo drugi, in me ne briga, če kdo vidi naše razmetane postelje.
Pravilno, da se ne postelja postelj, ni higiensko, saj se čez noč potimo in je rjuhe treba pustiti razgrnjene, da se prezracijo. V nasprotnem primeru zacnejo hitro smrdeti po plesni, v njih pa se zagojijo bakterije, glive, plesen… Ja, postlane rjuhe res izgledajo bolj estetsko, ampak so katastrofa in za tkanino, in za kožo. Glivične okuzbe niso redkost.
Sicer pa se gostov večinoma ne vodi v spalnice, izjema so tisti, ki živijo v garsonjerah.
Postiljamo, ampak ne tako, da bi bile postelje pogrnjene in na črto potegnjene. Midva z možem zloživa kovtra na spodnjo polovico, otroci vsak po svoje. Eden po “hotelsko” na odgrnjen vogal, eden zaviha kovter po dolžini. Poleti ko imamo vsi samo odeje ali tenke kovtre jih zložimo ob vznožje postelje, ostala postelja je frej.
Forum je zaprt za komentiranje.