Ali v službi delate tisto, kar ste si želeli delati, ko ste še hodili v srednjo šolo / na fakulteto?
Jaz pravzaprav nisem točno vedela, kaj si želim in me študij, za katerega sem se odločila, ni najbolj veselil. Nikoli nisem delala na tistem področju, ker sem takoj dobila možnost zaposlitve na drugem področju, ki me veseli.
Moja izobrazba tako nima veze s tem kar danes delam, sem pa ful dobra v tem.
Moja izobrazba nima veze z vezo s tem kar delam danes. Delo mi je vsec in me veseli, ni mi pa vsec, da je zadnje case vse vecji pritisk na profit in da je vse manj gibljivega prostora, da je vse bolj vse doloceno in nimas prostora zalastno ustvarjalnost in ideje.
Moje mnenje je, da dokler se clovek v sluzbi pocuti koristnega in dokler ima prostor za lastno ustvarjanje, da lahko pokaze svoje delo in da ima to delo tudi drugo ceno kot le denar, potem ni vazno kaj delas in tudi pri placi lahko kaksen euro spregledas…
ja, delam tisto kar sem želel delat
a vendar zdaj vem, da bi bilo bolje če bi izbral kakšno šolo s področja arheologije, kasteloštva, računalništva, fotografije, slikarstva ali druge podobne umetnosti
Sem eden od srečnežev, ki dela to, kar si želi. Resnično.
Je pa tudi pri tem ena pomankljivost: pri delu se odpirajo novi projekti, skoraj vsi po vrsti zelo zanimivi in dogaja se, da sem preveč obremenjena. Ampak, dokler me delo veseli (in zgleda, da me ne mine in ne mine … :))), bom preobilico dela spregledala.
Rada imam svojo službo!
Ne delam tistega, kar sem si v srednji šoli in na faksu predstavljala in želela, imam pa najboljšo službo na svetu in ne zamenjam za noben denar.
Sem učiteljica in si sploh ne predstavljam, da bi morala delati kaj drugega – poučevanje je res poseben izziv in delo z mladimi ti da toliko lepega. Saj so tudi minusi, a so povezani s šolskim sistemom in pravili, ne z učenci.
Ne, niti ne delam tistega za kar sem se izšolala, niti me delo ne veseli. Sem kreativen človek, poln idej, rada imam dogajanje, razgibano delo, delam pa v pisarni, prikovana 8 ur na stol in prekladam klinčeve papirje iz enega kupa na drugega. Delo je dolgočasno, včasih komaj držim oči odprte in se moram sprehodit do wcja da ne zlezem pod mizo. Vem, da bi marsikdo z veseljem vzel tako službo, saj po 8 urah vstanem in grem domov, brez obremenjenosti s službo, “grejem rit v topli pisarni”, malico imam kadar se mi zahoče, nobenih pritiskov, ampak jaz bom od dolgega časa enega dne enostavno nehala dihati, ker se nič ne dogaja in še dihati ne bom več rabila. Možganov kaj preveč za to delo ne rabim, ustvarjalnosti in domišljije sploh ne, to dvoje je celo nezaželjeno, ker povzroča samo komplikacije, ko hočeš po svoje delati stvari ki morajo biti točno po reglcih in če niso, je cel hudič, pa če je še tako nesmisleno, skratka delam delo primerno za nekoga, ki mu je največji adrenalinski podvig, če si čez vikend doma naštrika šal in zraven gleda Mariota ter odšteva dneve do penzije.
Forum je zaprt za komentiranje.