Ali učitelji delajo po liniji najmanjšega upora?
Šolska ura traja 45 minut. Zakaj učitelji ne razložijo snovi, potem se pa razred razdeli na 2 skupini – tisti, ki so bolj zagnani, vedoželjni, naredijo po DZ/učbeniku in dobijo težje naloge, ostali delajo osnovne vaje iz učbenika/delovnega zvezka + učiteljica pomaga? Ne gre se za diskriminacijo, gre se za dobro vseh.
Potek pouka, 26.08.2025 ob 13:15
Šolska ura traja 45 minut. Zakaj učitelji ne razložijo snovi, potem se pa razred razdeli na 2 skupini – tisti, ki so bolj zagnani, vedoželjni, naredijo po DZ/učbeniku in dobijo težje naloge, ostali delajo osnovne vaje iz učbenika/delovnega zvezka + učiteljica pomaga? Ne gre se za diskriminacijo, gre se za dobro vseh.
Šolstvu ni namen dobro vseh, ampak , indoktrinacija, klasifikacija, zatiranje vedoželjnosti, poneumljanje na več področjih,ki sovpadajo s človekovo samostojnostjo, iznajdljivostjo, nekontroliranostjo, prodornostjo, idejnostjo itd. Šolstvo je križišče za izmet ljudi v različne smeri smeti. Tako vedno velika večina ne glede na šolanje ostane praktičen suženj tistim, ki operirajo z državo in niso podrejeni njeni avtoriteti.
Žal je vedno slabše. Drvijo čez snov, sto ocenjevanj in preverjanj, utrjujejo pa skoraj nič. Zakomplicirajo logične stvari do daske, otrok se mora učiti definicije, katerih pomen je že sam po sebi umeven. Če otrok napiše po zdravi pameti, je nič pik, ker mora biti do črke točna definicija. Mi smo v prvem razredu vse obdelali- male tiskane, pisane, velike tiskane črke in vsi lepo pisali, spise že v prvem razredu. Zdaj vlečejo pisavo čez 3 razrede, zakomplicirajo do onemoglosti z zvezki s tremi črtami, spisov nobenih, zvezkov sploh ne pregledujejo tako kot so jih učiteljice pri nas, potem se pa čudijo, da so nepismeni. Je naš manjkal, smo dobili zapiske od dveh top učencev naslov na veliko na veliko napisan narobe (ne spomnim se točne besede, ampak napaka podobno kot v smislu jezni konj/jezdni konj- pravopisna stvar ki bi jo v naših časih vsaka učiteljica razjasnila da bi vsi prav napisali) pri obeh, kaj šele pri teh, ki so slabši. Ne popularno mnenje, ampak učiteljice so se včasih veliko bolj potrudile in šola je bila manj zahtevna, oziroma ne manj, ampak na pravih področjih zahtevna, dobil si pa vseeno točke če se je videlo da razumeš snov, kar se sedaj ne dobi več točk.
Pa tudi sploh niso tako slabo plačani, če pogledaš, da grejo tudi zelo hitro domov (vzeti je treba dopust za govorilne ure), in dva meseca (ok malo manj) počitnic, kjer vse otroke iz vrtca vzamejo in so z njimi, medtem ko ostali delamo tudi čez poletje. In če ji otrok ni simpatičen, z lahkoto nagaja brez da rabi odgovarjat, z izjavami sošolce obrne proti takem otroku, da ga izključijo in zafrkavajo, ona pa stran pogleda. Na govorilnih pa itak nikoli nič krive, otrok se je zmislil, je narobe razumel, je občutljiv in podobne floskule ki jih ponavljajo pri vsakem otroku, če si starš kaj drzne vprašat. Prav nič se mi ne smilijo, 95% njih, 5% tistih, ki so srčne, zlate in znajo učit, si pa zaslužijo vse bogastvo.
Mene pa moti, da so otroci na razredni stopnji med odmori sami. V našem razredu so 3 otroci z veliko motnjo ADHD ( točne diagnoze ne vem), vendar moj otrok jih med odmori po domače povedano faše. Torej pretepajo ga. Med odmori. Če pove učiteljici, le ta reče, da ni videla in zato ne more oceniti kdo je kriv.
Torej. Pouk začnete ob 8ih ali 8.15. Pa a ste do 10ih res že tako sestradane, da potrebujete 20 minut odmora? Pismo. Ker potem imate spet pouk do 12ih in najbrž boste dol padle, če ob 10ih ne malicate, ampaknto storite ob 12ih. Ali pa pomalicate v razredu.
Delam v zdravstvu. Jaz malice sploh vidim ne. Grem takrat KO IN ČE imam za to čas in pogoje. Preživim.
A res ste vsi tako razvajeni, da se vam faking ne da nič potruditi ZA SLUŽBO?
So ptobali z nivojskim na koncu OŠ. Katastrofa, nobenega napredka. Zoprne menjave učiteljev. Mislim saj ta smrdljiva golazenska Slavija je kzp nesposobnežev in papagajev. Učitelj izmišljena beseda izmišljene slovenšćine. Kozla se mi. V šolo smo potem v wredjo hodili v stavbo ukradene nemške šole, ker kaj pa znate ko imigrirat, krast pobijat in iztrebljevat. Višek je plasiranje lažne zgodovine. Tako ponosni na pokradene tovarne da jim pravite kar slovenske – saj se vam meša kvazislavčki, po parih generacijah boste še lastne laži začeli verjet in ploskat z ritnicami, ko ee ritnice razširijo vas še bolj našopajo. Vse preplavljeno z Jugookupatorjevimi, zdaj še ti UkroRusi… Ponos pomeni drisko v pravi slavščini in vas lepo označuje tatinski genocidalni drekaći.
Minimalec, 26.08.2025 ob 13:43
Bi se ti trudil za minimalca? Tam sediš in odpredavaš svoje. Odgovoren si za njihovo znanje in ne vzgojo. Slabši učenci bi morali biti v posebnih učilnicah.
Oprosti, Plače učiteljev so JAVNE! IN NIHCE NE DELA ZA MINIMALCA, DALEC OD TEGA. PLAČNI RAZREDI SO ENAKI MOJIM, KI SEM PO IZOBRAZBI INŽENIR!
Ptica973, 26.08.2025 ob 17:02
Tudi vaši odločbarji gredo skozi šolanje po liniji najmanjšega odpora in vi jih pri tem neomajno podpirate. Zakaj bi se torej učitelji trudili z vašimi budalami?
Zato, ker je to njihova SLUŽBA. Denar razumeš. Oni tja hodijo po denar. Očitno SAMO po denar.
Tri684, 26.08.2025 ob 17:10
Mene pa moti, da so otroci na razredni stopnji med odmori sami. V našem razredu so 3 otroci z veliko motnjo ADHD ( točne diagnoze ne vem), vendar moj otrok jih med odmori po domače povedano faše. Torej pretepajo ga. Med odmori. Če pove učiteljici, le ta reče, da ni videla in zato ne more oceniti kdo je kriv.
Torej. Pouk začnete ob 8ih ali 8.15. Pa a ste do 10ih res že tako sestradane, da potrebujete 20 minut odmora? Pismo. Ker potem imate spet pouk do 12ih in najbrž boste dol padle, če ob 10ih ne malicate, ampaknto storite ob 12ih. Ali pa pomalicate v razredu.
Delam v zdravstvu. Jaz malice sploh vidim ne. Grem takrat KO IN ČE imam za to čas in pogoje. Preživim.
A res ste vsi tako razvajeni, da se vam faking ne da nič potruditi ZA SLUŽBO?
Učitelji imajo med urami 5 minut odmora, le glavni odmor je kakšne pol ure.Se tvoj otrok tako težko odmakne tem ADHD-jevcem? Saj ni edini v razredu .. A samo njega napadajo?
Zakaj ne bi ti prišla učit, a? Ko ti je vse tako jasno?
Nekoč smo imeli nivojski pouk v treh skupinah (pametni, povprečni in zabiti), pa so se starši na polno bunili, da je to diskriminacija in krivica in kaj učitelj ve, kdo ne zmore za več. Ukinjeno NA ZAHTEVO JAVNOSTI IN STARŠEV.
Je pač tako, da butastega ne more niti deset doktorjev znanosti ničesar naučiti. Pametnemu pa samo navodila daš in ne rabi nobene razlage.
Enkrat boste morali sprejeti, da se vsakemu pač ni genij rodil. Presodite po sebi in svojem znanju, ne po sosedovem. Vaš otrok je podedoval VAŠE sposobnosti.
Bo šlo?
toyo993, 26.08.2025 ob 19:04
Ali si lahko učitelj brez ustrezne izobrazbe?
Ne samo učitelj, tule vidimo, da si lahko celo svetovalec.
Kar pogumno! Vsi v šolo delat! Ampak ne čez dva tedna odpovedi dajat! Kar lepo eno celo generacijo skozi peljat! Po devetih letih se bomo pa pogovarjali, ko bo plod vašega dela šel v srednjo šolo.
Anonimno 10322, 26.08.2025 ob 17:00
Prokleti bedaki polpismeni se ponovno pritožujejo nad učitelji…
Pišejo pa o “liniji najmanjšga UPORA”
Linija najmanjšega ODPORA, amebe proklete nepismene! ODPOR ne UPOR!!
Saj po eni strani imate prav, vas niso nič naučili. Samo po drugi strani… takšnih se ne da nič naučit.
hahah, res je! Idioti z bedastimi sončki, ki ne samo da so butlji, niti fizično se jim ne ljubi nič delat, torej popolnoma nesposobna vase zagledana in sebe polna objestna mularija, ki se v šolo prihaja zajebavat, intelektualno pa itak tako debilni, kot je tale, ki je skotil take butlje po liniji najmanjšega “upora”, bedaki blentavi. Zdaj bi pa prfokse spet kritizirali, ko itak vse beži iz šol, ker so postale popravni domovi za debilno mularijo blentavih staršev, ki jih bereš na monu.
Pol pa mlati prazno slamo, kako so prfoksi samo 6 ur na dan v šoli. Za delo od doma nikoli slišale te budale. Kaj bi šele rekle, ko bi vedele, da pa predavatelji na faksih so pa samo 6 ur NA TEDEN v šoli. Idiotom pač nima smisla nič razlagat, ker to ostane idiotsko in vzgoji idiotsko potomstvo.
Forum je zaprt za komentiranje.