Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ali te lahko prisilijo v delo na črno

ali te lahko prisilijo v delo na črno

Pozdravljeni
Zaposlena sem v podjetju,kjer izvajamo 100% obtično kontrolo kosov. Kar pomeni da jaz ta kos pregledam in more biti 100% vredu,če ni ga zavržem, za menoj moje kose preveri še kontrolor in če v teh kosih ki nja bi bilo 100% vredu dobi enega slabega mi vse zavrne in jih morem ponovno pregledat. Od nas pa zahtevajo da ta ponovni pregled opravimo izven delovnega časa in še da opravimo to brezprlačno. Se pravi da se more po 14uri ko končam redno delo,odjaviti s kartico iz tovarne in nato oditi nazaj na delovno mesto ter opraviti ponovni pregled teh kosov. Ali obstaja kakršen koli način da lahko delodajalec to zahteva,ali je kakšen zakon ali člen v zakonu kateri mu to dovoljuje?
hvala za odgovor

Tega ne morejo zahtevati. Obvesti inšpekcijo, obrni se na sindikat ali odvetnika, ali pa jim jasno in glasno povej, da morajo tudi tiste preglede po 14 uri plačati, pa čeprav jih pregleduješ, ker si en kos tekom rednega dela spregledala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close