Ali svojemu partnerju kdaj brskate po telefonu?
Bi se že nekak ujela, če ne ltierarno, pa pač drugače, malo kompenzacije. :))[/quote][/quote]
Haha, ah, pa še imamo eno Katenjko, ki me ne kapira. :))) Smisel za humor vam je malo opešal dekleta, ker niste nič prav v moški družbi. 😀
Ronka, če bi fantje gledali na tako nepomembne dejavnike, če je punci všeč šport ali ne in če raje pije jabolčni sok, on pa pivo, pa če se v horoskopih ujemata – bi bili vsi za vedno samski! Preveč, preveč nekakšnih seznamov imaš to ti (blokad), dosti preveč kompliciranja, preveč matematike, tehtanja, tuhtanja, premlevanja, analiziranja, preveč najstniško-romantične zasanjanosti in nerealnih pričakovanj…. 😉
Matjazko, kako rad analiziraš :). Samo jaz, če bi bila v vezi, ne bi napisala na stotine postov na MON ter ne bi analizirala vseh tipov na MONu.
Ti ženske na netu analiziraš v detajle, tvoja pa ?
Vsekakor bolje samska kot imet tipa, ki analizira vse ženske ne MONu :).
[/quote]
Haha, ah, pa še imamo eno Katenjko, ki me ne kapira. :))) Smisel za humor vam je malo opešal dekleta, ker niste nič prav v moški družbi. 😀
Ronka, če bi fantje gledali na tako nepomembne dejavnike, če je punci všeč šport ali ne in če raje pije jabolčni sok, on pa pivo, pa če se v horoskopih ujemata – bi bili vsi za vedno samski! Preveč, preveč nekakšnih seznamov imaš to ti (blokad), dosti preveč kompliciranja, preveč matematike, tehtanja, tuhtanja, premlevanja, analiziranja, preveč najstniško-romantične zasanjanosti in nerealnih pričakovanj…. ;)[/quote]
Ronka
Vsekakor bolje samska kot …. razlog1
Vsekakor bolje samska kot …. razlog2
Vsekakor bolje samska kot …. razlog3
…
..
…
Vsekakor bolje samska kot …. razlog1001
Torej, kako potem sploh biti v zvezi? Če pa je vedno 1001 razlog, zakaj bolje biti samski?
Racioanlizacija – lisica o kislem grozdju.
Se strinjam, da je za določeno obdobje dobro biti samski, ima svoje prednosti, ampak…
Vse, kar biva, ne biva samo in ne zase. – William Blake.
Tvoje intelektualno premlevanje (ko imaš vse “pisikato” popredalčkano, razčlenjeno, kakšen naj bo in kakšen naj ne bo ta tvoj moški, njegove lastnosti, konjički, kaj naj počne in kaj ne, kaj sme in kaj ne, dobesedno z izjemno natančnostjo in pedantnostjo razdelano po točkah in alinejah, itd. – to je čisto moški mehanizem, ki pristopa k stvari analitično, razumsko – torej nekako preveč “hladno”. Takšen moški, ki ti ga je ustvaril tvoj animus (moška komponenta ali psihični aspekt v ženski), je žal neobstoječ oz. tvoja podzavest si ga slika negativno, ki te zavira in ti ne dopušča, da se odpreš moškim in seksualnosti, ker prvič ti postavlja daleč previsoke in nerealne ideale (najstniške predstave o moškem), drugič pa te ovira z intelektualiziranjem in racionalizacijo “na celi črti”, da bi lahko prihajala v stik z moškimi..
Matjazko, jaz sem napisala le en razlog :). To je, da je bolj biti samski kot imeti tipa, ki se namesto s partnerko ukvarja z MONovkami :).
Jaz prav nič ne razčlenjujem pa sem samska, ti pa račleniš vse MONovke, partnerko pa pozabljaš :).
Vsekakor bolje samska kot …. razlog1
Vsekakor bolje samska kot …. razlog2
Vsekakor bolje samska kot …. razlog3
…
..
…
Vsekakor bolje samska kot …. razlog1001
Torej, kako potem sploh biti v zvezi? Če pa je vedno 1001 razlog, zakaj bolje biti samski?
Racioanlizacija – lisica o kislem grozdju.
Se strinjam, da je za določeno obdobje dobro biti samski, ima svoje prednosti, ampak…
Vse, kar biva, ne biva samo in ne zase. – William Blake.
Tvoje intelektualno premlevanje (ko imaš vse “pisikato” popredalčkano, razčlenjeno, kakšen naj bo in kakšen naj ne bo ta tvoj moški, njegove lastnosti, konjički, kaj naj počne in kaj ne, kaj sme in kaj ne, dobesedno z izjemno natančnostjo in pedantnostjo razdelano po točkah in alinejah, itd. – to je čisto moški mehanizem, ki pristopa k stvari analitično, razumsko – torej nekako preveč “hladno”. Takšen moški, ki ti ga je ustvaril tvoj animus (moška komponenta ali psihični aspekt v ženski), je žal neobstoječ oz. tvoja podzavest si ga slika negativno, ki te zavira in ti ne dopušča, da se odpreš moškim in seksualnosti, ker prvič ti postavlja daleč previsoke in nerealne ideale (najstniške predstave o moškem), drugič pa te ovira z intelektualiziranjem in racionalizacijo “na celi črti”, da bi lahko prihajala v stik z moškimi..[/quote]
Samo, če ženska napiše, da moški ne sme popivat, se že zgrnejo pljuvalci nanjo, češ kak seznam pogojev ima :).
Matjazko, pa preveč časa nameni MONovkam, da bi imel še kaj volje za partnerko :).
Mogoče Matjažko partnerko tudi analizira..Nič ne pozablja na njo.:)
Ronka…Razlogov je pa sigurno še kaj več…Da ne popiva….
Tako ali tako pa imamo vsi razloge…Eni več, drugi manj…[/quote]
Ronka
To pa res vsakemu pamet kaže, komu pa paše, da je partner pijanec, nezanesljiv, neresen, postopač itd.? Zakaj to tolikokrat poudarjaš po ostalih temah? Bo to postala resnica, če boš tolikokrat izpsotavljala negativne lastnosti pri moških? Ne, ampak to je samo tolažba žensk, ki nimajo moških, potem morajo narediti vse slabe, potem je treba naštevati pomanjkljivosti, potem se je treba ozreti na negativne lastnosti in jih izpostavljati, da dobimo zadoščenje, ker nimamo moškega. Imaš izkušnje s pijanci – ne, imaš izkušnje z nasilnimi moškimi – ne, imaš izkušnje z nezvestimi moški – ne, kaj pa zgolj z moškimi!???? Aaaaa, pa smo tam. 🙂 A si sploh zmožna začeti v obratni smeri: prvo moški, in če je/bo to tvoj moški, je tvoj verjetno zato, ker ti je všeč in nima samo nekih slabih lastnostih, ki jih tako rada naštevaš, ne bo povod za ločitev, če bo 1x pustil umazane nogavice na stolu glede na tvojo pedantnost.
TI pa res bluziš, veliki psiholog pa brcaš tako hudo v temo :).
Kje sem naredila vse moške slabe?
Imam izkušnje s pijanci – ja.
Imam izkušnje z nasilnimi moškimi ja.
Imam izkušnje z varalicami ja.
Imam izkušnje z moškimi ja.
Res bluziš sto na uro. Sem te smatrala za preudarnega človeka, samo vidim, da nisi. ANaliziraš vse ženske, pa vedno narobe.
Partnerka ob tebi je verjetno zelo srečna, ko to počneš :).
To pa res vsakemu pamet kaže, komu pa paše, da je partner pijanec, nezanesljiv, neresen, postopač itd.? Zakaj to tolikokrat poudarjaš po ostalih temah? Bo to postala resnica, če boš tolikokrat izpsotavljala negativne lastnosti pri moških? Ne, ampak to je samo tolažba žensk, ki nimajo moških, potem morajo narediti vse slabe, potem je treba naštevati pomanjkljivosti, potem se je treba ozreti na negativne lastnosti in jih izpostavljati, da dobimo zadoščenje, ker nimamo moškega. Imaš izkušnje s pijanci – ne, imaš izkušnje z nasilnimi moškimi – ne, imaš izkušnje z nezvestimi moški – ne, kaj pa zgolj z moškimi!???? Aaaaa, pa smo tam. 🙂 A si sploh zmožna začeti v obratni smeri: prvo moški, in če je/bo to tvoj moški, je tvoj verjetno zato, ker ti je všeč in nima samo nekih slabih lastnostih, ki jih tako rada naštevaš, ne bo povod za ločitev, če bo 1x pustil umazane nogavice na stolu glede na tvojo pedantnost.[/quote]
Namesto, da izražaš, česa ne želiš pri moškem in nasploh v življenju, se osredotoči na to, kar želiš. Ko boš to storila, nikoli več ne boš poudarjala, česa si ne želiš.
Zdaj si nekje na sredi poti. Na začetku, ko ne vemo česa si želimo, je ogromna izbira vsega. Potem se upremo vsemu, kar ne želimo in to poudarjamo (jamramo in nič ne storimo) celemu svetu. Šele potem sprejememo (sebe in ostale) in iščemo le še to, kar si želimo in za to tudi nekaj naredimo.
Marko, saj jih bi jih bolj težko uporabila, ker vidva z Matjazkom res na veliko brcata v temo :). Ti mogoče malo manj kot Matjazko, ampak vseeno veliko. Vidva analizirata sestavljanko iz 1000 koščkov na podlagi 5 koščkov, ki sta jih slučajno dobila v roke. Niti ne vesta kam spadata.
Lahko, da imata dober namen, ampak brcanje v temo ne koristi preveč.
Sploh pa močno dvomim, da sta kaj več kot teoretika. Kaj pa praksa? Sta že prelila svojo teorijo v prakso? In so partnerke zadovoljne z vajinim analizami žensk na netu?
Ronny
Osebne izkušnje v partnerstvu!? Potem bi te nekako razumel, zakaj ta apriori negativen odnos do moških, nenehno ponavljajoče se osredotočanje, kaj vse manjka moškim, ker potem ni čudno, da ne moreš najti moškega, če si usmerjena zgolj na napake in si govoriš, kako “slabi smo”, saj si ne daš priložnosti, da bi spoznala “pravega” moškega.
Osebne izkušnje v partnerstvu!? Potem bi te nekako razumel, zakaj ta apriori negativen odnos do moških, nenehno ponavljajoče se osredotočanje, kaj vse manjka moškim, ker potem ni čudno, da ne moreš najti moškega, če si usmerjena zgolj na napake in si govoriš, kako “slabi smo”, saj si ne daš priložnosti, da bi spoznala “pravega” moškega.[/quote]
Ronka, poglej, Matjažko se včasih moti, čeprav ima tudi takrat prav…
Pač je pozabil na to, da so izkušnje iz primarne družine tiste, ki se ti zavedno vžgejo v (pod)zavest in da vse izhaja iz boleče patologije odnosov iz tistega obdobja. Namreč to, da ima nekdo očeta pijanca pa ima nenormalen abstinenčni odnos do alkohola, ni neka težka filozofija. Pri nas so taki primeri, je Matjažko enkrat napisal, da sem iz vinorodnega okoliša doma, da nimam smisla za humor, intuicije tudi ne..? ampak to pa sem enostavno opazila…
Dva brata, starješi alkohola videti en more, mlajši je alkoholik. Mati je umrla -saj ne vem, ali zaradi bolezni (odpovedi jeter ) ali ker jo je oče ravno tako pod vplivom alkohola pretepal.
Enkrat si napisala, da je boljši moški tak ki vara, kot tisti, ki gre v gostilno… no takrat mi je bilo vse jasno…
Ampak da ne bo pomote, to je tudi patološko… kar ti misliš.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ne, ti se ne pritožuješ, ti deliš nasvete, ampak iz teorije. Ne iz prakse.
Nekaj prebereš in to deliš okrog, pri tebi v razmerju pa tako škripa kot pri meni. Samo jaz to priznam, ti pa ne. Ti veš vse v teoriji in jo nam prodajaš, jaz pa čutim, da ta teorija nima nobene veze s prakso, da teh svoj nasvetov nisi vzel iz svoje prakse.
To sem hotel slišati – NE.
Se mar pritožujem in tarnam nad svojim ljubezenskim življenjem? Ne, ti pa.[/quote]
Jah ni odličen, nekatere stvari je pač prečital in ima prav. Saj ne rabiš vedno prakse. Da pa ima problem s svojim (namišljenim ) partnerskim življenjem, je pa še meni postalo jasno, menda sem ga zadnja poštekala, ker nimam intuicije…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.