Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali ste tisti, ki ste bili avgusta 2023 poplavljeni že prejeli info izračun

Ali ste tisti, ki ste bili avgusta 2023 poplavljeni že prejeli info izračun

Kot v naslovu. Naj bi zdaj pošiljali informativne izračune. Ga je kdo že prejel? V kolikšnem znesku od cele prenove hiš oz. stanovanj?

Zopet nekdo provocitra? Samo še čakam negativne komentarje kako je vse narobe. Verjetno so v večini že uredili zadeve, so pa kot slišimo in vidimo preko medijev pogosto za dolgotrajne postopke krivi oškodovanci kar sami. Samo se ne bo uredilo nič.

Že dolgo sem na svetu in tako kot se je poskrbelo ob teh poplavah, se ni nikoli.

Poznam primer v sorodstvu, kjer  je zaradi bal s senom in skladovnic drv ob visoki vodi v potoku preusmerilo tok vode in poplavilo hišo. Seveda so imeli zavarovano za nizko vsoto, ker niso bili na poplavnem območju in dobili zelo malo povrnjeno. Nihče ni pomagal z ničemer. Sami in s pomočjo sorodnikov smo sčistili in potrebno je bilo kupiti vse na novo, ker je bilo mulja, ostankov sena, drva na višini 1 m.

To misliš o tem, ko smo morali dokazovat zakaj smo porabili denar,

Mi še nismo dobili. Sem imela pa računov olala več kot je bilo pomoči.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena jaz, 11.08.2025 ob 14:19

Kot v naslovu. Naj bi zdaj pošiljali informativne izračune. Ga je kdo že prejel? V kolikšnem znesku od cele prenove hiš oz. stanovanj?

Do konca septembra moramo državi z računi dokazati, da smo obnovili stene in podna z denarjem, ki so nam ga dali. Nam se še vedno sušijo stene, zato malarji še nočejo opraviti obnove in, ker vsled tega ne bomo mogli prikazati zadostnih računov bomo razliko morali državi vrniti. Zelo, zelo žalostno. Itak smo pa takrat prejeli zgolj eno petino od celotnega zneska ocenjene poplavne škode. O kakšnih infor, izračunih pa vi pišete? Morda za tiste, ki ste že predložili vse račune?

To, da je oblast ponudila odškodnino poplavljencem, je bila žalitev. Verjamem, da so ponosno zavrnili to prilizovanje, ker lastniki družinskih hiš so sposobni, pošteni, delovni ljudje, ki vse, kar imajo, ustvarijo sami iz nič z lastnimi rokami! Ne rabijo oni nobene pomoči in miloščine, ker niso nobeni socialci in paraziti, ampak znajo sami poskrbeti zase!

Anonimno 8622, 11.08.2025 ob 18:02

Do konca septembra moramo državi z računi dokazati, da smo obnovili stene in podna z denarjem, ki so nam ga dali. Nam se še vedno sušijo stene, zato malarji še nočejo opraviti obnove in, ker vsled tega ne bomo mogli prikazati zadostnih računov bomo razliko morali državi vrniti. Zelo, zelo žalostno. Itak smo pa takrat prejeli zgolj eno petino od celotnega zneska ocenjene poplavne škode. O kakšnih infor, izračunih pa vi pišete? Morda za tiste, ki ste že predložili vse račune?

Ja, to mislim. Predložila februarja vse račune. Zdaj sem z ministrstva dobila odgovor,  da se zdaj pošiljajo informativni izračuni škode, potem bodo pa odločbe.

Nekateri smo imeli vse uničeno, no, hiša še stoji. Tako da tisti, ki menijo, da si bo kdo opomogel s to pomočjo,  se pošteno moti. Ko bodo vam šli vsi spominki v obliki fotografij,  otroških izdelkov, tudi oblačila, čevlji, vso pohištvo… morda boste takrat razumeli. Še najhujšemu sovražniku ne bi privoščila take katastrofe. In glede na to, kako so bila polna usta obljub velepomembnežev, pa že pol leta nobenega glasu,  me seveda zanima ali se zadeva res premika ali so se samo znebili besede.

Ena jaz, 11.08.2025 ob 18:57

Ja, to mislim. Predložila februarja vse račune. Zdaj sem z ministrstva dobila odgovor,  da se zdaj pošiljajo informativni izračuni škode, potem bodo pa odločbe.

Nekateri smo imeli vse uničeno, no, hiša še stoji. Tako da tisti, ki menijo, da si bo kdo opomogel s to pomočjo,  se pošteno moti. Ko bodo vam šli vsi spominki v obliki fotografij,  otroških izdelkov, tudi oblačila, čevlji, vso pohištvo… morda boste takrat razumeli. Še najhujšemu sovražniku ne bi privoščila take katastrofe. In glede na to, kako so bila polna usta obljub velepomembnežev, pa že pol leta nobenega glasu,  me seveda zanima ali se zadeva res premika ali so se samo znebili besede.

Ti si vsaj odgovor dobila, jaz sem tud pošiljala al feb ali marca, pa še nič. Tudi tu okoli mene še nihče nič.

Te pa popolnoma razumem, tudi mi ostali s stenami in betonom na tleh.

takle, 11.08.2025 ob 19:48

Ti si vsaj odgovor dobila, jaz sem tud pošiljala al feb ali marca, pa še nič. Tudi tu okoli mene še nihče nič.

Te pa popolnoma razumem, tudi mi ostali s stenami in betonom na tleh.

Jaz sem pri vezah izvedela.. Žal.  Od njih, ko sem jim pisarila, nisem nikoli dobila odgovora.

Upajmo, da bo res tako..

Hudo mi je zate. Jaz sem si hb lahko sposodila denar za obnovo (najbolj važne stvari). Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close