Ali ste ljubitelji piva, vina ali žganih pijač?
Poleti občasno pivo, sem pa večinoma prešaltala na zlatorogov 0,0% (ima pol manj kalorij!), občasno kozarec vina (manj kot 1x na mesec), najraje črno tj. kakšen cabernet, merlot, všeč so mi tudi likerji npr. medica, činar, maršala, prošek… od najbolj močnih pa najraje konjak (pa še to le ob kakšnem stresnem pristajanju, ko ti razni dobrodelniki na pomolu vlečejo štrikce od muringov pod propeler, grrr). In kakšen “bombardino” na smučanju seveda – ima potem človek glih prav mehke noge za popoldanske kuclje.
Za vino sem cisti teleban, meni so vsa enaka in kisla, edino tista sladkasta s sadjem so mi vsec, pa ne tipa liker, ampak kako jagodno vino ali sladki muskat, to spijem kdaj.
Pivo imam rada mocno, gosto in temno, na sploh mi je pivo vsec.
Za nazdravit pa obvezno dobro domace zganje, tudi drugace z druzbo, ko se dobimo, pade pozirek zganja, mora biti pa pravilno shranjeno in starano, vsak viski se lahko skrije pred tem, pa naj bo slivovka, marelica ali hruska, zganje je zame tisti ta pravi alkohol.
Alkohol, 26.11.2021 ob 15:12
Tisti, ki pijete alkoholne pijače. Katere vrste pijače so vam najbolj po godu? Jaz prisegam na pivo, do žganih pijač, sploh kakšnih sladkih likerjev, mi ni, kakšen kozarček vina pa spijem ob posebnih priložnostih. Tudi kuhanček paše ob mrzlih zimskih dneh. Šampanjca pa ne maram.
Pa vi?
Pivo in Teran
Ena južna neprijavljena, 26.11.2021 ob 16:11
Pivo, ampak najbolj paše polet. Vina ne maram, razn pozim kdaj kuhančka. Kakšni likerji…sam stran od mene, ne maram te sladkobe. Imam raj en štamprle domačga šnopca, za zdravje 🙂
Dobro si se vgnezdila. Še pijačka ti paše sam od dole, nič več slovenska
Jonc nepr, 26.11.2021 ob 16:03
Poleti občasno pivo, sem pa večinoma prešaltala na zlatorogov 0,0% (ima pol manj kalorij!), občasno kozarec vina (manj kot 1x na mesec), najraje črno tj. kakšen cabernet, merlot, všeč so mi tudi likerji npr. medica, činar, maršala, prošek… od najbolj močnih pa najraje konjak (pa še to le ob kakšnem stresnem pristajanju, ko ti razni dobrodelniki na pomolu vlečejo štrikce od muringov pod propeler, grrr). In kakšen “bombardino” na smučanju seveda – ima potem človek glih prav mehke noge za popoldanske kuclje.
Dobro si me spomnila; bombardino po koncu smučarije… čisti užitek!
OK, po gurmansko, priložnostno-to pomeni vsake kvatre morda v letu, za res nazdravit ob posebni priložnosti -takrat najraje res dober pravi šampanjec – ne peneče vino; nikoli pa uživanje alkohola iz potrebe ali navade, tudi samo 1 na 1 ( npr. doma , da bi ob večerih iz navade ali potrebe, za dolgcajt ubijat, za omamljat možgane- ne, to ni moj fetiš). Ker tudi dejansko sovražim alkohol, ker mi je uničil nekatere ljube osebe in tudi razbil mojo družino.
Če pa že – potem pa raje dobro belgijsko pivo, duvel, dubble, trapist ( Chimay), abbaye – leffe, ali pa kak britanski alli Irski dry stout ( komerciale ala Laško/Union ne pijem, ker mi ima okus in vonj po kovinski scalini – pardon za izraz), vina, razen občasno teranove penine ne pijem , žganjic, likerjev tudi ne – ker mi je premočno, ker požge preveč po grlu, ustih, sluznicah…
Pivo zato, ker je manj cukra in kalorij. Paše ob kakšnem grilu. Pivo mi je dobro, ker je tudi zdravo – saj vsebuje tudi vitamine in minerale ( predvsem serija B vitamina), pa fajn zrigaš se po njem -en tak spodobni Rigoletto – ku prasc…. 🙂 Pa še skozi ledvica gre hitro. Radlerjev ne, ker je dodan sok, če že kakšno dobro temno brezalkoholno pivo poleti za odžejat pa iz naslova dodatnih naravnih vitaminov in mineralov 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.