ali ste kdaj zamudili v službo zaradi otroka?
V svoji službi imam urnik, dvoizmenski. Od mene se pričakuje točnost, seveda. In nikoli se še ni zgodilo, da bi zamudila. Neglede na vremenske in cestne razmere, na opravke pred službo, preglede pri zdravniku pred 8. uro, sem bila vedno točna, vedno mi je uspelo. Zdaj imam majhnega otroka, ki ga moram pred odhodom v službo zrihtat, preden pride varstvo. Do sedaj je vedno zneslo, za bodoče pa ne dam roke v ogenj.
Mene zanima, če ste vi kdaj zamudili v službo (zaradi otroka in kakšne nepredvidene stvari ki je prišla vmes v zvezi z otrokom), kako pogosto se vam to dogaja, kako to sprejmejo v službi, kakšne so “sankcije” (vam odvzamejo ure, morate prinesti not, oddelate malo več popoldne….)? predvsem pa me zanima kako “vas gledajo”?
pri nas je največji problem to, da če mene ob 8. uri ni, potem je okence prazno (šefica se sigurno ne bo usedla in postregla stranko, pač pa šibala do višjih inštanc in tožarila, da me ni), kar sem do sedaj vedno in čisto vedno upoštevala. taka je moja služba in pika. toda obstajajo tudi nepredvideni zadržki, ki niso pod mojo kontrolo.
kako je pri vas?
O ja, se zgodi. Včasih se zjutraj “kregava” kaj bo oblekla……..enkrat zaspiva………drugič bi še ona najbolj nekaj jedla in pila, ko bi že morali oditi…….Danes , npr, sem malček zamudila, ker bi še ona spala, ker je tako utrujena……eh.. :))
Sicer imam drseč delovni čas, toda vseeno rada pridem čimprej, da potem čimprej lahko grem. Nimam pa šefov v bližini, tako, da nekih problemov ni.
Je pa tako, da moram velikokrat malce podaljšat delovni čas, tako, da v bistvu vedno “not spravim” tiste moje jutranje zamude.
Forum je zaprt za komentiranje.