Ali ste kaj ponosni na slovenske športnike?
Če nas ne posiljujejo z Dončićem, nas s Pogačarjem in sedaj s šeškom Jaz priznam, da nisem in tudi ne vem zakaj bi moral biti. Kaj imamo od njih državljani in država? Popolnoma nič. Igrajo za tuje klube, plačujejo jih tuji sponzorji, še bančnih računov nimajo odprtih v Sloveniji. Edino kakšen naš politik se z njimi fotka in to je vse. Zakaj bi orl biti nanje bolj ponosen kot na nekoga, ki 40 let gara v našem gospodarstvu?
Anonimno 2121, 10.08.2025 ob 14:17
Če nas ne posiljujejo z Dončićem, nas s Pogačarjem in sedaj s šeškom Jaz priznam, da nisem in tudi ne vem zakaj bi moral biti. Kaj imamo od njih državljani in država? Popolnoma nič. Igrajo za tuje klube, plačujejo jih tuji sponzorji, še bančnih računov nimajo odprtih v Sloveniji. Edino kakšen naš politik se z njimi fotka in to je vse. Zakaj bi orl biti nanje bolj ponosen kot na nekoga, ki 40 let gara v našem gospodarstvu?
Ne, in zakaj bi moral biti. Nič nisem pomagal, nič prispeval, zanimajo me neki drugi športi.
Ej totalno mi dol visi za te športnike. In še manj mi je jasen ta famozni pojem, da “skrbijo za prepoznavnost Slovenije”. Kaj imamo navadni ljudje od te silne prepoznavnosti?? Da nek Redneck sredi Arkansasa potem ve kje je Slovenija in nam je toplo pri Srcu, ko to slišimo v prispevku na 24ur. Nekdo bo rekel da je potem več turistov k nam. In kaj imamo potem mi od tega. Zabite ceste in navite cene vstopnin in parkirnin v mestih, ki so NAŠA last. Velike turistične kapacitete so itak že v lasti tujcev.
sem gledala tour de france, 10.08.2025 ob 15:13
Gledala sem Tour recimo 80%. Bilo je zanimivo gledat. Pogačar je bil odličen. Vozi pa za koga?
Dončič? No, on igra v ZDA. To nima nič z nami. Me njihova košarkarska liga res ne zanima.
Pogačar vozi (ga sponzorirajo) za Arabske emirate ali nekaj takega.
ne gledam športa, me ne zanima, ponosni naj bodo sami nase, mi ostali nismo pomembni za njih.. mi je pa smešno, vedno so sodelavke, ali te zdaj ali iz prejšnje dolgoletne službe, norele za znanimi ali športniki ali glasbeniki politiki bla bla.. jaz nikoli, tudi ko je sidartin tomi bil pri nas, pa sem od skoz poslušala njihovo musko.. kaj češ noret za neznancem, bodi navdušena nad svojim domačim…
Spremljam samo kolesarstvo že skoraj 20 let. Ampak zadnja leta še toliko bolj zaradi Pogačarja, Rogliča, Mezgeca in Mohoriča. Da bo Slovenec osvojil Tour, in to kar 4x, si niti v sanjah ne bi upala zamisliti.
Žalosti me zdaj to, da na včerajšnjem kriteriju v Komendi ni blo nobenega iz državnega vrha. Vsa startnina je šla v dobrodelni namen. Komaj da izveš to info iz novic.
Ko je Vingegaard zmagal Tour, ga je v Kobenhavnu pričakalo milijon ljudi. Že ko je letalo z njim vstopilo v danski zračni prostor, so ga počastili z vojaskimi letali. Jonas je zanje narodni heroj. Pri nas pa bognedaj, da komu kaj uspe. Ne znamo se poveselit, ne znamo.
Ponosen sem na svoje starše, ker so mi veliko dali v lajfu in sem zaradi njihove vzgoje postal odvisen samo od sebe.
Imam še par bližnjih sorodnikov, za katere bi naredil vse in nekaj dobrih znancev.
In to so ljudje, ki so meni pomembni. ne pa Dončići in Šeškoti. Ne gledam njihovih tekem, ker me to čisto nič ne zanima.
Zavedam se, da je 90% ljudi okoli mene zlobnih in pokvarjenih, to mi je jasno že po njihovih reakcijah na forumu, ko napišem kaj bolj nekonvencionalnega. Zato mi je za ljudi bolj ali manj vseeno.
Pika154, 10.08.2025 ob 15:30
Spremljam samo kolesarstvo že skoraj 20 let. Ampak zadnja leta še toliko bolj zaradi Pogačarja, Rogliča, Mezgeca in Mohoriča. Da bo Slovenec osvojil Tour, in to kar 4x, si niti v sanjah ne bi upala zamisliti.
Žalosti me zdaj to, da na včerajšnjem kriteriju v Komendi ni blo nobenega iz državnega vrha. Vsa startnina je šla v dobrodelni namen. Komaj da izveš to info iz novic.
Ko je Vingegaard zmagal Tour, ga je v Kobenhavnu pričakalo milijon ljudi. Že ko je letalo z njim vstopilo v danski zračni prostor, so ga počastili z vojaskimi letali. Jonas je zanje narodni heroj. Pri nas pa bognedaj, da komu kaj uspe. Ne znamo se poveselit, ne znamo.
Streljaš v prazno. Fantom lahko priznamo talent in uspehe. Ne vidim pa razlogov, da bi bili nanje ponosni in da jih častimo kot bogove. Zaradi njihovih uspehov niti en Slovenec ne živi bolje, z izjemo kakšnih managerjev in podobnih prikoritnikov. Za koliko se je zaradi njihovih uspehov zmanjšalo število tistih, ki živijo pod pragom revščine? Koliko denarja se vrti v vrhunskem športu, ki bi ga lahko bolj koristno uporabili? Vse služi samo kot metanje peska v oči množicam.
Anonimno 2121, 10.08.2025 ob 15:54
Streljaš v prazno. Fantom lahko priznamo talent in uspehe. Ne vidim pa razlogov, da bi bili nanje ponosni in da jih častimo kot bogove. Zaradi njihovih uspehov niti en Slovenec ne živi bolje, z izjemo kakšnih managerjev in podobnih prikoritnikov. Za koliko se je zaradi njihovih uspehov zmanjšalo število tistih, ki živijo pod pragom revščine? Koliko denarja se vrti v vrhunskem športu, ki bi ga lahko bolj koristno uporabili? Vse služi samo kot metanje peska v oči množicam.
POglej si vsaj spletno stran fundacije Pogačarja! Pa potem pametuj! Ja, ponosna sem nanj!
Pa podpis pod Elizin komentar.
Ne morem govoriti ravno o ponosu, lahko pa o priznanju, da so uspeli.
Tvoj sodelavec, ki dela ze 40 let v gospodarstvu, pac ni imel ali ni izkoristil svojih potencialov in ni prodrl v zivljenju, tile nasteti fantje so pa uspeli na svojem podrocju, pri vseh velika konkurenca in za biti med najboljsimi, so morali dati od sebe vse in se kaj vec, kar je pohvalno.
In vsakic, ko se nekdo iz mini Slovenije odtisne v svet, je vecje upanje za vse nas, da se tudi mi uspemo premaknit s svoje zabetonirane tocke.
Anonimno 2121
evo, izjemno dobra tema. izjemno dober prvi komentar avtorja. vam kr da primer evo. kdo je več vreden g. smetar ki vam odnaša smeti ali nek pofukan influencer ki tk odila drogo i nsteoride in se kaže. nafukava otroke in fse skup? kdo je bolj pomemben, važen. in fse smrdulej musarce ugabne lene feminsitke bodo rekle , fitnes trenerček. ker bi jih mogoče pofukal. meni fitnes trner, športnik nič ne pridoda k državi!! popolnoma nič. šport je itak egoizem. itak so fsi na sterodih. itak so fsi nafukaotrji. skrivajo se za lepimi besedami kot so recimo od mazetkove incestnice – ja prikazujem slovneijo. ja v slabi luči z debelo ugabno ritjo pokvarjna incestna prasica lena.
Najbrž nihče od forumaše ni konkretno prispeval k njihovim uspehom (kot trener ipd.), zato tudi ne moremo biti ponosni na nekaj, kjer nismo bili zraven.
Mmg. na Dončića pa niti Slovenija ne more biti, edino, kar ga veže z njo, je državljanstvo, ki ga je dobil po materini strani, košarkarsko pa so ga v celoti “izdelali” v pogonih madridskega Reala.
Slovenski domoljup, 10.08.2025 ob 15:38
Levakarska trobila nas s športniki posiljujejo samo zato, da bi zasenčili uspehe in zasluge, ki jih ima gospod Janez Janša za nas in našo državo.
Gospot JJ ne mara športnikov, ker imajo veliko več zvestih fenov kot on sam. Najraje bi jih utopil v žlici vode. Vsi bi morali navijati za JJ, ker je edini, ki ga plačujejo slovenski davkoplačevalci že 30+ let kljub temu, da ne dosega vidnih rezultatov… tu pa tam mu kaj priškrnejo še Izraelci ampak ni omembe vredno.
Anonimno0987, 10.08.2025 ob 15:19
Ej totalno mi dol visi za te športnike. In še manj mi je jasen ta famozni pojem, da “skrbijo za prepoznavnost Slovenije”. Kaj imamo navadni ljudje od te silne prepoznavnosti?? Da nek Redneck sredi Arkansasa potem ve kje je Slovenija in nam je toplo pri Srcu, ko to slišimo v prispevku na 24ur. Nekdo bo rekel da je potem več turistov k nam. In kaj imamo potem mi od tega. Zabite ceste in navite cene vstopnin in parkirnin v mestih, ki so NAŠA last. Velike turistične kapacitete so itak že v lasti tujcev.
0987, dobro napisano.
Anonimno 10633, 10.08.2025 ob 16:45
0987, dobro napisano.
Izpod katerega kamna sta prišli oba, ki komentirata pod 100 niki. S prestopom Šeškota v MU je celo njegov prvi klub iz Radeč dobil 8 milijonov Eur. S tem denarjem se financira lokalni šport npr. Našim vrhunskim športnikom privoščim veliko uspehov in seveda čimboljši zaslužek. Še vsak je prispeval k lokalnemu razvoju športa.
jaz tudi, 10.08.2025 ob 16:01
Joj, meni pa tudi popolnoma dol visi za te športnike in šport. Domače ali tuje.
Če ni kruha, naj bojo vsaj igre. Za rajo.
Se podpišem. Naj ima folk igre in igrice, naj se ukvarja z življenji in uspehi svojih junakov, da bo pozabil na svojo bedo in začel razmišljati.
Kaj mislite kdo je povečal zanimanje za Slovenijo, katerem športu so poleg imena tekmovalca pokazali zastavo naše države Slovenije? Roglič, Pogačar in to vsaj tri tedne vsak dan. Nihče ni omejil poročanja na denar, kot se to večinsko omenja pri košarkarjih in nogometaših. Naš PV je predal pismo o naši nameri, da bi čez 4 leta organizirali izvedbo uvodnih etap dirke po Franciji, kar je največja zasluga Tadeja Pogačarja, ki nadaljuje uspehe Primoža Rogliča. Kdor v tujini še ni doživel takšnega ponosa kot tekmovalec, ne zna ceniti dogodka. Ponosen sem na športnike, ki z uspehi na mednarodnem nivoju dosežejo izobešanje naše zastave in igranje himne naše države Republike Slovenije. Visoko čast si zaslužijo!
Forum je zaprt za komentiranje.